گردشگری


2 دقیقه پیش

بازگشایی اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ نیاوران

به مناسبت روز جهانی موزه اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ اختصاصی نیاوران بازگشایی می شود.به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این اتاق پس از یک دوره تعمیرات ...
2 دقیقه پیش

سه اثر جهانی در خوزستان بدون زیرساخت گردشگری

خوزستان سه اثر ثبت جهانی دارد. چغازنبیل؛ شهر تاریخی شوش و سازه های آبی شوشتر اما برای هیچ کدام از این میراث جهانی زیرساخت های گردشگری مناسبی تدارک دیده نشده است.استان ...



فروش خيالي ستاره‌هاي کيش/ کشف کتيبه بابلي در تخت جمشيد


  X  

تاریخ خبر : جمعه 1394.08.08 - 19:35

فروش خيالي ستاره‌هاي کيش/ کشف کتيبه بابلي در تخت جمشيد

مهر/ يکي از اخبار مهم حوزه ميراث فرهنگي در اين هفته اين بود که سرپرست ايراني گروه کاوش محوطه تل آجري گفت: ۴ کتيبه متعلق به دوره هخامنشيان در محوطه تل آجري کشف شد که روي آنها به زبان بابلي کلماتي چون شاه و دروازه حک شده است. پنجمين فصل از کاوش هاي باستان ‌شناسي و برنامه مطالعات تل آجري در حريم شهر پارسه، با حضور هيات مشترکي از باستان شناسان ايراني و ايتاليايي در منطقه تاريخي تل آجري واقع در شمال غربي تخت گاه تخت جمشيد، آغاز شده است.
در اين رابطه عليرضا عسکري چاوردي سرپرست ايراني گروه کاوش تل آجري گفت: در اين فصل کاوش، نقشه و ساختار بناي تل آجري بر اساس بخش‌هاي مشخص شده و همچنين نتايج به دست آمده از بررسي ژئوفيزيک، ژئو مغناطيسي و الکتريسيته بازسازي شد که بر اساس اطلاعات مقدماتي به دست آمده، پلان يک ساختمان چهارگوش کشف شد.
اين عضو هيات امناي تحت جمشيد بيان کرد: در حال حاضر ۱۲ بناي باستاني دوره هخامنشيان در حريم تخت جمشيد شناسايي شده که به دليل وجود شباهت زياد بين آجرهاي لعابدار کشف شده دروازه‌ها با نقوش اسطوره هاي بين النهرين، به نظر مي رسد شهر پارسه در دوره کوروش هخامنشي نيز وجود داشته است.
عسکري با بيان اين که آجرهاي لعاب‌دار و منقوش مکشوفه در اين محل قابليت بازسازي دارند به طوري که حيوانات و نقوشي که در اين آجرها ديده مي‌شود جزو مهم‌ترين و بي‌سابقه‌ترين نقوش در ايران هستند. اين نقوش بيشتر گاوهاي بالداري هستند که در نقوش برجسته شوش و تخت جمشيد ديده مي‌شوند اما نقش حيوانات ترکيبي نيز در اين محوطه کشف شده که تا کنون در هيچ منطقه‌اي ديده نشده است. اين نقوش حيوانات ترکيبي هستند که نقشي از مار، عقاب و پنجه شير دارند که براي نخستين بار در اين محوطه کشف شده اند.
ژئوپارک قشم براي جهاني شدن برنامه مديريتي ندارد
هيات شرکت‌کننده در کنفرانس ژئوپارک‌هاي اروپا در حالي آمادگي ايران براي بازگشت قشم به فهرست ژئوپارک‌هاي جهاني را اعلام کردند که کارشناسان جهاني معتقدند ژئوپارک‌ قشم هنوز برنامه مديريتي ندارد.
