پیمان معادی: سعید روستایی نابغه سینمای امروز ماست


پیمان معادی: سعید روستایی نابغه سینمای امروز ماستباشگاه خبرنگاران/ کارمندان شهرداری تهران به تماشای «ابد و یک روز» نشستند.
جلسه نقد و بررسی فیلم «ابد و یک روز» با حضور کارگردان، تهیه‌کننده و تعدادی از بازیگران این فیلم در حضور کارمندان شهرداری تهران در ایوان شمس برگزار شد.
سعید روستایی کارگردان فیلم «ابد و یک روز»در خصوص ایده این فیلم گفت: ماجرای این فیلم یک ریشه قدیمی دارد و از یک تصویر ذهنی نشأت گرفته است. در ابتدا یک فیلم مستند در این خصوص ساختم و به یک کمپ مربوط به ترک معتادان رفتم. با انسان‌‌های مختلف روبرو شدم و با آنها به بحث و گفتگو پرداختم و سپس آنها را به تصویر کشیدم. پس از نمایش آن مستند و موفقیت‌هایش تصور کردم که یک مستند نمی‌تواند به درستی یک داستان را بازگو کند و به علاوه فیلمی در این خصوص ندیده بودم. از همین جا بود که به فکر نوشتن «ابد و یک روز» افتادم.

روستایی در خصوص اینکه در این فیلم سیاه‌نمایی اتفاق افتاده است یا نه، گفت: سیاه‌نمایی زمانی اتفاق می‌افتد که مسئله‌ای وجود نداشته باشد و بعد فیلمساز با استفاده از تخیلات خود به فضاسازی کاذب بپردازد. اما در «ابد و یک روز» به یک واقعیت پرداختیم. زمانی یک فیلم شهر و یا کشور را در برمی‌گیرد اما « ابد و یک روز» در خصوص طبقه‌ای از جامعه صحبت می‌کند که حضور دارند و نفس می‌کشند. این فیلم تمام تلاش خود را انجام داد که موضوعی را بیان کند که از دل جامعه بر آید.

روستایی افزود: آدم‌های فیلم من همه عاشق همدیگر هستند؛ ولی یکسری از مشکلات دامن‌گیر آنها شده است. این موضوع را بدانیم که واقعیت خیلی بزرگ‌تر از آن است که ما آن را به تصویر کشیدیم و در حقیقت، ما اتفاقات جامعه را تعدیل کردیم. پیرمردی را می‌شناسم، علاوه بر اینکه خود معتاد است هشت فرزند وی نیز اعتیاد دارند و یا پیرزنی که هم خودش معتاد است و هم پنج فرزند دیگرش.

این کارگردان راجع به محدودیت هزینه‌های ساخت این فیلم گفت: ما در ساخت «ابد و یک روز» هیچ محدودیتی برای ساخت نداشتیم. حتی کار 20 روز بیشتر از زمانی طول کشید که من به تهیه‌کننده قول اتمام کار را داده بودم.

در ادامه سعید ملکان تهیه‌کننده این اثر با اشاره به اینکه چرا به یک جوان کار اولی اعتماد کرده و در ساخت فیلم او را همراهی کرده، گفت: فیلمنامه‌ای که سعید روستایی نویسنده «ابد و یک روز» به من داد تا آن را بخوانم، آن قدر قوی و درخشان و البته واقعی بود که این فیلمنامه را برای ساختن با کمال میل پذیرفتم و من کار خاصی انجام ندادم. خوشحال هستم که این اثر ساخته شد و مردم آن را دیدند.

ملکان در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا در این فیلم به جایگاه مادر توهین شده است، گفت: زمانی که مرحوم «علی حاتمی» فیلم «مادر» را ساخت، آن زمان نیز به او گفتند که جایگاه مادر زیر سوال رفته است. در جامعه امروز ما پدر و مادرهایی وجود دارند که حتی فرزندان خود را به فروش می‌رسانند. ما نمی‌توانستیم به خاطر برخی ملاحظات واقع‌گرایی نکنیم.

پیمان معادی بازیگر نقش «مرتضی» در خصوص اینکه با روستایی به عنوان یک کارگردان فیلم اولی کار کرده است، گفت: در ابتدای کار و زمانی که این نقش به من پیشنهاد شد همه این استرس‌ها وجود داشت و کار با یک فیلمساز جوان بسیار سخت بود. به علاوه اینکه من سعید روستایی را از قبل نمی‌شناختم؛ اما وقتی فیلمنامه درخشان این اثر را خواندم و هر چه بیشتر با روستایی آشنا شدم، به توانایی وی پی بردم و ماحصل کار این است که شما می‌بینید. سعید روستایی نابغه امروز سینمای ماست. البته حضور سعید ملکان نیز در این پروژه مزید بر علت بود.

معادی در پاسخ به این سوال که به شرطی نقش را پذیرفته است که فیلمنامه را بازنویسی کند، گفت: هرگز این مطلب نبوده است و ما با یک فیلمنامه قوی روبرو بودیم و جایگاه هر بازیگر در فیلمنامه تعریف شده بود.

معصومه رحمانی یکی دیگر از بازیگران این فیلم بود که اظهار داشت: انسان‌های فیلم «ابد و یک روز» از لحاظ فطری افرادی پاک‌سرشت هستند اما درگیر معضلاتی شده‌اند که به این حال و روز افتاده‌اند. این دست خانواده‌ها معلول شرایط جامعه هستند.

مهدی باقری نیز ساکت‌ترین بازیگر جمع بود که فقط از اینکه با گروه «ابد ویک روز» بازی کرده بود ابراز خرسندی کرد.


با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: باشگاه خبرنگاران


ویدیو مرتبط :
پیمان معادی