ورزشی


2 دقیقه پیش

رونمایی از جوان‌ترین فاتح تاریخ در روز تصادف روزبرگ و همیلتون

تسنیم/ قهرمانی پسری که هنوز به سن اخذ گواهینامه رانندگی در کشورش نرسیده، اتفاق مهم مرحله پنجم فصل ۲۰۱۶ فرمول یک بود.مرحله پنجم فصل 2016 فرمول یک در پیست کاتالونیای اسپانیا ...
2 دقیقه پیش

مرزبان گزینه جدی سپاهانی‌ها بعد از ویسی

تابناک/ علیرضا مرزبان به عنوان جدی ترین گزینه تیم فوتبال سپاهان برای فصل اینده است.بعد از پایان فصل پانزدهم و ناکامی سپاهان در لیگ مسئولان این باشگاه در پی جانشین استیماچ ...



اینجا برای همه امن است الا سعودی‌ها!/ داستان‌سرایی سیاسی در میدان ورزش


به گزارش خبرگزاری فارس، اختلافات فوتبالی ایران و عربستان مثل سیاست دو کشور چیز تازه‌ای نیست که بخواهیم در موردش به واکاوی تاریخی بپردازیم. سیاستی که همواره چالش‌هایی را برای طرفین به همراه داشته است.

اصلا شاید به دلیل همین اختلافات سیاسی است که همواره مسابقات ورزشی به ویژه دیدارهای ملی و باشگاهی در رشته فوتبال بین دو کشور از حساسیت خاصی برخوردار بوده و ورزشکاران دو کشور تحت هیچ شرایطی دوست نداشته‌اند که در رقابت‌های ورزشی به عنوان تیم بازنده میدان را ترک کنند.

این حساسیت تا اینجای کار نمی‌تواند رفتار غیر عادی تلقی شود چرا که همین وضعیت را در سال‌های نه چندان دور شوروی سابق با آمریکا، آلمان و هلند، کره‌شمالی و کره‌جنوبی و بسیاری از تیم های بلوک شرق با غرب اروپا تجربه کرده‌اند. شاید همین شرایط و حساسیت در تقابل تیم‌های ملی و باشگاهی چین و ژاپن هم داشته‌اند اما داستان از جایی به انحراف کشیده می‌شود که بخواهیم عین سیاست را وارد ورزش کرده و رنگ و بوی آن را با مسایل پشت پرده سیاسی بزک کنیم.

پس از اتفاقاتی که برای سفارت عربستان در تهران رخ داد، گویا مدیران ورزش آل سعودی دوست دارند از همین اتفاقی که از قضا از سوی مقامات ایرانی هم محکوم شد سوء استفاده کرده و داستان واقعی ورزش را به انحراف بکشانند.

دوره جدید لیگ قهرمانان آسیا در راه است و اگر الاتحاد در مرحله حذفی پیروز شود و نفت ایران هم اگر حریفش را در همین مرحله شکست دهد، باید منتظر باشیم که 8 بازی بین تیم‌های ایرانی و عربستانی انجام بگیرد و با این حساب باید سفرهای متعددی بین تیم‌های ایرانی و عربستانی در این دوره از مسابقات انجام شود.

اما عربستانی‌ها همان طور که اشاره شد دوست دارند با مطرح کردن مسائل سیاسی و امنیتی AFC و FIFA را تحت تاثیر قرار داده تا بتوانند در زمینی بی طرف به مصاف نمایندگان ایرانی بروند.

* ایران امن چطور برای سعودی‌ها ناامن شده است؟!

فیفا به عنوان بزرگ‌ترین نهاد فوتبال در جهان به دلیل امنیت بالای کشورمان، میزبانی بازی تیم‌های ملی افغانستان، عراق و سوریه را به ایران واگذار کرده است.ایران میزبان این کشورها بوده و بدون هیچ بازی های ملی این سه کشور در ایران برگزار شده است اما مقامات عربستانی در چنین شرایطی مدعی می‌شوند که ایران ناامن است و باید قوانین قرعه کشی لیگ قهرمانان آسیا دچار تغییر شده و بازی‌های رودروی نمایندگانش با ایران به زمین بی طرف منتقل شود!

قوانین FIFA و  AFC می‌گوید که فقط کشوری که در حال جنگ است نمی‌تواند میزبانی مسابقه‌ای را برعهده داشته باشد و حال سوال اساسی اینجاست که آیا ایران در حال جنگ یا عربستان؟

شاید این سوالی باشد که مردم و مقامات یمنی بهتر بتوانند به آن پاسخ بدهند.

