گردشگری


2 دقیقه پیش

بازگشایی اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ نیاوران

به مناسبت روز جهانی موزه اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ اختصاصی نیاوران بازگشایی می شود.به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این اتاق پس از یک دوره تعمیرات ...
2 دقیقه پیش

سه اثر جهانی در خوزستان بدون زیرساخت گردشگری

خوزستان سه اثر ثبت جهانی دارد. چغازنبیل؛ شهر تاریخی شوش و سازه های آبی شوشتر اما برای هیچ کدام از این میراث جهانی زیرساخت های گردشگری مناسبی تدارک دیده نشده است.استان ...



پل طبيعت دومين طرح برتر جهان در سال 2015 شد


جام جم/ پل طبيعت، تنديس سيمين و دومين طرح برتر جهان در سال 2015 را از انجمن بين‌المللي مديريت پروژه توسط گروه تخصصي شهيد رجايي به نام خود ثبت کرد و با اين کار توانست برگي ديگر به افتخارات قرارگاه خاتم‌الانبياء به عنوان مجري پروژه اضافه کند.
گروه تخصصي شهيد رجايي که از زيرمجموعه هاي قرارگاه خاتم الانبياء محسوب مي شود به عنوان مجري ساخت پل طبيعت توانست تنديس سيمين و دومين پروژه برتر جهان در سال 2015 از انجمن بين المللي مديريت پروژه با ساخت پل طبيعت به نام خود ثبت کند.

در اين خصوص با معاون هماهنگ کننده گروه تخصصي شهيد رجايي و مدير پروژه پل طبيعت گفت وگويي از مراحل ساخت و نحوه کسب تنديس سيمين از انجمن بين المللي مديريت پروژه انجام شد.
معاون هماهنگ کننده گروه تخصصي شهيد رجايي درباره دريافت تنديس سيمين به عنوان دومين پروژه برتر جهان در سال 2015 ، اظهار داشت: سازمان نوسازي عباس آباد به عنوان کارفرماي پل طبيعت پس از بررسي هاي لازم به اين نتيجه رسيدند که تنها گروهي که مي تواند اين پروژه را (پل طبيعت) به سرانجام برساند گروه تخصصي شهيد رجايي است.
وي افزود: طراحي هاي اين پل توسط مشاور سازمان نوسازي عباس آباد انجام شده بود و تمامي اقدامات ساخت و نصب و همچنين ايده هاي نوين روش اجرايي اين پروژه توسط گروه تخصصي شهيد رجايي انجام شد.
معاون هماهنگ کننده گروه تخصصي شهيد رجايي گفت: اين پروژه 36 ماه به طول انجاميد و اگر فرآيند طراحي آن زودتر انجام مي شد قطعاً مي توانستيم اين پروژه را در طول دو سال به سرانجام برسانيم.

وي خاطر نشان کرد: در ساخت اين پروژه تمامي زيرساخت هاي سيستمي و استانداردها و تکنولوژي هاي مورد نياز را مدنظر قرار داديم و پس از حصول اطمينان از فراهم بودن بستر، تمامي فعاليت هاي اجرايي خود را از منظر کارشناسان و ارزيابان بين المللي مورد ارزيابي و قضاوت قرار داديم.
معاون هماهنگ کننده گروه تخصصي شهيد رجايي گفت: از اين رو کانديداي جايزه بين المللي پروژه برتر جهان در سال 2015 شديم و در انجمن بين المللي مديريت پروژه با تکميل اظهارنامه اي با رعايت معيارهاي نه گانه PEM براي دريافت جايزه بين المللي ثبت نام کرديم و همين طور براي آگاهي و محک زدن رعايت الزامات استانداردي پروژه ها از منظر کارشناسان و ارزيابان داخلي، همزمان براي جايزه ملي مديريت پروژه که تحت نظر انجمن بين المللي است نامزد شديم.
وي خاطر نشان کرد: اوايل تير ماه سال جاري 5 نفر از کارشناسان و ارزيابان انجمن بين المللي که مليت هاي لهستاني، کانادايي، نپالي، ترکيه اي و فرانسوي داشتند براي بررسي پروژه پل طبيعت در گروه تخصصي شهيد رجايي حضور پيدا نموده و از زواياي مختلف اين پروژه را مورد ارزيابي و بررسي کامل و جامع قرار دادند.
معاون هماهنگ کننده گروه تخصصي شهيد رجايي خاطر نشان کرد: بر اساس مدل PEM پروژه پل طبيعت مورد ارزيابي قرار گرفت و معيارهاي 9گانه اي که ارزيابان براي اين پروژه در نظر داشتند از جمله اهداف، رهبري، رضايت ذينعفان، رضايت کارکنان و نتايج حاصله و ميزان رعايت استانداردهاي خاص پروژه ها از جمله PMBOK و... مورد بررسي قرار گرفت و نتايج آن همراه با مشاهدات ميداني و مصاحبه ها به هيات داوران ارسال گرديد.
وي يادآور شد: مصاحبه هاي مختلفي با پيمانکاران، کارگران، نمايندگان سازمان محيط زيست، پليس راه، سازمان پارک ها و فضاي سبز و کارمندان پروژه و شهروندان در محل پروژه صورت گرفت.

