گردشگری


2 دقیقه پیش

بازگشایی اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ نیاوران

به مناسبت روز جهانی موزه اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ اختصاصی نیاوران بازگشایی می شود.به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این اتاق پس از یک دوره تعمیرات ...
2 دقیقه پیش

سه اثر جهانی در خوزستان بدون زیرساخت گردشگری

خوزستان سه اثر ثبت جهانی دارد. چغازنبیل؛ شهر تاریخی شوش و سازه های آبی شوشتر اما برای هیچ کدام از این میراث جهانی زیرساخت های گردشگری مناسبی تدارک دیده نشده است.استان ...



برنامه های گسترده سازمان میراث فرهنگی برای نوروز 95


سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برنامه های گسترده ای را برای نوروز 95 تدارک دیده است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ در نشست هماهنگی جشن نوروز که روز گذشته (20 دی ماه) با حضور دو تن از معاونان سازمان میراث فرهنگی و مدیر کل روابط عمومی سازمان صدا و سیما و اعضای شورای سیاست گزاری جشن نوروز در محل ستاد مرکزی سازمان میراث فرهنگی برگزار شد رئوس این برنامه های تشریح شد.

سمیع الله حسینی مکارم، معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و دبیر شورای سیاست گزاری جشن نوروز در این نشست اعلام کرد: برنامه های سازمان میراث فرهنگی برای نوروز 95 شامل برگزاری 16 نوروز بازار در 12 استان کشور، همایش علمی نوروز، جشنواره عکس نوروز، جشنواره عروسک های نوروزی، نمایشگاه عکس نوروز در کشورهای منطقه، انتشار تمبر نوروز و انتشار کتاب گفتگو با شخصیت ها و فرهیختگان می باشد.

گفتنی است، در چارچوب شورای سیاست گزاری جشن نوروز چند کمیته در سازمان میراث فرهنگی تشکیل شده است که نشست های این شورا از مرداد 94 تا کنون برگزار شده است. بر اساس این گزارش در کمیته «همایش علمی» به ریاست پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، همایش نوروز، میراث صلح و دوستی شامل بخش های فراخوان مقاله، افتتاحیه، پنل های علمی موازی، نمایشگاه عکس نوروز در کشورهای اکو، نمایشگاه عکس سلام های نوروزی، نمایشگاه عروسک های نوروزی، تقدیر از نوروزشناسان، چاپ کتاب سلسله مقالات ارائه شده به همایش، چاپ کتاب های «نوروز و محیط زیست»، «بازی های نوروز» و «نان و شیرینی های نوروز»، انجام می شود.

همچنین، در «کمیته نوروز بازار» به ریاست محمد میرشکرایی، عضو کمیته ثبت میراث فرهنگی ناملموس برگزاری نوروز بازار در 12 استان کشور شامل، تهران، اصفهان، کرمان، گلستان، سیستان و بلوچستان، گیلان، آذربایجان شرقی، کردستان، خوزستان، خراسان رضوی، هرمزگان و بوشهر در دهه سوم اسفند ماه پیش بینی شده است.

یادآور می شود، در «کمیته عروسک های نوروزی» به ریاست مدیر مرکز میراث ناملموس تهران، پانل های علمی موازی با همایش نوروز با موضوع عروسک نوروزی و همچنین نمایشگاه عروسک های نوروزی، نمایش عروسکی، نمایش فیلم، نمایشگاه عکس، کارگاه ساخت عروسک های بومی و محلی در سطح ملی و بین المللی در کاخ جهانی گلستان برنامه ریزی شده است.

خاطرنشان می کند، «کمیته اجرایی» نیز به ریاست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تشکیل شده و برنامه های مختلفی در قالب طرح های ساخت انیمیشن ویژه گردشگری نوروز، استفاده از ظرفیت شبکه های اجتماعی و اطلاع رسانی، همکاری با شهرداری ها و صدا و سیما، برگزاری دومین جشنواره فیلم و عکس نوروز، چاپ تمبر نوروز، انتشار نشریه نوروز، انجام امور تبلیغاتی و اطلاع رسانی در فضای مکتوب و مجازی و سایت سازمان، چاپ کتب مرتبط با همایش نوروز و چاپ پوستر، اجرایی می شود.

همچنین، مجمع عمومی سازمان ملل متحد سه شنبه 4 اسفند 1388 برابر با 23 فوریه 2010 با تصویب قطعنامه ای روز 21 مارس برابر با 1 فروردین را در چارچوب ماده 49 و تحت عنوان فرهنگ صلح به عنوان روز جهانی نوروز به تصویب رساند و در تقویم خود جای داد، در این اقدام که برای نخستین بار در تاریخ این سازمان صورت گرفت، نوروز ایرانی به عنوان یک مناسبت بین المللی به رسمیت شناخته شد. قطعنامه نوروز به ابتکار نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد و با همکاری جمهوری آذربایجان، افغانستان، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان، قزاقستان و قرقیزستان آماده و به مجمع عمومی سازمان ملل ارایه شد. همچنین در 8 مهر همان سال عید نوروز به عنوان میراث فرهنگی و معنوی بشری، در سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل، یونسکو، به ثبت رسیده بود.

حمید ضیایی پرور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسان سازمان میراث فرهنگی در این زمینه گفت: بر اساس وظایفی که سازمان میراث فرهنگی در پژوهش، معرفی و حفاظت بر عهده دارد، شورای سیاست گزاری نوروز تشکیل شد که در سال جاری به شکل هدفمند و منظم برنامه های جشن نوروز را پیگیری می کند.

به گفته وی در نشست های شورای سیاست گزاری جشن نوروز شخصیت های مختلفی تا کنون حضور یافته و دیدگاه های خود را مطرح کرده اند. در یکی از جلسات اخیر این شورا، حجت الاسلام و المسلمین علی یونسی، دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی شرکت کرد و گفت: نوروز را شناسنامه تاریخی و هویت ملی کشور دانست و بر لزوم تقویت ابعاد شادی بخش نوروز تاکید کرد. وی نوروز را یکی از آئین هایی دانست که در مقاطع تاریخی مختلف حفظ و به جهانیان معرفی شده است و افزود: نوروز یک سنت درخشان و پایدار تاریخی است که شاهد دگرگونی های عظیم و آمد و رفت های بسیاری از دولت ها بوده است.

مدیرکل روابط عمومی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز در نشست دیروز این شورا شرکت کرده و آمادگی صدا و سیما را برای پوشش خبری برنامه های نوروز 95 اعلام کرد. داود نعمتی انارکی گفت: صدا و سیما وظیفه خود را حراست از میراث فرهنگی و توسعه و ترویج میراث معنوی و ناملموس کشور می داند.

در نشست روز گذشته این شورا مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری و رییس ستاد هماهنگی خدمات سفر نیز با ارائه توضیحاتی گفت: با توجه به اینکه رویکرد این ستاد در 2 سال گذشته موفق بوده است، مدیریت فرهنگی و نظام مند کردن آداب سفر، امسال در دستور کار ستاد هماهنگی خدمات سفر قرار گرفته است. وی اعلام کرد برنامه های ستاد سفرهای نوروزی با شورای سیاست گزاری جشن نوروز 95 در هماهنگی کامل اجرا خواهد شد و از همه ظرفیت های دستگاه های اجرای عضو ستاد سفرهای نوروزی به این منظور استفاده خواهد شد.

تور گردشگری و تفریحی یک روزه


ویدیو مرتبط :
چوب حراج میراث فرهنگی توسط سازمان میراث - قسمت اول نسخه