مقامات سعودی به ویژه روسای باشگاه های الهلال و النصر عربستان مدعی شده‌اند که جان ورزشکاران‌شان در سفر به ایران در امنیت نیست اما شواهد تاریخی نشان می‌دهد که همواره در سفرهای متعدد کاروان ورزشی عربستان به بهترین شکل ممکن از آنها پذیرایی ‌شده و بدون هیچ مشکل جانی و مالی آنها ایران را به مقصد کشورشان ترک کرده‌اند. برخلاف حجاج ایرانی که در حادثه منا کشته شدند، حجاجی که حتی از کوچک‌ترین مسایل امنیت جانی برخوردار نبودند و هزاران سوال دیگر که در قلب مسلمانان باقی مانده است که شاید روزی برای این تعداد کشته پاسخی پیدا شود.

مدیران عربستانی ای کاش به جای به راه انداختن جنگ‌های رسانه‌ای و برای توسعه شیطنت‌شان علیه ایران و فوتبال ایرانی به دنبال بهانه‌های بهتری می‌رفتند تا شاید خیلی از ضعف‌ها و کاستی‌های فوتبال کشورشان در این هیاهوی رسانه‌ای و سیاسی پنهان می‌ماند.

بر کسی پوشیده نیست که فوتبال عربستان در یک دهه اخیر دچار افت فاحش شده است. عدم راهیابی به جام جهانی 2010 و 2014 و حتی عدم صعود به جام ملت‌های 2015آسیا نشان از دوران افت فوتبال این کشور در قاره آسیا دارد. فوتبالی که این روزها کاملا سیاسی است و به قول خالد البابطین، رئیس تازه مستعفی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال این کشور که اعتراف کرده مدیران سیاسی عربستان می‌خواهند در ورزش کشورمان دهان ها بسته باشد.

به گمان مدیران ورزشی سعودی عربستان، ایران فقط قبل از اتفاق سفارت‌شان در تهران ناامن نبوده بلکه آرشیو اظهارات مدیران ورزشی عربستان در سال‌های اخیر لیگ قهرمانان آسیا، حتی در بازی های ملی نشان می دهد همواره آن‌ها چنین ادعاهایی را مطرح کرده اند و همیشه با همین ترفند قصد داشتند که AFC و FIFA را تحت تاثیر قرار دهند.

آنها بارها به فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا علیه میزبانی ایرانی‌ نامه زدة اند، پس این شیطنت ها برای اولین بار نیست و آخرین بار هم نخواهد بود و این داستان همچنان ادامه دارد...

با بررسی کارنامه مدیران ورزشی در باشگاه‌های عربستانی پس از اتفاقات اخیر برای سفارت عربستان به خوبی می‌توان متوجه شد که چرا مدیران برخی باشگاه های سعودی بعضا تندتر و سریع‌تر از مدیران سیاسی این کشور علیه فوتبال ایران موضع گرفتند.

یک نگاه اجمالی به مدیریت باشگاه الهلال عربستان گویای همه چیز است؛ عبدالرحمن بن ساعد بن العزیز آل سعود، از سال 2008 تا کنون این باشگاه مطرح عربستان بوده، کسی که از خانواده آل سعود است و قبل از آن مدیر ورزشی باشد یک مدیر کاملا سیاسی است.

عبدالله برادر اوست که اکنون رئیس سازمان ورزش و جوانان عربستان است.

النصر عربستان نیز از جمله باشگاه های عربستانی است که مدیریت این مجموعه نیز به میزبانی ایران معترض بوده و خواهان عدم سفر به ایران است؛ فیصل بن ترکی بن ناصر آل سعود، رئیس باشگاه النصر و از یک خانواده کاملا سعودی است بنابراین او نیز حق دارد که اول سیاسی فکر کند بعد ورزشی تصمیم بگیرد.

این داستان‌سرایی‌ها همواره وجود داشته و دارند، اما این بار داستان‌سرایی از سوی سعودی ها برای فوتبال ایران قدری متفاوت تر از قبل است چرا که آنها به مرز توهین وارد شده‌اند، بنابراین می‌طلبد که این بار مدیران ورزش کشورمان چه در مکاتبات و چه در رایزنی‌هایشان به فیفا و AFC مقتدرانه واکنش نشان دهند و خارج از فضای احساساتی با این گونه بی احترامی‌ها برخورد کنند.

انتهای پیام/ر

http://fna.ir/CGGUQ8


ویدیو مرتبط :
خودم اینجا و دلم...واحد(محمد سرایی)