گردشگری


2 دقیقه پیش

بازگشایی اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ نیاوران

به مناسبت روز جهانی موزه اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ اختصاصی نیاوران بازگشایی می شود.به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این اتاق پس از یک دوره تعمیرات ...
2 دقیقه پیش

سه اثر جهانی در خوزستان بدون زیرساخت گردشگری

خوزستان سه اثر ثبت جهانی دارد. چغازنبیل؛ شهر تاریخی شوش و سازه های آبی شوشتر اما برای هیچ کدام از این میراث جهانی زیرساخت های گردشگری مناسبی تدارک دیده نشده است.استان ...



ايرانسرا/ دهکده‌هاي پرنقش و نگار مازندران؛ پاييز روستاها طلايي‌تر است


مهر/ خانه هاي کاه‌گلي، پياده‌روهاي سنگ‌فرش شده و عطر درختان کهن‌سال عناب روستاهاي پرجاذبه مازندران، نقش و نگارهاي زيبايي در پاييز برگ ريزان ايجاد کرده است.
پاييز گردي در روستاهاي مازندران هم صفاي خاص خودش را دارد، کافي است چند کيلومتري از شهر و هياهوي زندگي شهري به سمت کوهپايه‌ها يا جلگه برويد تا پاييز برايتان رنگ و بوي تازه‌اي گيرد.

اولين مقصدمان روستاي شورمست مي‌شود و براي ديدنش بايد هشت کيلومتر از سوادکوه دور شويد، ديوارهاي کاهگي و سنگ‌فرش خيابان‌هايش، طبيعت بکر و رؤيايي در هواي پاييزي بيش از هر چيز جلب‌توجه مي‌کند، اينجا پاييز، طلايي‌تر و هزار رنگ‌شده است.

شورمست با ۱۱۰ باب خانه مسکوني، يکي از روستاهاي نمونه طرح هادي استان مازندران در هشت کيلومتري شهرستان سوادکوه واقع‌شده است، ديوارهاي کاه‌گلي و سنگ‌فرش خيابان‌هاي اين روستاي کوهستاني جاذبه‌هاي خاصي را براي گردشگران ايجاد کرده است.

اينجا روستايي است که همه ساخت‌وسازها در آن زير نظر بنياد مسکن و بر اساس معماري سنتي و بومي صورت مي‌گيرد و معماري افسارگسيخته شهري و غربي در آن جايي ندارد و به گفته غلامرضا فقيهي مدير بنياد مسکن انقلاب اسلامي سوادکوه همه ساخت‌وسازهاي اين روستا با نظارت بنياد مسکن انجام مي‌پذيرد.

وي مي‌گويد: چون روستاها و شهرهاي مازندران به هم نزديک هستند بنياد مسکن مي‌تواند بافرهنگ سازي و سنت‌گرايي از ورود معماري شهر به روستا جلوگيري کند.

فقيهي با اشاره به اجراي طرح بافت باارزش در روستاها گفت: بافت باارزش باهدف پايبندي به سنت‌ها در نماي بيروني خانه‌ها و با حفظ سليقه‌هاي امروزي در داخل منازل تاکنون در کندلوس و جواهر ده اجرا و روستاي عالمکلاي سوادکوه شروع‌شده است.

براي ديدن اولين مبلمان روستايي و اولين پارک روستايي کشور، آدرس روستاي واسکس و پايين لموک را در قائم‌شهر مي‌دهند که اولين مبلمان در سال ۸۸ و اولين پارک روستايي کشور در سال ۸۹ به بهره‌برداري رسيد.

پارک پايين لموک بااعتباري بالغ‌بر ۷۰۰ ميليون تومان و مشارکت دهياري با بنياد مسکن ساخته‌شده است و سعيد قاسم پور مدير بنياد مسکن انقلاب اسلامي قائم‌شهر و سيمرغ در گفتگو با خبرنگار مهر، بابيان به اينکه قائم‌شهر بيشترين مشارکت مردمي را در سطح روستاها دارد، اظهار داشت: اولين مبلمان روستايي کشور درروستاي واسکس در سال ۸۸ و اولين پارک روستايي کشور در روستاي پايين لموک قائم‌شهر در سال ۸۹ به بهره‌برداري رسيد.

