سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



افزایش تولید با محصولات دستکاری شده ژنتیکی دروغ است


سلامت نیوز:محصولات تراریخته نه‌تنها میزان تولید را افزایش نمی‌دهند، بلکه این تصور نیز کاملاً اشتباه است که این محصولات می‌توانند مشکل گرسنگی جهان را از بین ببرند.

به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران ایانا، به‌نژادگر و متخصص به‌نژادی مشارکتی گیاهان از کشور ایتالیا امروز در همایش ملی ایمنی زیستی و آگاهی عمومی در زمینه دستکاری ژنتیکی از تغییرات اقلیمی، آب، تنوع زیستی، گرسنگی و سوءتغذیه، فقر و در ادامه آنها چاقی و دیابت به‌عنوان شش مشکل اساسی در سطح جهان یاد کرد و گفت: بذر، نهاده‌ای است که با تمامی این مشکلات ارتباط است و زمانی که از بذر صحبت می‌شود، تنها حرف از کشاورزی نیست، بلکه غذا و سلامتی نیز مدنظر است.

سالواتوره چکرلی با بیان اینکه محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی از انتقال ژن از یک گونه به گونه‌های دیگر به‌دست می‌آیند، افزود: این فرآیندی است که تقریباً هیچ‌گاه در طبیعت اتفاق نمی‌افتد.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که درباره محصولات GMO صحبت می‌شود، منظور تنها صحبت درباره بیوتکنولوژی نیست و زمانی که می‌گوییم محصولات GMO را نمی‌خواهیم به‌منظور مقابله با بیوتکنولوژی نیست.

چکرلی با عنوان اینکه محصولات GMO به هیچ‌وجه میزان تولید را افزایش نمی‌دهند، ادامه داد: این تصور نیز کاملاً اشتباه است که محصولات GMO می‌توانند مشکل گرسنگی جهان را از بین ببرند و تعداد برابر گرسنگان در گذشته در مقایسه با امروز تأییدی بر این حرف است.

وی با اشاره به اینکه محصولات تراریخته خاصیت زایندگی ندارند، تصریح کرد: این محصولات علاوه بر آنکه مصرف آفت‌کش‌ها را کاهش نمی‌دهند، بلکه تنوع زیستی کشاورزی را نیز کاهش می‌دهند.

GMO، کمال نهایی به انحصار کشیدن بذر استبه‌نژادگر و متخصص به‌نژادی مشارکتی گیاهان یادآور شد: محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی GMO بی‌شک نمی‌توانند راه‌حلی برای مشکلات امروز کشاورزی و امنیت غذایی باشند، چون تئوری بنیادین انتخاب طبیعی را نقص می‌کنند.

چکرلی تأکید کرد: در سال 1997، محصول پنبه تراریخته مقاوم به رانداپ معرفی شد که در سال 2004 کشاورزان مقاومت این محصول بر علف هرز را اعلام کردند و در نهایت در سال 2012، 92 درصد کشاورزان گرجستان 54 درصد اراضی زراعی پنبه تراریخته را به‌دلیل مقاومت با دست هرس کردند.

وی اظهار داشت: در بهترین فرضیه می‌توانیم بگوییم که محصولات تراریخته یک راه‌حل موقت است که در آینده می‌توانند باعث ایجاد مشکلات بیشتر می‌شوند.چکرلی با تأیید این موضوع که 90 درصد کشاورزان آمریکایی از بذر تراریخته ذرت و سویا استفاده می‌کنند، گفت: این در حالی است که 90 درصد بازار ذرت و 93 درصد بازار سویا را بذور تراریخته در دست گرفته‌اند و کشاورزان انتخاب دیگری ندارند و مجبور به کاشت محصولات تراریخته هستند.

وی با عنوان اینکه درصد سهم بازار بذور تراریخته و آفت‌کش‌های آن موازی با یکدیگر رو به افزایش است، افزود: GMO، کمال نهایی به انحصار کشیدن بذر است.

دست بسیاری از موافقان تراریخته در همکاری با شرکت مونسانتو رو شده استبه‌نژادگر و متخصص به‌نژادی مشارکتی گیاهان راه‌حل گریز از تولید محصولات تراریخته را بازگشت به تنوع زیستی با استفاده از به‌نژادی مشارکت گیاهان و بازگرداندن تنوع زیستی به مزارع کشاورزان اعلام کرد.چکرلی خاطرنشان کرد: تولید محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی راه‌حل موقتی است که منجر به تولید گونه‌های جدید و مقاوم به علف هرز، قارچ‌ها و حشرات می‌شود، اما به‌نژادی تکاملی راه‌حلی است پایدار که از توسعه گونه‌های جدید و مقاوم به علف هرز، قارچ و حشرات جلوگیری می‌کند.

وی ادامه داد: محصولات GMO در نهایت باید با محصولات جدید تراریخته جایگزین شوند، اما به‌نژادی تکاملی گیاهان در گذر زمان بهتر عمل می‌کند.چکرلی با بیان اینکه به‌نژادی تکاملی گیاهان، کنترل بذر را به دست کشاورزان برمی‌گرداند و منجر به کاهش آسیب‌پذیری محصولات می‌شود، این شیوه را راهی ارزان برای انطباق محصولات کشاورزی با تغییرات اقلیمی عنوان کرد.

وی در پایان با بیان اینکه من به ایران نیامدم که به شما بگویم بهتر است چه کاری انجام دهید، تصریح کرد: اما باید به شما بگویم در نگاهی که به ایمیل بسیاری از اساتید دانشگاهی موافق تراریخته شده است، تمامی هزینه‌های رفت و آمد، هتل و حتی متن سخنرانی‌های آنها از سوی شرکت "مونسانتو" برای آنها ارسال شده است.

گفتنی است، سالواتوره چکرلی به‌نژادگر و متخصص به‌نژادی مشارکتی گیاهان و بازنشسته مؤسسه ایکاردا از ایتالیا با تعداد زیادی از دانشگاه‌ها، مؤسسه‌های تحقیقاتی و دولت‌ها در این زمینه همکاری می‌کند و در حال حاضر نیز در کشور هند مشغول به فعالیت است. وی در همایش ملی ایمنی زیستی و آگاهی عمومی در زمینه دستکاری ژنتیکی به سخنرانی با موضوع "نه به محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی... و اما بعد از آن چه چیزی؟" پرداخت.

شرکت مونسانتو کجاست؟مونسانتو، شرکت عمومی آمریکایی و چندملیتی صنایع کشاورزی و بیوتکنولوژی است، که دفتر مرکزی آن در شهر کرو کور، میزوری قرار دارد.

شرکت مونسانتو، یکی از شرکت‌های پیشرو در حوزه مهندسی ژنتیک بوده، همچنین یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان بذر و علف‌کش در جهان محسوب می‌شود. این شرکت در سال ۱۹۰۱ توسط جان فرانسیس کوئینی تاسیس شد و از دهه ۱۹۴۰ به جمع تولیدکنندگان عمده پلاستیک، شامل انواع یونولیت و الیاف مصنوعی پیوست.

شرکت مونسانتو به عنوان یک شرکت شیمیایی، به دست‌آوردهای قابل‌توجهی دست یافته است. به عنوان نمونه این شرکت، نخستین تولیدکننده انبوه ال‌ئی‌دی در جهان است. مونسانتو در طول دوران فعالیت خود، چندین بار اقدام به تولید محصولات جنجالی نموده است، که از جمله آنها می‌توان به ددت، پی‌سی‌بی و عامل نارنجی اشاره کرد.


ویدیو مرتبط :
محصولات دستکاری شده ژنتیکی؛ آری یا نه !