مذهبی


2 دقیقه پیش

پیشگویی امام صادق (ع) از فتنه های آخرالزمان و راه های مقابله باآن!

به گزارش «شیعه نیوز»، باور و پذیرش این واقعیت ها برای سخت است که قبول کنیم امروز ما در دنیایی زندگی می کنیم که آلودگی های روحی، دامان همه بشریت را فرا گرفته است، حفظ ایمان ...
2 دقیقه پیش

تصویر کعبه در 140 سال پیش

چقدر زیبا ، ساده و بی آلایش با این تصویر چقدر آدمی احساس آرامش میکنه چه برسه به اینکه اونجا حضور داشتی ، ولی امروزه روز . . . . . لعنت خدا بر آل سعود



این روزها همه جا حرف از پیاده روی اربعین است


به گزارش شیعه آنلاین ، از دانشجویان پسر که برای گرفتن پاسورت وثیقه چند میلیونی بسپارند تا دانشجویان رشته هایی که در حال تلاش هستند تا ایام امتحانات میان ترم خود را تغییر دهند تا با خیال راحت در زیارت اربعین سید الشهدا شرکت کنند.

اما در میان این همه طیف دانشجویی باز هم بچه های دانشجویی جهادی دوباره دست به کار شده اند و کارهای مهمی را در حال سر و سامان دادن هستند. خیابان انقلاب تهران تقاطع پل چوبی مجتمع امام رضا جایی که یکی از پاتوق های دانشجویان جهادی است و معروف به قرارگاه امام رضا (علیه السلام).

تا یکی دو ماه پیش اگر این جا میامدی در و دیوار ساختمان پر بود از پوسترهای جهاد از شاخ شمیران تا چهارچنگوله. دانشجویان جهادی امام رضا تابستان 94 شان را صرف کارهای جهادی در مناطق غرب کشور کرده بودند. اما حالا حال و هوای اربعین بهترین دلیل بود تا بچه های جهادی دوباره دست به کار شوند.

علی دانشجوی سال سوم صنایع یکی از اعضای قرار گاه است و از مسئولان ستاد اربعین که اسم ستادشان را "با کاروان" گذاشته اند. وقتی از او درباره سفر اربعین و پیاده روی و حس و حالش برای یک دانشجو می پرسم می گوید: اربعین را با هیچ جا نمی شود مقایسه کرد، شاید یک شمای خیلی کوچکش را بعد از نمازهای عید فطر مردم می بینند، اما بازهم ایثار و از خودگذشتگی مردم به خصوص اهالی عراق در مسیر پیاده روی عجیب است. کسانی در این سفر از مردم پذیرایی می کنند که سر و وضعشان داد می زند حال و روز خوبی از لحاظ مادی ندارند اما تمام اندوخته های مادی شان را می گذاردر طبق اخلاص.

در همین حال یکی از بچه های ستاد که حدود 10 تا پاسپورت به دست دارد و  انگار ناراحت است را مورد سئوال قرار می دهم که چرا ناراحتی ؟ از ناهماهنگی ها ناراحت است. دانشجوی رشته برق است و مسئول جمع آوری پاسپورت ها، در خصوص ستاد اربعین باکاروان می گوید: بعد از تجربه موفق سال پیش شهرداری تهران در خدمت رسانی به زوار اربعین به این نتیجه رسیدیم که دانشجویان عضو گروه های جهادی و حتی مردم عادی هم می توانند با حرکت جهادی علاوه بر زیارت خادم الزوار هم بشوند، سایت bakarevan.ir  را راه اندازی کردیم و از هرکس در هر رشته ای که مهارت داشت از نانوایی تا پزشکی خواستیم تا بیاید کمک. الحمد لله استقبال دانشجویان مثل اردوهای جهادی خیلی خوب بود اگرچه تبلیغاتمان کم بود و کمتر جایی پیدا شد که بدون پرداخت هزینه برایمان تبلیغ بکند.یکی دیگر از اعضای ستاد پشت کامپیوتری نشسته بود، دانشجوی سال دوم عمران علم و صنعت مسئول به روز کردن صفحه های اینستاگرام و تلگرام و سایت بود، از او پرسیدم خودت هم اربعین می روی کربلا؟ تا حالا کربلا رفتی و اصلا دانشجو ها چرا آنقدر دوست دارند اربعین کربلا بروند؟ در پاسخ می گوید: تا هرچه ارباب بخواهد. تا حالا کربلا رفته ام اما اربعین نه، الان هم که می بینید مسئول تلگرام https://telegram.me/ba_karevan و اینستاگرام باکاروان هستم! علت علاقه حضور دانشجوها در پیاده روی اربعین را تمرین در عملیات ظهور می داند و اینکه هم باید آماده باشند و دانشجو جماعت می خواهد زودتر از همه آماده باشد.

