گردشگری


2 دقیقه پیش

بازگشایی اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ نیاوران

به مناسبت روز جهانی موزه اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ اختصاصی نیاوران بازگشایی می شود.به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این اتاق پس از یک دوره تعمیرات ...
2 دقیقه پیش

سه اثر جهانی در خوزستان بدون زیرساخت گردشگری

خوزستان سه اثر ثبت جهانی دارد. چغازنبیل؛ شهر تاریخی شوش و سازه های آبی شوشتر اما برای هیچ کدام از این میراث جهانی زیرساخت های گردشگری مناسبی تدارک دیده نشده است.استان ...



جلوگیری از فروش محصولات صنایع دستی فاقد بسته بندی در نمایشگاه ها


بسیاری از گردشگران خارجی پس از دیدن بسته بندی های نامناسب صنایع دستی کشور از خرید آن ها منصرف می شوند.

متنها همواره در پوششی از پیرامتن ها  قرار داشته اند، در زمینه کالایی نیز بسته بندی همانند پیرامتنی برای جلوه بخشی به آنچه در درون خود جای داده است به کار می رود. صنایع دستی نیز با وجود آنکه خود فی نفسه دارای ارزش است از این مقوله مستثنی نیست؛ در واقع  صنایع دستی بدون بسته بندی به مثابه کتابی بدون جلد است و همانطور که هیچ کتاب دوستی کتاب بدون جلد نمی خرد؛ صنایع دستی بدون بسته بندی مناسب نیز خواهندگان زیادی نخواهد داشت. زیرا پیرامتن ها نه تنها در خصوص متن اطلاع رسانی می کنند  بلکه نقش اغواگری آن نیز مخاطب را به سوی متن اصلی سوق می دهد.

با این حال بسته صنایع دستی با وجود قابلیت های بالای آن در ایران همواره با مساله بسته بندی دست به گریبان بوده و همین عامل به مانند مانعی در راه صادرات و جذب مشتری آن عمل کرده است.

برای رفع این مساله و پرداختن به دلایل آن کنفرانس بین المللی صنایع دستی، بسته بندی و توسعه پایدار از صبح امروز شنبه 28 آذر در محل دانشگاه الزهرا در حال برگزاری است.

بهمن نامورمطلق معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این کنفرانس اظهار کرد: بسته بندی کالا در کشور خصوصا در صنایع دستی از وضعیت خوبی برخوردار نیست و مشکلات بسیاری در این زمینه داریم.

وی در همین رابطه افزود: عدم آگاهی از ضرورت و اهمیت بسته بندی در نظر تولیدکنندگان صنایع دستی موجب شده است آن ها هزینه های مربوط به بسته بندی را نوعی هزینه اضافی تلقی کنند.

از طرف دیگر تنوع جنس و نوع کالا در کنار اندازه متفاوت صنایع دستی کشور به عنوان متنوع ترین صنایع دستی جهان از نظر شورای جهانی صنایع دستی موجب شده است،در تهیه بسته بندی مناسب با معضلات جدی رو به رو باشیم.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: تولیدکنندگان صنایع دستی در برخی مواقع باید برای تعداد محدودی از صنایع دستی خود بسته بندی های گوناگونی را سفارش دهند که در نهایت موجب گران شدن و بالا رفتن هزینه تمام شده می شود و چنین اتفاقی می تواند صنایع دستی کشور را از چرخه رقابت بین المللی خارج سازد.

بهمن نامورمطلق با اشاره بر نبود مطالعات کافی و فقدان فرهنگ خرید با بسته بندی های مناسب گفت: ارایه صنایع دستی به گردشگران خارجی بدون بسته بندی های مناسب منجر به عدم خرید آنها شده در حالی که صنایع دستی هنوز بدون بسته بندی های مناسب در اختیار مصرف کننده داخلی قرار می گیرد.

معاون صنایع دستی سازمان میراث تصریح کرد: حفاظت از کالا، تسهیل چینش، زیباسازی کالا ارایه شده، تبلیغات، آموزش و اطلاع رسانی در خصوص صنایع دستی از مهم ترین کارکردهای بسته بندی است. علاوه بر این ارزش افزوده 30 درصدی بسته بندی می تواند کارکرد اقتصادی و تجاری نیز در صنایع دستی کشور بازی کند.

وی در اشاره به شاخص های انتخاب بسته بندی صنایع دستی افزود: ما در این مورد باید مقوله هنر را لحاظ کنیم زیرا بسته بندی یک اثر هنری، فاخر و ارزشمند نمی تواند مکانیکی و بی ارتباط با روح محصول باشد. پیرامتن و بسته بندی کالا، نماینده خود کالا و صنایع دستی مربوطه است؛ از طرف دیگر صنایع دستی به عنوان یک صنعت سبز نمی تواند بسته بندی پلاستیکی و یا غیر زیست محیطی برخوردار باشد. از این رو گسترش آموزش علمی در بحث بسته بندی در دانشگاه ها و راه اندازی یک رشته منحصر به فرد در بسته بندی صنایع دستی می تواند به این مهم کمک کند و منجر به ایجاد یک نهاد آکادمیک متمرکز در این خصوص شود.

بهمن نامورمطلق در خاتمه خاطرنشان کرد: در راستای ارتقا بسته بندی صنایع دستی کشور معاونت صنایع دستی اقداماتی را آغاز کرده و در بعضی از مواقع سازمان بسته بندی های رایگان را در اختیار تولیدکنندگان صنایع دستی قرار می دهد. علاوه بر این حمایت های مالی و علمی از تولیدکنندگان صنایع دستی برای طراحی بسته بندی، جلوگیری از فروش محصولات صنایع دستی فاقد بسته بندی در نمایشگاه ها و کمک به راه اندازی کارگاه های بسته بندی از جمله برنامه های سازمان است.


ویدیو مرتبط :
نمایشگاه صنایع دستی در کرمانشاه