مدير بنياد مسکن انقلاب اسلامي قائم‌شهر و سيمرغ افزود: اعتبار طرح هادي بنياد مسکن انقلاب اسلامي شهرستان قائم‌شهر ۱.۵ ميليارد تومان از تبصره ۲۲ و ۷۸۰ ميليون تومان از محل تملک و دارايي تعيين‌شده است.

بوستان عناب در روستاي«پايين دسته رکن کلاً» از توابع شهرستان سيمرغ ديگر مقصد پاييز گرديمان است، انبوه درختان ۱۰۰ ساله عناب که هر بيننده‌اي را مجذوب خود مي‌کنند، وجه‌تسميه اين پارک شده‌اند. فضاي سبز، گل‌کاري و وسايل ورزشي فضاي بسيار دل‌نشيني را براي استراحت و گذران اوقات فراغت رهگذران، گردشگران و اهالي روستا فراهم کرده‌اند.

ساخت اين بوستان که در فاصله ۸ کيلومتري دريا و در مجاورت محور توريستي بهنمير- سيمرغ واقع‌شده است و در سال ۸۸ با همياري اهالي ۵۵۰ نفري روستاي پايين دسته رکن کلاً شهرستان سيمرغ شروع شد.

حسين محمدي، بخشدار مرکزي سيمرغ در خصوص احداث بوستان عناب که از جاذبه هاي گردشگري روستا شده است، مي‌گويد: اين پروژه در سال ۹۱ با هزينه ۹۴۸ ميليون تومان در اجراي طرح هادي شامل ۷۷۰ متر زيرسازي و آسفالت، هزار و ۴۰۰ متر جدول و پياده‌سازي و ۸ هزار متر بوستان عناب به بهره‌برداري رسيد.

محمدي مهاجرت معکوس به روستا را راه‌حلي براي معضل بيکاري دانست و گفت: با توجه به اينکه روستا محل کسب‌وکار است، علاوه بر حل معضل اشتغال معضلات شهرها هم حل خواهد شد.
سعيد قاسم پور، مدير بنياد مسکن انقلاب اسلامي قائم‌شهر و سيمرغ نيز در خصوص بوستان عناب به مهر مي‌گويد: اين بوستان به‌عنوان برترين پارک روستايي کشور با پنج هزار متر وسعت در روستاي پايين دسته رکن کلا در سال ۹۱ افتتاح شد.

قاسم پور با اشاره به مشارکت اهالي روستا، ادامه داد: ۸۰۰ ميليون تومان براي ساخت پارک و المان و معابر روستا هزينه شده است.

روستايي مصون مانده از ساخت و سازهاي بي رويه

نوشيروانکلا از ديگر روستاهاي نمونه و شاخص مازندران است که هنوز سايه ساخت‌وسازهاي بي‌رويه بر آن سايه نيفکنده است، روستايي با ديوارهاي يکدست کاه‌گلي از توابع شهرستان بابل که قدمت چهارصدساله دارد و در فصل پاييز نيز گردشگران را به خود مي‌خواند.

رضا قاسم نژاد، مدير بنياد مسکن انقلاب اسلامي شهرستان بابل در گفتگو با خبرنگار درباره بافت اين روستا با اشاره به اينکه در حين اجراي طرح هادي شيروانکلا تمامي شبکه‌هاي برق اين روستا هم اصلاح شد، اظهار داشت: طرح هادي نوشيروانکلا يک ميليارد و ۲۰۰ ميليون تومان هزينه در برداشت که مباحثي از قبيل عقب‌نشيني، تعريض معابر و نگه‌داري فضاي سبز با مشارکت اهالي روستا انجام شد.

پارک روستايي، فضاي سبز، جدول‌بندي، کانال دفع آب‌هاي سطحي، پياده‌روسازي، خيابان‌هاي سنگفرش شده، قدم زدن و گشت‌وگذار پاييزي را در اين روستا دل‌نشين‌تر مي‌کند.

مازندران روستاها و دهکده هاي ييلاقي و گردشگري بسياري دارد که در چهار فصل از جمله پاييز ميزبان مسافراني از گوشه و کنار کشور و جهان است، هواي لطيف، طبيعت زيبا، آداب و رسوم، سنت هاي بومي، بازي هاي محلي، صنايع دستي، گويش و زبان از جمله جاذبه هايي است که سبب جذب گردشگر در اين مناق مي شود.


ویدیو مرتبط :
دهکده گردشگری عباس برزگر-پشتکار ازشغل نمکی تا این دهکده