معاون هماهنگ کننده گروه تخصصي شهيد رجايي خاطر نشان کرد: يک ماه بعد از بررسي ارزيابان، مطلع شديم که از کشور جمهوري اسلامي ايران تنها پروژه پل طبيعت از نظر هيات داوران به مرحله فينال رسيده است و از گروه تخصصي شهيد رجايي رسما جهت حضور در بيست و نهمين کنفرانس IPMA و اخذ جايزه دعوت بعمل آمد.
وي خاطر نشان کرد: پروژه ها در سه سطح پروژه هاي خيلي بزرگ، پروژه هاي بزرگ و پروژه هاي متوسط تقسيم بندي شده بود که پل طبيعت در ميان پروژه هاي بزرگ بود.
معاون هماهنگ کننده گروه تخصصي شهيد رجايي گفت: در مقياس پروژه هاي خيلي بزرگ از کشورهاي کره جنوبي، روسيه، مکزيک، مالزي و بلژيک و همينطور در مقياس پروژه هاي بزرگ و متوسط نيز از ايران (پل طبيعت)، چين، آلمان، برزيل، روماني و ايتاليا به مرحله فينال راه پيدا کردند که گروه تخصصي شهيد رجايي از ايران در 29 سپتامبر 2015 موفق به کسب مقام دوم براي پروژه پل طبيعت (دومين پروژه برتر جهان در سال 2015) شد.
وي گفت: همزمان اين گروه تخصصي در دريافت جايزه ملي نيز شرکت کرده است که 26 مرداد سال جاري ارزيابي هاي ملي توسط انجمن مديريت پروژه ايران انجام شد که اوايل آذر نيز نتايج آن مشخص و اعلام خواهد شد.

