روستایی با گنجینه‌ افسانه‌ای در دل صخره‌های کویر + تصاویر


آشنایی با یک مکان و شهر تاریخی می‌تواند برای خیلی‌ها جذاب باشد، مخصوصاً وقتی در آن عجایبی مثل وجود خانه‌هایی در دل کوه باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ میمند نام روستایی است که در توابع بخش مرکزی شهرستان شهربابک استان کرمان قرار دارد. این روستا که از 7 روستای عجیب کشور محسوب می‌شود بین 3 شهر بزرگ یزد و کرمان و شیراز قرار گرفته است.

در مورد نام‌گذاری این روستا نظرات متفاوتی وجود دارد که می‌گویند این میمند همان میمند فارس است، ولی ترجمه‌ی کتیبه‌های میمند این گونه نوشته‌اند: هنگامی که کوه‌ها در این میمند شکاف بردارند و افسانه‌های میمند به حقیقت بپیوندند گنجینه‌ی میمند پدیدار خواهد شد و فقط یک نفر می‌تواند به آن دست پیدا کند که او از سوی خورشید می‌آید.

روستایی با گنجینه‌ افسانه‌ای در دل صخره‌های کویر + تصاویر

جاذبه‌ها و عجایب روستا

طبق گفته‌ها و شنیده‌ها این روستا سکونتگاه قدیم ایرانیان باستان و دوره‌ی آیین‌ مهرپرستی بوده است.

حمام میمند یکی دیگر از عجایب این روستا محسوب می‌شود و وجود خزانه و همه‌ی امکانات حمام سنتی ایران، آن هم در زیر خروارها خاک بسیار جالب و دیدنی است و طبق گفته‌ی مردمان این روستا، تمام نکات بهداشتی طی این سال‌ها در این حمام‌ها رعایت می‌شده است.

خانه‌های صخره‌ای با توجه به نبود امکانات، نوع ساختمان‌های این روستا که در دل کوه است، معمایی که هنوز بی‌جواب مانده است.

در سطح شیب‌دار و در طبقات مختلف 2 تا 5 طبقه بریدگی‌هایی به صورت شکاف‌های افقی ایجاد شده است طول این بریدگی‌ها که به آن «کیچه» گفته می‌شود، به شش تا نه متر می‌رسد، تا در انتها به ارتفاع مورد نظر برای کندن خانه به نظر می‌رسد.

روستایی با گنجینه‌ افسانه‌ای در دل صخره‌های کویر + تصاویر

انتهای «کیچه» به فضای ایوان مانندی‌ به نام «دالان» می‌رسد که مهمترین عنصر محل است به لحاظ اینکه اغلب امور روزمره خانواده در این دالان صورت می‌گیرد در اطراف هر کدام از این دالان‌ها بین یک تا پنج خانه‌ی صخره‌ای وجود دارد.

این منازل مسکونی در پنج طبق و به شکل پلکانی و یک در میان روی هم قرار دارند، به نحوی که هیچ کدام از آن‌ها با یکدیگر برخوردی ندارند.

در‌های ورودی چوبی و به داخل دیوار ایوان روزنه‌ای ایجاد کرده‌اند که از طریق آن و به وسیله‌ی ابزاری به نام کلیدون (کلید دان) درها را قفل یا باز می‌کردند.

شکل ورودی اتاق‌ها منطبق با بدن انسان است به طوری که عرض ورودی در قسمت پایین به 65 تا 85 سانتی‌متر می‌رسد و برجستگی درب ورودی مانع داخل شدن آب و خاک به منازل می‌شود.

روستایی با گنجینه‌ افسانه‌ای در دل صخره‌های کویر + تصاویر

فرهنگ مردم روستا

جمعیت این روستا در سال 1355، پانصد نفر بوده و از آن پس با افزایش جمعیت دائمی همراه بوده است.

دینشان اسلام و شیعه‌ی 12 امامی بوده‌اند دارای گویش منحصر به فرد خود هستند و فعالیت مردم این روستا پرورش دام و استحصال محصولات لبنی می‌باشد.

محصولاتی همچون بادام وحشی، گردو و زیره از دیگر محصولات معروف این روستا است.

دیدن از این روستا خالی از لطف نیست و پیشنهاد می‌کنیم از آن دیدن کنید و امیدواریم امثال این روستاها را مسئولان به نحو احسنت معرفی کنند تا مردم بیشتر آشنا شوند.

روستایی با گنجینه‌ افسانه‌ای در دل صخره‌های کویر + تصاویر

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
قطروم روستایی تاریخی و سرسبز و زیبا در دل کویر - یزد