ورزشی


2 دقیقه پیش

رونمایی از جوان‌ترین فاتح تاریخ در روز تصادف روزبرگ و همیلتون

تسنیم/ قهرمانی پسری که هنوز به سن اخذ گواهینامه رانندگی در کشورش نرسیده، اتفاق مهم مرحله پنجم فصل ۲۰۱۶ فرمول یک بود.مرحله پنجم فصل 2016 فرمول یک در پیست کاتالونیای اسپانیا ...
2 دقیقه پیش

مرزبان گزینه جدی سپاهانی‌ها بعد از ویسی

تابناک/ علیرضا مرزبان به عنوان جدی ترین گزینه تیم فوتبال سپاهان برای فصل اینده است.بعد از پایان فصل پانزدهم و ناکامی سپاهان در لیگ مسئولان این باشگاه در پی جانشین استیماچ ...



گودرزی: انتخابات فدراسیون فوتبال باید 11 اردیبهشت با همین نامزدها برگزار شود/ کی‌روش و فدراسیون احترام همدیگر را نگه دارند


به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، محمود گودرزی در خصوص کارنامه ورزش ایران در سال 1394 و اینکه چه تفاوتی نسبت به سال قبل آن دارد، اظهار داشت: ورزش ایران را در سال 1394 می‌توان از دو جنبه مورد بررسی قرار می‌گیرد. جنبه اول مربوط به آمار و اعداد و ارقام است که سال کاملا موفقی داشتیم. از نظر قید آماری نیز باید بگویم سال 94 سال کم‌تنشی برای ورزش ایران بوده و هماهنگی‌ها در آن بین بخش‌های مختلف بیشتر بوده است.

وی افزود: در سال 1393 ورزشکاران ما در عرصه‌های بین‌المللی هزار و 711 مدال کسب کردند و این در حالی است که در سال 94 این عدد تقریبا دو برابر شده و 3 هزار و 162 مدال بوده است. در مجموع در دو سال گذشته ورزشکاران ما 4 هزار 783 مدال در عرصه‌های بین‌المللی کسب کردند. در زمینه میزبانی از رویدادهای بین‌المللی نیز ما در سال گذشته میزبانی 99 رویداد بین‌المللی را برعهده داشتیم که نشان از رشد این موضوع دارد.

وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: ما ناگزیر هستیم که ورزش را علمی کنیم. در حال حاضر 33 مرکز استعدادیابی در ایران فعال هستند که مبلغ قابل توجهی اعتبار به خود اختصاص می‌‌دهند. تعداد ورزشکاران سازمان‌یافته ما نیز حدود 500 هزار نفر افزایش یافته و شاهد افزایش 10 درصدی تعداد ورزشکاران حرفه‌ای نیز بودیم.

گودرزی در مورد ورزش همگانی نیز اظهار داشت: طبق آمار مرکز ایران در سال 88 هر نفر 12 دقیقه فعالیت ورزشی در طول هفته انجام می‌داد که این  عدد در سال 94 به 16 دقیقه رسیده که رقم قابل توجهی است. این موضوع نشان می‌دهد ورزش به فرهنگ و سبد خانواده اضافه شده است و همچنین گرایش به ورزش با افزایش سطح سواد خانواده‌ها بیشتر می‌شود.

وی ادامه داد: تا سال 92، 7 تا 12 درصد مردم ایران ورزش می‌کردند که این آمار در حال حاضر به 21 درصدی رسیده البته این عدد قطعی نیست ولی هنوز نسبت به کشورهای توسعه یافته که حدود نیمی از مردم آنها ورزش می‌کنند رقم پایینی است.

وزیر ورزش و جوانان درباره ورزش بانوان گفت: تعلیم و تربیت در خانه توسط مادر انجام می‌شود و شخصیت بچه‌ها نیز در خانه شکل می‌گیرد. بچه‌های مادرانی که ورزش می‌کنند نیز به ورزش گرایش دارند از طرفی نیمی از جامعه ما را بانوان تشکیل می‌دهند. ما اثر عنایت به ورزش بانوان را در بازی‌های آسیایی دیدیم که نشان می‌دهد بانوان انگیزه زیادی برای نشان دادن توانایی‌های خود دارند. من در بازدید از اردوی تیم ملی تنیس روی میز نیز دیدم که دختران انگیزه و تلاش بیشتری دارند.