نحوه ساخت پل 2 هزار تني طبيعت

مدير پروژه پل طبيعت درباره مراحل ساخت اين پل اظهار داشت: از سال 87-86 اجراي پروژه پل طبيعت توسط اراضي عباس آباد مطرح شد با توجه به اينکه اراضي عباس آباد به عنوان يک منطقه گردشگري است اين پروژه براي اتصال دو پارک طالقاني و آب و آتش آغاز شده بود و به همين دليل نيز شرکت نوسازي عباس آباد از گروه شهيد رجايي درخواست کرد که اين پروژه را اجرايي کند.
مدير پروژه پل طبيعت افزود: پل طبيعت پروژه خاصي بود به همين دليل براي ساخت آن با مشکلات عديده اي مواجه بوديم که از جمله آن اتوبان شهيد مدرس در زير اين پل وجود داشت که امکان بسته شدن آن حتي به مدت 10 دقيقه نبود.
وي خاطر نشان کرد: از آنجائيکه اراضي سرسبز عباس آباد را اتوبان شهيد مدرس غرب به شرق و اتوبان همت جنوب به شمال تقسيم کرده بود، با اجراي اين پل (طبيعت) غرب به شرق اراضي عباس آباد به يکديگر متصل شد و راه اتصال دو پارک طالقاني و آب و آتش به يکديگر هموار شد.
وي درباره طراحي پل طبيعت نيز اظهار داشت: اراضي عباس آباد طراحي اين پل را به مسابقه گذاشت که نهايتا سه شرکت رتبه اول تا سوم را آوردند و در مجموع يک شرکت برنده طراحي اين پل شد و تفاهم نامه اي مابين گروه تخصصي شهيد رجايي و اراضي عباس آباد براي ساخت اين پل منعقد گرديد.
وي درباره مشخصات پل طبيعت يادآور شد: طول اين پل 280 متر و بين 10 تا 60 متر عرض در سه طبقه است که دو طبقه آن تقريبا کامل است و در طبقه سوم دو ايستگاه وجود دارد که 700 متر مربع سطح آن است.
مدير پروژه پل طبيعت يادآور شد: در مجموع 7 هزار متر مربع سطح اين پل است که از اين مقدار 600 مترمربع فضاي سبز دارد. سازه پل، لوله اي است که تماماً جوشکاري شده است و 14 هزار قطعه لوله توسط جوشکاران حرفه اي به يکديگر متصل شده اند.
وي افزود: تمامي قطعات پل با يکديگر تفاوت دارد و 2 هزار تن وزن پل است. ارتفاع پل از کف اتوبان نيز 38 متر است و عرض پل نيز از 10 متر تا 60 متر متغير است و تعداد رمپ نيز ايجاد شده که تردد براي افراد راحت تر باشد.
مدير پروژه پل طبيعت افزود: دو رستوران در طبقه اول اين پل وجود دارد که هزار متر مربع سطح رستوران هاي آن است.
وي خاطر نشان کرد: قرارداد پل طبيعت اواخر سال 88 منعقد و از سال 89 مراحل ساخت آن انجام شد و 36 ماه به طول انجاميد که اگر نقشه هاي طراحي آن به موقع ارسال مي شد مي توانستيم زودتر اين پل را تکميل و به بهره برداري برسانيم.
وي به سختي ها و مشکلات ساخت پل طبيعت نيز اشاره کرد و گفت: ساخت اين سازه فلزي به دليل وجود اتوبان در زير پل کار سختي بود و پليس راه به هيچ وجه اجازه بسته شدن اتوبان را نمي داد و ما مجبور بوديم که جرثقيل فوق سنگيني را براي ساخت پل و اتصال قطعات بياوريم که 1200 تن ظرفيت باربري اين جرثقيل بود و تنها يک جرثقيل فوق سنگين در کشور وجود دارد که آن نيز در جنوب کشور است ولي با بررسي هاي صورت گرفته مشخص شد با توجه به قناتي که در زير پل وجود دارد و خاک رُس امکان حضور جرثقيل در اين محدوده را نداشتيم.
مدير پروژه پل طبيعت افزود: بنابر اين گروه شهيد رجايي با توجه به سابقه پل سازي که داشت تصميم گرفت در ارتفاع 25 متر از سطح اتوبان ميز کاري به وسعت 10 متر و به طول 300 متر با تحمل باري به وزن 10 تن ايجاد کند و ستون هايي براي عرشه پل زده شد که 1300 تن وزن آن بود.
وي اظهار داشت: با توجه به روش ساخت پل طبيعت به صورت پلت فرم اين پل به صورت بافتني به يکديگر بافته شد و اين اقدامات 25 متر بالاتر از سطح زمين انجام شد که 3 تاورکرين براي اين کار در نظر گرفته شده بود که با اين روش توانستيم مشکلات را برطرف کنيم.
مدير پروژه پل طبيعت يادآور شد: ايجاد پلت فرم براي اولين بار بود که اجرايي شد و با توجه به اينکه امکان ريزش مصالح به سطح اتوبان نيز وجود داشت تصميم گرفتيم تونل هاي حفاظتي نصب کنيم که در قبال افتادن قطعات خسارتي وارد نشود. البته ناگفته نماند که خوشبختانه اين پروژه بدون هيچ حادثه اي به اتمام رسيد.
وي خاطر نشان کرد: سطح پل از چوب ساخته شده است که با زيرسازي خاصي اين چوب ها در سطح پل جا گرفته اند. اين چوب ها از کشور مالزي وارد شده و 7600 متر مربع زيرسازي اين پل با چوب بوده است.

فعاليت 1500 نفر در ساخت پل طبيعت

مدير پروژه پل طبيعت خاطر نشان کرد: در طول ساخت اين پل حدود 1500 نفر فعاليت داشتند و تماماً به دست متخصصان ايراني و پيمانکاران دست دوم گروه ساخته شده است.
وي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينکه با حضور 5 نفر از کارشناسان از کشورهاي مختلف به ايران و بازديد از اين پل چه نظري داشتند، گفت: اجراي پروژه پل طبيعت در ايران براي انها جذاب بود چرا که اين پروژه ايده و جذبه اي محيط زيستي دارد.
مدير پروژه پل طبيعت گفت: ما در ساخت اين پل محيط زيست را حفظ کرديم و اجازه نداديم که درختي قطع شود و البته از لحاظ مهندسي پروژه (پل طبيعت) به اعتبار رعايت الزامات محيط زيست بسيار سخت بود.

مقاومت پل طبيعت در برابر زلزله 7.5 ريشتري

وي درباره ايمني پل طبيعت نيز يادآور شد: جوشکاران ما جوشکاران صنايع نفت بودند که در بالاترين رتبه جوشکاري فعاليت مي کردند و کل پروژه تست جوش شده است.
مدير پروژه پل طبيعت، خاطر نشان کرد: اين پروژه بر اساس محاسبات صورت گرفته در برابر زلزله اي به قدرت بالاي 7.5 ريشتر مقاومت دارد.
پروژه پل طبيعت در حال حاضر تبديل به يک نماد ملي در پايتخت شده است و روزانه تعداد کثيري از شهروندان و گردشگران از اين پل که الگو گرفته از طبيعت است بازديد مي کنند.

با کانال تلگرامي آخرين خبر همراه شويد

https://telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
ده تلویزیون برتر جهان در سال 2015