ورزشی


2 دقیقه پیش

رونمایی از جوان‌ترین فاتح تاریخ در روز تصادف روزبرگ و همیلتون

تسنیم/ قهرمانی پسری که هنوز به سن اخذ گواهینامه رانندگی در کشورش نرسیده، اتفاق مهم مرحله پنجم فصل ۲۰۱۶ فرمول یک بود.مرحله پنجم فصل 2016 فرمول یک در پیست کاتالونیای اسپانیا ...
2 دقیقه پیش

مرزبان گزینه جدی سپاهانی‌ها بعد از ویسی

تابناک/ علیرضا مرزبان به عنوان جدی ترین گزینه تیم فوتبال سپاهان برای فصل اینده است.بعد از پایان فصل پانزدهم و ناکامی سپاهان در لیگ مسئولان این باشگاه در پی جانشین استیماچ ...



چه کسی درباره ادامه حضور کفاشیان تصمیم می‌گیرد؟/ کدام هیئت رئیسه، کدام اختیار؟


چه کسی درباره ادامه حضور کفاشیان تصمیم می‌گیرد؟/ کدام هیئت رئیسه، کدام اختیار؟تسنیم/ دوره ریاست علی کفاشیان در فدراسیون فوتبال رو به پایان است و باید دید برای ادامه حضور او در این پست، چه کسی تصمیم می‌گیرد.
انتخابات فدراسیون فوتبال به تعویق افتاد. خیلی‌ها این اتفاق را به سود علی کفاشیانی می‌دانند که دوره ریاستش در فدراسیون 15 اسفندماه سال 94 به پایان می‌رسد و می‌گویند رئیس برای خودش زمان خرید؛ با به تعویق افتادن انتخابات کفاشیان می‌تواند از قدرتش استفاده کرده و مجمع انتخاباتی را برای انتخاب مجدد خودش آماده کند. کاری تکراری که یک بار هم رخ داد. دوره قبلی انتخابات فدراسیون فوتبال در حالی که باید دی‌ماه سال 90 برگزار می‌شد و همه شانس کمی برای انتخاب مجدد کفاشیانی قائل می‌شدند که ناخواسته رئیس فدراسیون شد، اما همه چیز به سود کفاشیان به پایان رسید.
در حالی که آرای مجمع، کار کفاشیان و قریب را به دور دوم کشید، اقدامی غیر قابل پیش‌بینی از سوی امیر عابدینی، منتقد آن روزها و حامی این روزهای رئیس فدراسیون، باعث شد اعضای مجمع آرای خود را به «علی کفاشیان نائینی» بدهند تا او بار دیگر به صندلی اتاق ریاست فدراسیون فوتبال تکیه بزند.
حالا شاید شرایط کمی شبیه به چهار سال قبل باشد؛ برخی معتقدند کفاشیان شانس کمی برای انتخاب دوباره به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال دارد. آنها بر این اعتقاد هستند که در آخرین مجمع مخالفان کفاشیان یکی یکی صف کشیدند. از علی‌اکبر طاهری، سرپرست باشگاه پرسپولیس تا منصور قنبرزاده، مدیرعامل باشگاه نفت تهران و بسیاری از رؤسای هیئت‌ها که وزیر ورزش از آنها خواست برای به وجود نیامدن شائبه در آستانه انتخابات از رفتن به سفرهایی که فدراسیون فوتبال متولی آن است، خودداری کنند. البته همان مجمعی که با بسیاری از بندهای گزارش مالی فدراسیون فوتبال مخالف بودند و تلاش برخی از آنها باعث شد اساسنامه پیشنهادی پر از ابهام از دستورجلسه خارج شود، به تعویق انتخابات فدراسیون فوتبال رأی دادند و مشخص شدن تاریخ جدید را به اختیار هیئت رئیسه گذاشتند.
هیئت رئیسه‌ای که اختیار دارد برای مجمع انتخاباتی تاریخ مشخص کند، به احتمال فراوان و طبق گفته علی کفاشیان و برخی اعضای مجمع، اردیبهشت‌ماه 95 را برای برگزاری انتخابات، انتخاب خواهد کرد. بحث مهم‌تری که تا برگزاری انتخابات وجود دارد، حضور یا عدم حضور علی کفاشیان در فدراسیون فوتبال است. رئیسی که 15 اسفندماه دوره ریاستش به پایان می‌رسد؛ حالا بحث بر سر این است که آیا او باید فدراسیون را ترک کند تا انتخابات برگزار شود و تا آن زمان فردی به عنوان سرپرست فدراسیون را اداره کند یا هیئت رئیسه می‌تواند مُهر تمدید به حکم ریاست کفاشیان بزند. شاید اساسنامه به صورت واضح در این خصوص توضیحی نداده و برخی می‌گویند اساسنامه درباره پایان دوره رئیس فدراسیون سکوت کرده است، اما بندی از اساسنامه در این خصوص هم سؤالاتی را مطرح می‌کند.