مدتي پيش هيات چهارنفره اي از سوي منطقه آزاد قشم به سيزدهمين کنفرانس ژئوپارک‌هاي اروپا در فنلاند فرستاده شدند تا با ارائه مقالاتي درباره ژئوپارک و اکوتوريسم اعلام کنند که ايران دوباره آمادگي دارد تا پرونده ژئوپارک را در اجلاس بهمن ماه ارائه کند. آنها در اين کنفرانس با وجود اينکه آمادگي ايران را اعلام کردند پاسخ شنيدند که تا وقتي ايران برنامه مديريتي با تاکيد بر گردشگري و جامعه محلي براي ژئوپارک نداشته باشد نمي تواند در فهرست ژئوپارک هاي جهاني وارد شود، البته بايد در اين راه ارتباطي با ژئوپارک هاي ديگر جهان برقرار کند و مشاورهاي بين‌المللي داشته باشد.
تعيين تکليف واگذاري منطقه باداب سورت به بخش خصوصي تا سه ماه ديگر
رئيس شوراي روستاي مالخواست گفت: تا ۳ ماه ديگر تصميم کميته فني ميراث فرهنگي و منابع ملي براي واگذاري منطقه گردشگري باداب سورت به سرمايه‌گذار بخش خصوصي اعلام مي‌شود.
سيد محمد ساداتي، رئيس شوراي روستاي مالخواست در استان مازندران چشمه هاي باداب سورت را در محدوده زمين هاي روستاي مالخواست دانست و درباره فن کشي اطراف آن گفت: چند ماهي است که اداره کل ميراث فرهنگي استان مازندران دور تا دور محوطه گردشگري باداب سورت به ميزان ۷۰ هکتار فنس کشي شد اين اقدام اوليه است چون اين منطقه جزو منابع ملي است و بايد اداره منابع طبيعي به اداره کل ميراث فرهنگي مازندران اجازه فعاليت گردشگري بدهد. به همين دليل بايد در وهله اول اين منطقه گردشگري به سازمان ميراث فرهنگي واگذار شود.
وي ادامه داد: اين تصميم در کميته فني ميراث فرهنگي و منابع ملي درحال بررسي است و تقريبا تا سه ماه ديگر نتيجه‌گيري مي‌شود. اين تصميم گيري منوط به تهيه طرح است چون زمين هاي اين محدوده متعلق به دامداران بوده و بايد حق آنها پرداخت شود. سرمايه گذاري و فعاليت گردشگري در اين منطقه به مزايده گذاشته مي شود اما مردم منطقه مي خواهند که اين واگذاري به غير بومي انجام نشود.
مذاکره ميراث فرهنگي با وزارت نيرو درمورد تهديد ميراثي سد «داريان»
در اين هفته، مسعود سلطاني‌فر، رئيس سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به کشف ۸ اثر تاريخي در کاوش‌هاي حوزه آبگير سد «داريان»، از مذاکره با مسئولان وزارت نيرو براي جلوگيري از وارد شدن هر گونه آسيب به اين آثار خبر داد و گفت: گزارش‌هاي اوليه از وضعيت کاوش‌هاي باستان‌شناختي به دست ما رسيده است و طبيعتاً ما با دوستان وزارت نيرو در اين رابطه صحبت خواهيم کرد.
وي افزود: ما حتي در ابتداي کار همين دولت، در سيمره در منطقه‌اي بين ايلام و لرستان، با وجود اينکه در سال ۸۶ قراردادي براي انجام کارهاي مربوط به کاوش منعقد شده بود، اين کاوش را انجام نداده بودند، لهذا با وجود اينکه سد سيمره در مرحله آبگيري بود، ما از وزارت نيرو خواستيم که فرصت ويژه و مضاعفي را به ما بدهند و ما هم با اکيپ‌هاي گسترده‌اي که فرستاديم، بخش‌هايي از کار کاوش و همچنين ثبت را انجام داديم و آثار فرهنگي را از آنجا بيرون آورديم و بعد از آن، کار آبگيري سد مجدداً ادامه پيدا کرد.
فصل هفتم کاوش ديوار گرگان توسط يک هيات بين‌المللي آغاز شد
فصل هفتم پژوهش‌هاي باستان شناسي ديوار بزرگ گرگان با همکاري هياتي از باستان شناسان بين المللي به سرپرستي ابرهارد سوئر و حميد عمراني با هدف بررسي ساختار قلعه هاي متصل به ديوار گرگان شروع شد. جبرئيل نوکنده مدير پروژه پژوهش هاي باستان شناسي ديوار بزرگ گرگان با اعلام اين خبر گفت: هيات دانشگاه ادينبورگ طي تفاهم نامه اي با پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري هفتمين فصل از پژوهش هاي باستان شناسي را در ديوار بزرگ تاريخي گرگان درحالي آغاز مي کنند که اين کاوش ها تا ۱۵ آذرماه سال جاري ادامه دارد.
