ملی‌پوش قایقرانی: با کاهش پاداش‌ها قایقران‌ها بی‌انگیزه شدند


کیا اسکندانی با ابراز رضایت از عملکرد خود در رقابت‌های قهرمانی آسیا تاکید کرد، نگاه مسئولان ورزش باید به قایقرانی تغییر کند.

ملی‌پوش قایقرانی ایران در گفت‌وگو با ایسنا، درباره عملکردش در رقابت‌های قهرمانی آسیا، اظهار کرد: در دوره گذشته رقابت‌های قهرمانی آسیا در ارنجی که المپیکی نبود سوم شدیم، اما امسال در ماده المپیکی توانستیم به مدال برنز برسیم که برای خودم ارزش زیادی داشت. قبل از مسابقات همه فکر می‌کردند بهترین نتیجه ما چهارمی آسیا است اما توانستیم به مقام سوم برسیم که به نظرم خوب است. با اینکه در هزار متر خوب نبودیم و در مسافت 200 متر واقعا روحیه نداشتیم اما به مدال رسیدیم که این برای نخستین بار در تاریخ قایقرانی بود که در این قایق به مدال رسیدیم.

اسکندانی با بیان این مطلب که برخی اتفاق‌ها باعث شد عملکرد دیگر ملی‌پوشان دیده نشود گفت: این مسابقات انتخابی المپیک بود و همه توقع داشتند ایران به سهمیه المپیک برسد، اما کسی توجه نکرد که شرایط چگونه بوده‌ است. زمانی که شانس‌های کسب سهمیه ایران موفق نشدند عملکرد دیگر قایقران‌ها نیز دیده نشد. به هر حال طبیعی بود اما باید به خیلی از مسائل توجه می‌شد.

او با اشاره به شرایط قایقرانی در سال‌های گذشته، بیان کرد: مسائل زیادی در سال‌های گذشته بر فعالیت‌های قایقرانی تاثیر گذاشت. ابتدا اینکه ما مشکلات مالی داشتیم که باعث شد محدودیت‌هایی ایجاد شود. بعد از رفتن آقای دنیامالی نیز ثبات از این رشته رفت و عدم ثبات مدیریتی بر قایقرانی سایه انداخت. از زمانی که آقای امینی وارد فدراسیون شد نیز تلاش زیادی کرد تا ثبات را برگرداند و موفق بود اما برای کسب نتیجه زمان لازم است. او زحمت کشیده اما نمی توان در مدت کوتاه انتظار زیادی داشت.

ملی‌پوش کانو کانادایی ایران ادامه داد: متاسفانه در این مسیر نیز برخی هستند که سنگ جلوی پای فدراسیون و برنامه‌هایش می‌اندازند. آقای امینی چیزی نمی‌گوید اما بالاخره همه متوجه می‌شوند. نکته دیگر عدم حمایت از این رشته پرمدال است. قایقرانی سه رشته جهانی در یک فدراسیون است و نیاز به حمایت زیادی دارد اما مسئولان حمایت نمی‌کنند. کوچک ترین مثال این است که برای پاداش‌ها و جایزه‌ها کاری کردند که انگیزه قایقران‌ها کم شد.

او افزود: بعد از رقابت های قهرمانی آسیا در سال 2013 پاداش‌ها کاهش پیدا کرد. بعد از اینچئون نیز این وضعیت ادامه پیدا کرد و واقعا قایقران‌ها بی انگیزه شدند. وقتی می‌بینند بعد از این همه تلاش و وعده و وعید به حقشان نمی رسند خب انگیزه‌ای برای کار کردن ندارند. واقعا این رشته از نظر مالی حمایت نشده‌ است. به نظرم همین مشکلات مالی باعث شد محدودیت برای فدراسیون ایجاد شود و آقای امینی هم دست بسته برنامه‌هایش را عملی کند.

اسکندانی با ابراز رضایت از عملکردش در مسابقات قهرمانی آسیا بیان کرد: من از عملکردم راضی هستم. خودم تمرین کردم و توانستم به مدال برسم. مطمئنا اگر اردوی خارجی داشتم نتیجه‌ای بهتر کسب می‌کردم، اما بازهم راضی‌ام. متاسفانه نگاه‌ها به رشته‌های پرمدال مناسب نیست. ما چندین رشته پرمدال داریم که اصلا به آنها توجه نمی‌شود. خود من مدتی شناگر بودم و می‌دانم به این رشته نیز توجه نمی‌شود. شنا، دو و میدانی، قایقرانی و شمشیربازی جزو رشته‌های پرمدال هستند که باید سرمایه‌گذاری روی آنها خیلی زیاد باشد اما اینطور نیست. این در حالی بوده که بدون حمایت و توجه توقع و انتظار هم وجود دارد.

ملی‌پوش قایقرانی ایران در پاسخ به این سوال که دو سال تعلیق فدراسیون چقدر بر روند کاری این رشته تاثیر گذاشته است؟ تصریح کرد: این تاثیر خیلی زیاد بوده‌است. اصلی‌ترین دلیل این نتایج تعلیق بود که تاثیرش را بالاخره نشان داد. جدا از این مساله تعلیق باعث شده ما از نظر پشتوانه سازی هم عقب بیفتیم و اکنون یک خلا داریم. ملی پوشان کنونی خیلی زحمت کشیده‌اند و به این شرایط رسیده‌اند اما تعلیق، رده‌های پایه را از کار انداخت که اکنون برای دوباره فعال شدن به زمان نیاز است. به نظر من همین قایقران‌ها هم که هستند به خاطر عشقشان به این رشته و کشورشان باعث شده بمانند در غیر این صورت با تمام بی‌مهری‌هایی که دیده‌اند مطمئنا می رفتند و دیگر ورزش حرفه‌ای را ادامه نمی دادند.

او در پاسخ به این سوال که آیا قایقران‌ها به مربی خارجی نیاز ندارند؟ بیان کرد: من اکنون زیر نظر آقای الیاس اقلیمی کار می‌کنم. او از تک تک ملی پوشان شناخت خوبی دارد و به نظرم نیاز کنونی قایقران‌ها بیشتر برطرف شدن دغدغه‌های زندگی است. وقتی یک ملی‌پوش دغدغه مالی داشته باشد مربی خارجی هم برایش مناسب نیست. باید دغدغه‌ها از بین برود تا بتوانیم راحت تمرین کنیم. فدراسیون تلاش می‌کند اما زورش تا یک جا می رسد و باید مسئولان کمک کنند.

اسکندانی افزود: با برطرف شدن دغدغه‌ها معتقدم حضور مربی خارجی به عنوان مشاور می‌تواند برای قایقرانی مناسب باشد، اما حضور سرمربی خارجی را مناسب نمی‌بینم. یک نفر بیاید که مشاوره بدهد و دانشش را منتقل کند مفید است.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
روکم کنی ملی پوش از ملی پوش دیگر