با امیر که دانشجوی ریاضی است و از مسئولان ستاد درباره اهداف این ستاد صحبت می کنم، می گوید: ما سال گذشته دیدیم که با تمام تلاش ها معضلاتی برای زوار اربعین وجود دارد، به همین خاطر تمام هم و غممان را گذاشتیم تا با جذب نیرو به خصوص دانشجو و به ویژه از تیم های جهادی این معضلات را برطرف کنیم. درست است که نهادهای دیگری هم وارد شده اند و زحمت می کشند اما پتانسیل بچه های جهادی به خاطر تجربه های اردوهای جهادی و کارهایی که داخل کشور انجام می دهند بالا است و این پتانسیل در مسیر پیاده روی اربعین بی نهایت می تواند چاره ساز باشد. اگر بچه های دانشجو و جهادی و گروه های خودجوش مردمی مسئولیت خادم الزوار بودن را بر عهده داشته باشند نهاد های دیگر به راحتی و با فراغ بال بیشتری مسائل امنیتی و ترددی زوار را رتق و فتق می کنند.

امیر در ادامه حرف هایش درباره اهداف ستاد مردمی- دانشجویی باکاروان می گوید: یکی از مشکلات عظیم ما در بحث اربعین با توجه به سابقه ای که از حضور در پیاده روی اربعین داشته ام بحث جمع آوری زباله و نظافت مسیر است. به شدت این معضل چه از لحاظ بهداشتی و چه از لحاظ سلامت زوار به چشم می آمد. به همین خاطر شعار اصلی ما حریم پاک است و حتی الان زودتر از بقیه کاروان ها چند تیم دانشجویی و مردمی را ما به عراق فرستادیم تا وضعیت بهداشتی و نظافتی معابر به خصوص مسیر نجف تا کربلا را سر و سامان بدهند.

یکی دیگر از اعضای ستاد که خانم دانشجوی رشته داروسازی است درباره اهداف دیگر ستاد جهادی دانشجویی باکاروان می گوید: "طولانی بودن مسیر دلیلی بود که ما سال های پیش می دیدیم که زوار دچار بیماری هایی از جمله سرماخوردگی و بیماری های گوارشی می شدند و یا حتی بیماران دیابتی و مبتلا به فشار خون دچار مشکل بودند در این مسیر. به همینن خاطر امسال سعی کردیم تا از میان دانشجویان رشته های علوم پزشکی و حتی فارغ التحصیلان که در اردوهای جهادی با ما همکاری داشتند نیرو هایی را ساماندهی کنیم تا در مسیر بتوانند با همراه داشتن کوله پشتی هایی که در آن تجهیزاتی مثل دستگاه فشار خون و یا چک قند و نیز داروهای قابل تجویز مثل آنتی بیوتیک ها و مسکن ها هست، در طی مسیر به زوار به این صورت کمک کنند."

حسین دانشجوی سال آخر برق است و خیلی پر جنب و جوش در حال مکالمه با یکی از مسئول بسیج ها دانشجویی است، گویا ظرفیت در آن قسمتی که آن دانشجو و دوستانش می خواسته اند کمک کنند پر شده است، از او می پرسم انشا الله خودت عازمی؟ می گوید: همه بچه های این ستاد که دانشجو هستند دوست دارند اربعین کربلا باشند ولی خب باید یک عده اینجا بمانند و کارها را سر و سامان بدهند، بعضی بچه هایی که این جا هستند چند شب هست که خانه نرفته اند و شب ها هم به خاطر حجم بالای کارها در قرارگاه می خوابند.

از او درباره مکالمه تلفنی اش با آن دانشجو می پرسم می گوید: دانشجوی فوق لیسانس مدیریت بود و می گفت حاضر است پای دیگ هم بایستاد. ببنید یک سری همکاری های ما با مضیف امیرالمومنین جهت پذیرایی از زائرین است و یک سری هم پشتیبانی موکب های مرزی ایران و عراق علاوه بر کارهای پزشکی و نطافتی و خدماتی است. اینجا دیگر فرق ندارد دانشجوی چه رشته ای هستی آمده‌ای نوکری نوکران ارباب را بکنی چه پای دیگ چه با روپوش سفید! اما خب بعضی جاها تکمیل است ولی بعضی جاها هنوز می توانیم نیرو جذب کنیم. الان یکی از مشکلات ما بحث مالی است، شاید خیلی ها دوست دارند که کمک کنند به زوار و نذر و نذوراتی دارند این افراد هم می توانند با دانشجویان جهادی و ما همراه بشوند و خیرین محترم می توانند کمک های نقدی خود را به شماره حساب 100802049329 (بانک شهر) و همچنین شماره کارت 5047061090006681 به نام ستاد کمک های مردمی  اربعین حسینی( با کاروان) واریز کنند.

از بچه های ستاد اربعین خداحافظی می کنم و از قرار گاه بیرون می آیم، نزدیک  غروب است و نم نم بارانی گرفته است، یک لحطه تصویر حاج احمد متوسلیان که انگشتش رو به افق است به ذهنم می‌آید جهاد این دانشجویان ادامه دارد، از شاخ شمیران و جنوب تهران تا زابل و گیلانغرب و کربلا و قدس. باران که تند می شود شفق قرمز خورشید را می بینم و زیر لب برای خودم می خوانم: دم غروب می گیره دلم. نگو حرم که میره دلم. همه رفیقام رفتن، من موندم و آه. 12 روز تا اربعین حسین (علیه السلام)

منبع:خبرنامه دانشجویان


ویدیو مرتبط :
هرجا که می رم حرف حرمه (ویژه پیاده روی اربعین)