گودرزی تصریح کرد: بانوان در سال 93، 217 مدال و در سال 94، 271 مدال در سطوح بین‌المللی کسب کردند. ما در دولت تدبیر و امید شاهد افزایش حضور بانوان در بخش مدیریت ورزش بودیم هرچند که هنوز فاصله زیادی با آقایان در این مورد دارند.

وی در خصوص حضور خیرینی که به ورزش کشور به ویژه در زمینه زیرساخت‌ها کمک می‌کنند، گفت: همان‌طور که رئیس جمهور محترم گفته‌اند مشارکت مردم برای حل و فصل مشکلات جامعه لازم است و ما نیز موظف به پیگیری این موضوع هستیم. بنابراین جذب و تشویق کسانی که به حل مشکلات ورزش کمک می‌کنند در سرلوحه کارهای ما قرار دارد. ما باید همانطور که رئیس جمهور گفته سراغ منابع مردمی برویم چون بدون حضو ر مردم دولت‌ها نمی‌توانند کار بکنند، ضمن اینکه مقام معظم رهبری نیز بر ورزش به عنوان یک امر به معروف همیشه تاکید دارند.

وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: در این زمینه باید اطلاع‌رسانی درستی صورت گیرد که این موضوع برعهده رسانه‌ها و به ویژه تلویزیون است. ما در این زمینه یک دفتر ساماندهی خیرین را تاسیس کرده‌ایم تا به امروز فعالیت‌های خوبی را نیز انجام داده است. در واقع کمکی که خیرین در زمینه زیرساخت‌های ورزشی انجام دادند مقداری کمتر از بودجه‌ای است که دولت در این زمینه برای وزارت ورزش و جوانان در نظر گرفته است. در حال حاضر در استانی مانند اصفهان خیرینی که به ورزش کمک می‌کنند پیشتاز بوده و تا به امروز 50 میلیارد تومان کمک کردند یا در استانهایی مانند یزد، خراسان، آذربایجان شرقی و... نیز تقریبا شرایط مشابهی وجود دارد. در واقع این موضوع یک نهضت فرهنگی محسوب می‌شود.

گودرزی تاکید کرد: در حال حاضر چهار هزار پروژه نیمه‌‌تمام ورزشی وجود دارد که با اعتباراتی که دولت در نظر گرفته ما در سال گذشته فقط توانستیم 300 تا 350 پروژه را به اتمام برسانیم در حالی که با کمک‌های مردمی این رقم به هزار پروژه رسید اما هنوز 3 هزار پروژه نیمه‌تمام دیگر نیز باقی مانده که همچنان نیاز به کمک‌های خیرین و بخش خصوصی دارد.

وی در مورد موفقیت‌های فدراسیون‌های ورزشی گفت: در ورزش قهرمانی مدال تنها شاخص توفیق نیست اما فدراسیون‌هایی را که کسب سهمیه المپیک کرده‌اند را می‌توان موفق دانست. سایر فدراسیون‌ها را نیز باید در مقایسه با بضاعت آنها بسنجیم. همچنین جامعه تحت پوشش فدراسیون‌ها نیز ملاک خوبی برای تحلیل آنهاست. در مجموع فدراسیون‌های ورزشی عملکرد خوبی در سال گذشته داشتند.

وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: ورزش ما رو به گسترش است و این گسترش توسط ما انجام نشده و سنگ بنای خوبی داشته است. رشد اقتصادی، صنعتی و فرهنگی باعث رشد ورزش می‌شود. فدراسیون‌های ما با محدودیت‌های مالی کار ارزنده‌ای انجام داده‌اند بودجه ما حدود 80 میلیارد تومان برای 51 فدراسیون ورزشی بود که رقم قابل توجهی نیست چون فدراسیون‌هایی مثل کشتی، وزنه‌برداری، جودو و فوتبال به خاطر مسافرت‌ها و اردوهای مختلف نیاز به مبلغ بیشتری دارند. ما مجبور شدیم از صندوق بقیه رشته‌ها کسر و به آنها اضافه کنیم.

گودرزی افزود: خوشبختانه برخی فدراسیون‌ها از اسپانسرهای خوبی استفاده می‌کنند که من باید از آنها قدردانی کنم. ما تاکنون 36 سهمیه المپیک کسب کرده‌ایم که این عدد باید در فرصت باقی‌مانده به حدود 50 سهمیه افزایش پیدا کند.

وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به افزایش بودجه وزارت ورزش در سال 95 دیگر دغدغه بودجه در این سال که المپیکی هم است نخواهیم داشت، گفت: خوشبختانه با توجه به اینکه امسال المپیک را پیش رو داریم شاهد افزایش 40 درصدی بودجه جاری وزارت ورزش بودیم و بخش عمده‌ای از این بودجه صرف المپیک می‌شود. با توجه به در پیش بودن المپیک رئیس جمهور محترم دستور محکمی در حمایت از تیم‌های المپیکی دادند. امیدواریم خزانه و سازمان برنامه‌ریزی هرچه زودتر کمک‌های لازم را در این زمینه انجام دهند چون بیشتر مهم است که این بودجه را در 6 ماهه اول سال 95 و به ویژه در سه ماهه نخست امسال یعنی پیش از المپیک بگیریم چون تزریق بودجه در 6 ماهه دوم سال کمک چندان زیادی در این خصوص نخواهد کرد.

گودرزی ادامه داد: بودجه ورزش همگانی نیز باید بگویم که شاهد افزایش آن از 20 میلیارد به 25 میلیارد بوده‌ایم.

وی در پاسخ به این پرسش که تعامل وزارت ورزش با مجلس شورای اسلامی چگونه است، تاکید کرد: ما تعامل بسیار خوبی با مجلس داریم. شما نگاه کنید مجلس در تصویب بودجه سال 95 ورزش نقش پررنگی داشت. ما بیشتر نیاز به کمک‌های معنوی از سوی مجلس شورای اسلامی هستیم.

وزیر ورزش و جوانان در پاسخ به این پرسش که آیا با حضور لوزانو رویای 52 ساله والیبال ما برای حضور در المپیک تحقق پیدا خواهد کرد یا نه، گفت: امیدواریم این موضوع تحقق پیدا کند. در صحبت‌هایی که با مسئولان فدراسیون والیبال داشتیم، خود آنها نیز بر این موضوع تاکید داشته و بسیار امیدوار هستند که امسال المپیکی شویم، ضمن اینکه آن طور که آنها بیان کردند هدف‌گذاری‌شان فقط کسب سهمیه المپیک نیست بلکه رفتن بر روی سکو نیز هست. ما نیز امیدواریم این اتفاق بیفتد.

گودرزی در مورد تیم ملی وزنه‌برداری ایران گفت: وزنه‌برداری یکی از ستون‌های مدال‌آوری ایران در المپیک است. تیم ملی تاکنون 5 سهمیه کسب کرده که رقم قابل توجهی است اگر اتفاق خاصی برای این تیم نیفتد وزنه‌برداری در المپیک موفق خواهد بود. من به شخصه از نزدیک با بهداد سلیمی ملاقات کردم، او مشکل خاص و دردی ندارد و به تمرینات خود ادامه می‌دهد. تیم ملی وزنه‌برداری یک مجموعه منسجم و منظم است.

وی در مورد اینکه گفته می‌شود علاقه خاصی به برخی رشته‌های ورزشی خصوصا کشتی دارد، اظهار داشت: تحصیلات من در ورزش است و ما تا مقطع دکتری تمامی ورزش‌ها را فرا می‌گیریم. من تاکنون حدود 200 مقاله در مورد رشته‌های مختلف ورزشی ارائه کرده‌ام. باید بگویم شرایط برخی رشته‌ها در ایران مطلوب نیست و کسانی که می‌خواهند هیچ‌گونه اصلاحی در مورد این ورزش‌ها انجام نشود شروع به گفتن چنین حرف‌هایی می‌کنند. من اساسا اینگونه صحبت‌ها را تکذیب می‌کنم.

وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: من به اردوی تیم‌های والیبال و وزنه‌برداری رفتم ولی 3 بار هم بدون پوشش رسانه‌ای از کمپ تیم ملی فوتبال دیدن کردم. من معاونت قهرمانی وزارت ورزش را موظف کردم که دو زمین دیگر برای تیم ملی فوتبال اجاره کنند. زمین آکادمی فوتبال را بازسازی کنند و 3 


ویدیو مرتبط :
صحبت های گودرزی در خصوص فدراسیون فوتبال