گردشگری


2 دقیقه پیش

بازگشایی اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ نیاوران

به مناسبت روز جهانی موزه اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ اختصاصی نیاوران بازگشایی می شود.به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این اتاق پس از یک دوره تعمیرات ...
2 دقیقه پیش

سه اثر جهانی در خوزستان بدون زیرساخت گردشگری

خوزستان سه اثر ثبت جهانی دارد. چغازنبیل؛ شهر تاریخی شوش و سازه های آبی شوشتر اما برای هیچ کدام از این میراث جهانی زیرساخت های گردشگری مناسبی تدارک دیده نشده است.استان ...



آينده‌ پژوهان درباره گردشگري چه مي‌گويند؟/ سناريوهايي براي توريسم 2050


دنياي اقتصاد/ استاد دانشگاه ولينگتون ويکتوريا در کتابي با نام «گردشگري درسال 2050» دنياي گردشگري را در سال 2050 ترسيم و درهمين راستا پيامدهاي تغيير را به‌طور بحث برانگيزي تحزيه و تحليل کرده است. به گزارش خبرگزاري «ميراث فرهنگي»، ايان يااومن به عنوان يک متخصص آينده نگر، هدف از نگارش اين کتاب را شناسايي محرک‌هاي اصلي در تحولات جهان تا سال 2050 عنوان کرده است.

ترسيم تصويري از جهان در سال 2050 همانند سناريوهاي مختلف مي‌تواند به رهبران دردرک تغييرات احتمالي آينده کمک کند. اينکه اين تغييرات چگونه رخ مي‌دهد و پيامدهاي آن، تهديدها وفرصت‌ها درآينده پيش رو چه خواهد بود نيز از ديگر فوايد اين سناريو و تصويرسازي آينده نگرانه است. اين کتاب شامل بحث و گفت‌وگو درباره طيف وسيعي ازعناوين ازجمله فناوري، غذا، مصرف، تغييرات آب و هوايي، حمل و نقل وامور اقتصادي است. پروفسور جفري ليپمن از بلژيک درباره اين کتاب مي‌گويد: «اين کتاب دراصل، سفري برپايه دو نيروي محرکه است؛ يکي داستان‌هاي علمي تخيلي که زيربناي آن مطالعات علمي کاملا جدي و آکادميک است و ديگري سناريوهاي جايگزين که اين فرضيه‌هاي علمي - تخيلي را به آزمون مي‌گذارد. بالاتر از همه خواندن اين کتاب بسيار سرگرم کننده و مفرح است؛ چرا که ايان دراين کتاب با شوخ طبعي و تخيلات خود، گرداگرد جهاني مي‌گردد که تحت سلطه ميلياردها مسافر آسيايي از صدها کلان‌شهر جهان است و درجايي از آينده سخن مي‌گويد و حرکت مي‌کند که نسل سوم گردشگران هنوز به‌کار روزمره وعادي خود مشغولند.»

چالش‌هاي 7/ 4 ميلياردي شدن گردشگران!
براساس آنچه در اين کتاب آمده، زماني در سال 1950 بيش از 25 ميليون گردشگر براي يک سفر تفريحي درسطح بين‌المللي به سفر رفتند و اين تعداد پيش‌بيني مي‌شود که تا 100 سال آينده به 7/ 4 ميليارد نفر گردشگر برسد. اما آيا نوع بشر با توجه به رويارويي با مشکلاتي چون پير شدن فزاينده جمعيت جهان، اوج مصرف نفت، بحران مالي جهاني و تغييرات آب وهوايي، قادر است به چنين نقطه‌اي دست يابد؟ مساله افزايش اميد به زندگي يا طول عمر انسان يک روند کليدي در پيوند با آينده گردشگري است؛ زيرا افراد به عنوان مصرف‌کنندگاني درازمدت که انتظار مي‌رود تجربه غني‌تري را دراختيار آنها بگذارد تلقي مي‌شوند. آنها از مکان‌هاي مختلف بازديد و کارهايي مي‌کنند که والدينشان هرگز نمي‌توانستند يا حتي درباره آن تجربه‌ها چيزي نشنيده و نمي‌دانستند.

مردم اين نسل قادرند تا به آساني انواع امکانات و روش‌هاي پيشگيري از چين و چروک يا درمان با چشمه‌هاي آب گرم را در مجارستان يا نوعي روش درماني در آفريقاي جنوبي را جست‌وجو کنند. براساس يک سناريو ديگر پس از سال 2030 بازنشستگان احتمالا با سياست‌هاي اصلاح بازنشستگي همانند کشورهايي چون آلمان، ايتاليا، هلند، فرانسه و انگلستان از سطح درآمد کافي براي سفر برخوردارند. گروه بانکداري سيوداد استاندر نيز در مادريد اخيرا دست به ايجاد يک مرکزآينده‌نگري زده است که شامل پيشخدمت‌هاي ربوتيک نيزهست که نوعي مدل پيشرفته از نمونه‌هاي واقعي و نيز ديوارهايي که قادر به برقراري ارتباط هستند. آيا اين همان دنياي آينده است؟
آينده اساسا قرين به عدم قطعيت است. با اين همه آثار و رگه‌هايي از اطلاعات و واقعيات که ريشه در گذشته و حال دارند، مي‌توانند رهنمون ما به آينده باشند. ادامه «تصميم‌گيري صرفاچندين آينده محتمل بر اساس تجارب گذشته»، غفلت از رصد تغييرات آتي را در پي خواهد داشت و با تلخ‌کامي روبه‌رو خواهد شد.


ویدیو مرتبط :
شهرپاریس 2050