گردشگری


2 دقیقه پیش

بازگشایی اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ نیاوران

به مناسبت روز جهانی موزه اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ اختصاصی نیاوران بازگشایی می شود.به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این اتاق پس از یک دوره تعمیرات ...
2 دقیقه پیش

سه اثر جهانی در خوزستان بدون زیرساخت گردشگری

خوزستان سه اثر ثبت جهانی دارد. چغازنبیل؛ شهر تاریخی شوش و سازه های آبی شوشتر اما برای هیچ کدام از این میراث جهانی زیرساخت های گردشگری مناسبی تدارک دیده نشده است.استان ...



تاریخ پارینه سنگی زیر تیغ طرح گرمسیری در اندیمشک


تعریض جاده دهلران - اندیمشک و همچنین فعالیت های کشاورزی و اجرای برنامه زه کشی طرح بزرگ گرمسیری، باعث تخریب تپه ها و محوطه های باستانی متعلق به دوران پارینه سنگی می شود.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، «شقایق هورشید»، سرپرست هیات باستان شناختی این محوطه تاریخی با اعلام این مطلب گفت: برنامه بررسی و شناسایی باستان شناختی شبکه 23 زه کشی طرح گرمسیری به کشف یافته های مهمی از دوران پارینه سنگی که پیش تر در منطقه شناسایی نشده بود، منجر شد.

وی گفت: در جریان این بررسی تاکنون بیش از 50 محوطه باستانی شامل تپه، محوطه و یک پهنه گسترده مربوط به دوران پارینه سنگی مورد بررسی و شناسایی قرار گرفت. با توجه به یافته های سطحی بدست آمده از محوطه های باستانی، به نظر می رسد محدوده مورد مطالعه دارای توالی فرهنگی کاملی از دوران پارینه سنگی میانی تا سده های متاخر اسلامی است.

این باستان شناس با اشاره به یافته های بدست آمده گفت: از مهم ترین یافته ها می توان به مصنوعات سنگی متعلق به دوران پارینه سنگی میانی، جدید و فراپارینه سنگی اشاره کرد که در آینده مورد مطالعه دقیق تر قرار می گیرد.

هورشید افزود: علاوه بر یافته های مهم دوران پارینه سنگی که پیش از این در منطقه شناسایی نشده بود، می توان به دست افزارها، اشیاء سنگی و قطعات سفال متعلق به دوره های پیش از تاریخ شامل نوسنگی، مس و سنگ، مفرغ به ویژه ایلامی و همچنین سفال های متعلق به دوره های تاریخی تا اسلامی متاخر اشاره کرد.

وی در رابطه با آسیب شناسی منطقه نیز گفت: تعریض جاده دهلران - اندیمشک به مراحل اجرایی نزدیک شده و از این رو محوطه های باستانی حاشیه جاده در معرض تسطیح و تخریب گسترده قرار دارند.

هورشید گفت: در سال های اخیر برای فعالیت های کشاورزی و تسطیح گسترده اراضی در حدفاصل رودخانه های «دویرج» و «چیخاب» (دهستان نهر عنبر) که بعضا بصورت کاملا آگاهانه صورت گرفته تعداد زیادی از تپه های باستانی بطور کلی تخریب شده اند.

به گفته این باستان شناس، با اجرای برنامه زهکشی طرح بزرگ گرمسیری تعداد بسیار بیشتری از تپه ها و محوطه های باستانی در معرض نابودی قرار می گیرند، در حالی که تقریبا هیچ یک از آن ها در فهرست آثار ملی ثبت نشده و عرصه و حریم آن ها مشخص نیست.

خبرگزاری دنیای سفر


ویدیو مرتبط :
جنگیدن به سبك دوران پارینه سنگی در سوریه....