او با اشاره به اينکه در اين فصل قرار است ارتباط ساختار قلعه هاي متصل به ديوار گرگان بررسي شود، تاکيد کرد: در اين کاوش‌ها که با همکاري پژوهشگراني از کشور هاي آلمان، روسيه، گرجستان، آفريقاي جنوبي، کانادا، ايتاليا و فرانسه انجام مي شود، گمانه زني قلعه شهرهاي وابسته به ديوار گرگان انجام مي شود.
درخواست جذب ۴ هزار نيروي حفاظت از ميراث فرهنگي
فرمانده يگان حفاظت از ميراث فرهنگي کشور گفت: در برنامه ششم توسعه قصد داريم تا چهار هزار نفر نيروي يگان حفاظت ميراث فرهنگي به ظرفيت موجود اضافه کنيم.
سرهنگ محمد کربلايي گفت: همکاران ما در برنامه ششم توسعه در تلاش هستند تا نيروهاي يگان حفاظت ميراث فرهنگي را افزايش داده و اين تعداد را به ۴ هزار نفر برسانند به همين دليل اين درخواست به سازمان برنامه و بودجه کشور داده شده است. اين تعداد نيرو در مدت ۵ سال به نيروهاي يگان حفاظت ميراث فرهنگي موجود در کشور افزوده مي شود. پس از اجرايي شدن اين درخواست طرح تقسيم نيروها انجام خواهد شد. اين تقسيم بندي براساس نياز و اولويت هر استان در محوطه ها و بناهاي تاريخي و موزه ها انجام مي شود.
هتل‌هاي کيش ستاره‌هاي خيالي مي‌فروشند!
در حالي که رئيس سازمان ميراث فرهنگي از سونامي گردشگران در سال‌هاي آينده خبر مي‌دهد، اما هتل‌هاي جزيره گردشگرپذير کيش همچنان براي جذب مسافر، ستاره خيالي مي‌فروشند.
جزيره کيش ۵۰ هتل آماده براي پذيرش مسافر دارد که طبق طرح استانداردسازي انجام شده در سال ۸۹، از اين تعداد ۵ هتل داراي ۵ ستاره و ۸ هتل داراي ۴ ستاره هستند و بقيه هتل‌ها نيز دو و سه ستاره دارند. در مجموع جزيره کيش داراي ۴ هزار اتاق و نزديک به ۱۲ هزار تخت است. ستاره گذاري براي هتلهاي جزيره کيش چهار سال پيش انجام شده بود و در همان زمان برخي از هتلداران به علت تخلفاتي که انجام داده بودند از جمله فروش گران اتاق، مشمول جريمه و ريزش ستاره هايشان شدند.
ولي هنوز هم برخي از هتلداران اين جزيره از درجه هتل براي درخشان نشان دادن ستاره استفاده مي کنند. هتلها معمولا داراي هر ستاره‌اي که باشند، درجه بندي مي‌شوند از TOP گرفته تا درجه C .
براي بسياري از هتلداران، هتلي با دو ستاره و درجه TOP سه ستاره محسوب مي‌شود. به همين علت در تبليغات رسانه‌اي خود از واژه سه ستاره يا هتل بزرگ استفاده مي کنند حتي برخي از آنها سعي مي کنند تا ستاره‌هاي هتل خود را از چشمان مسافر دور نگه دارند. بنابراين ستاره اي را در سر در هتل نصب نمي‌کنند.
نمونه اين دست هتل‌ها در جزيره کيش کم نيست. حتي چند وقت پيش يکي از مشهورترين هتل‌هاي اين جزيره که مهماناني از سازمان مناطق آزاد کيش هم در بخش هتل ۴ ستاره آن اقامت داشتند، به علت شکايت‌هاي متعدد يک ستاره خود را از دست داد.

نظر شما


ویدیو مرتبط :
بزرگترین ستاره ای که تاکنون کشف شده ستاره ای یک میلیارد برابر خورشید