مذهبی


2 دقیقه پیش

پیشگویی امام صادق (ع) از فتنه های آخرالزمان و راه های مقابله باآن!

به گزارش «شیعه نیوز»، باور و پذیرش این واقعیت ها برای سخت است که قبول کنیم امروز ما در دنیایی زندگی می کنیم که آلودگی های روحی، دامان همه بشریت را فرا گرفته است، حفظ ایمان ...
2 دقیقه پیش

تصویر کعبه در 140 سال پیش

چقدر زیبا ، ساده و بی آلایش با این تصویر چقدر آدمی احساس آرامش میکنه چه برسه به اینکه اونجا حضور داشتی ، ولی امروزه روز . . . . . لعنت خدا بر آل سعود



مکان دقیق قطع شدن دستهای مطهر حضرت ابالفضل العباس علیه السلام


به گزارش شیعه آنلاین ، اگرچه تمام مورخان و مقتل نویسان، بر قطع شدن دستان مبارک، حضرت باب الحوائج در روز عاشورا، متفق القول هستند، اما در هیچ جا دلیلی بر اینکه مکان کف الیمنی و کف الیسری ( دست راست و دست چپ) حضرت عباس (ع)، در دو مکان فعلی است، نیامده و اصولا بعید است پس از قرنها، از واقعه عاشورا، کسی بتواند مکان دقیق قطع شدن دستان حضرت را مشخص کند.

طبق نقل مورخان، قطعیت این دو مکان احراز نشده و صرفاً به جهت یادبود ساخته شده اند و به احتمال قوی، امام سجاد(ع) هنگام دفن پیکر عموی خویش، دست های مبارک را به بدن مطهر ملحق کرده است.

مقام دست راست در شمال شرقی حرم مطهر حضرت ابالفضل العباس(ع)، در محله باب بغداد، قرار دارد، و دارای سه پنجره است، که اطراف آن کاشی کاری شده است . تاریخ ساخت این مقام ۱۹۷۴ میلادی بیان شده، و نام جعفر داود السباک، به عنوان سازنده آن، در سمت چپ مقام نوشته شده است .

مقام دست چپ هم در جنوب شرقی حرم مطهر باب الحوائج(ع)، در منطقه باب الخان است. جالب است که بدانیم، مقام فعلی جایگزین مقام قبلی شده است که به علت گسترش منطقه در سال ۱۹۹۱ میلادی از بین رفت و مقام فعلی جایگزین آن شد.

این مقام با کمک فرد نیکوکاری به نام عباس عبدالرسول عبدالحسین ساخته شد که نام وی نیز روی آن نوشته شده است . مقام قبلی دست چپ، هشتاد و چهار سال قبل از ساخت مقام کنونی در منطقه باب الخان و بدست شخصی به نام، محمد علی آل شنوط ، ساخته شده بود .

در کتاب کربلا فی الذاکره آمده است که علت ساخت این مقام، خوابی بوده که این شخص دیده و او در خواب دیده بود که دست چپ حضرت ابالفضل العباس (ع) در این مکان قطع شده است . کارشناس امور فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در این باره می گوید: قدیمی ترین گزارش تاریخی حوادث روز عاشورا در سال ۶۱ هجری قمریف مقتل ابی مخنف است که مورخی شیعی بوده و همین مقتل منبع گزارش حوادث کربلا در تاریخ معروف طبری است و دیگر مورخین تقریبا هرچه دارند از طبری گزارش کرده اند .

حجت الاسلام و المسلمین عسگری می افزاید: محدثین بزرگواری در طول تاریخ هزار و چند صد ساله گذشته، جزییات همین حوادث را در معتبرترین اثار روایی خود بیان کرده اند که از قدیمی ترین های آن، می توان ابن قولویه را نام برد .

وی افزود: پس از ایشان، به ترتیب شیخ صدوق، شیخ مفید و شیخ طوسی، و سپس سیدبن طاووس، صاحب اثر ماندگار لهوف و بعد از او، مرحوم مجلسی با دقت و وسعت در بحارالانوار، حیوه القلوب و جلاء العیون، رخداد کربلا را با جزییات نوشته اند .

کارشناس امور فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری می گوید: در این اواخر هم محدث بزرگ ، حاج میرزا حسین نوری طبرسی و شاگردش محدث قمی، صاحب نفس الهموم همین راه را ادامه دادند .

حجت الاسلام و المسلمین عسگری می افزاید: اگر تمامی این کتب تاریخی ارزشمند را ببینید، در هیچ کجا نامی از محل قطع شدن دستان مبارک حضرت عباس (ع)، برده نشده است که اگر مکان دقیق آن مشخص بود، بی شک این بزرگواران، از آوردن گزارش آن دریغ نمی کردند . وی بیان این مسائل را به هیچ وجه نافی اصل واقعه عاشورا و قطع شدن دستهای مطهر حضرت باب الحوائج نمی داند و می گوید: حادثه کربلا، ریشه دار از آن است که با نفی چنین پدیده های جدیدی، متزلزل شود، اما اصل بحث این است که تعیین مکانی خاص، برای وقوع این جنایت بزرگ، نیازمند دلایل متقن و عقلانی است و چنین دلیلی مسلما وجود ندارد.

حجت الاسلام و المسلمین عسگری حضور زائران عتبات عالیات در اماکن زیارتی غیر مستند و غیر معتبررا، که برخی از آنان هم به خرافات و باورهای نامعقول پیوند خورده است، موجب هدر رفت فرصت اندک زائران و کم بهره شدن از زیارت حرم های مطهر می داند و می گوید: بر حضور در حرم های مطهر و منور در شهرهای مقدس، بسیار تاکید شده و شایسته است که زائران در مدت چند روزه سفر به عتبات عالیات، از این فرصت کوتاه استفاده کنند و از رفتن به اماکن غیر معتبر و غیر مستند خودداری کنند و از ثواب و معنویت حضور در حرم های مطهر، بیش از پیش استفاده نمایند.


ویدیو مرتبط :
روضه حضرت ابالفضل العباس علیه السلام - حجه السلام جاودان