علی کفاشیان پس از پایان مجمع در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری تسنیم در خصوص اینکه آیا تا انتخابات و پس از پایان دوره ریاستش برای فدراسیون فوتبال سرپرست تعیین خواهد شد، گفت: «تا زمانی که انتخابات برگزار نشود من کارهای روزمره و اجرایی خود را انجام می‌دهم و هر زمان که مجمع انتخابات فدراسیون برگزار شد و هر فردی که به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب شد من کار را تحویل او خواهم داد. با توجه به این موضوع تا اردیبهشت ماه سال آینده به کار خود ادامه می‌دهم».
احمدرضا براتی،‌ کارشناس مسائل حقوقی در این خصوص به تسنیم گفت: «اساسنامه فدراسیون فوتبال در این خصوص سکوت کرده و همه چیز بر عهده تصمیم مجمع است که اعضای این مجمع نیز این وظیفه را برعهده هیئت رئیسه فدراسیون گذاشته‌اند. اگر هیئت رئیسه تصمیم بگیرد، کفاشیان می‌تواند به عنوان رئیس قانونی فدراسیون فوتبال تا اردیبهشت سال 95 یا هر زمان دیگری که مجمع انتخاباتی برگزار می‌شود به کارش ادامه دهد».
این مسائل در حالی مطرح می‌شود که مجمع فدراسیون فوتبال در خصوص تمدید حضور کفاشیان در فدراسیون اختیاری به هیئت رئیسه نداد، بلکه این اختیار فقط در خصوص تعیین تاریخ انتخابات به هیئت رئیسه داده شده است. اتفاقی که در این خصوص افتاد به این شرح است که در مجمع روز چهارشنبه، 23 دی‌ماه 94 علی کفاشیان در خصوص تاریخ برگزاری انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال گفت: اگر بخواهیم طبق قانون و روزشمار انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال را برگزار کنیم، این کار باید در تاریخ 27 اسفند 94 برگزار شود اما با توجه به اینکه قبل از این تاریخ انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار شده و پس از آن نیز وارد تعطیلات می‌شویم در عمل امکان برگزاری انتخابات در اسفندماه وجود نداشته و باید در فروردین یا اردیبهشت‌ماه سال 95 برگزار شود.
پس از اعلام این موضوع از سوی رئیس فدراسیون فوتبال اعضای حاضر در مجمع به پیشنهاد کفاشیان در خصوص برگزاری انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال در فروردین یا اردیبهشت سال 95 رای مثبت دادند.
پس با این شرایط مشخصاً اعضای مجمع فدراسیون فوتبال اختیاری به هیئت رئیسه نداده تا دوره ریاست کفاشیان را حتی برای دو ماه تمدید کند. اینجا سؤالی مطرح می‌شود که کدام هیئت رئیسه و با کدام اختیار می‌خواهد برای رئیس فدراسیون زمان بخرد؛ هیئت رئیسه‌ای که تا 15 اسفندماه 94 فرصت دارد؟ ماده 33 اساسنامه در این خصوص توضیحاتی داده و آنطور هم که گفته می‌شود، اساسنامه سکوتی نکرده است. ماده 33 - هیئت رئیسه، بند 3: «دوره فعالیت رئیس فدراسیون، نواب رئیس و اعضای هیئت رئیسه چهار سال است (انتخاب مجدد آنها برای دوره‌های متوالی بلامانع است.)»
به طور معمول وقتی در فدراسیون‌های ورزشی انتخابات به تعویق می‌افتد، از سوی وزارت ورزش و جوانان برای فدراسیون متبوع سرپرست انتخاب می‌شود تا بلکه شائبه مهندسی انتخابات از سوی رئیس فدراسیون به وجود نیاید. سرپرستی هم که انتخاب می‌شود، حق حضور در انتخابات را ندارد و این قانونی است که در خصوص فدراسیون‌هایی که انتخابات‌شان به تعویق افتاده، اعمال شده و می‌شود. حال سؤال اینجاست که تکلیف علی کفاشیان که از 15 اسفندماه دیگر رئیس فدراسیون نیست، چه می‌شود و چه کسی در خصوص ادامه حضور او در فدراسیون فوتبال تصمیم می‌گیرد؟

جذاب ترین خبرهای ورزشی را در کانال تلگرامی کانال ورزش دنبال کنید

منبع: تسنیم


ویدیو مرتبط :
هیئت رئیسه سوالات نمایندگان راسریعتردردستورکار قرار دهد