استقلال کانون‌های تبلیغاتی قزوین مهره گمشده تبلیغات


کانون‌های تبلیغاتی قزوین که نقش عمده‌ای در بخشی از چرخه اقتصادی استان دارند هم‌اکنون استقلال خود را در پیچ و خم قوانین گم کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه قزوین،‌ طی ماه گذشته کانون‌های تبلیغاتی استان قزوین با پلمب یکی از این کانون‌ها و دریافت برگه‌های اخطار به دلیل نداشتن مجوز روبه‌رو شدند و موجی از سردرگمی در آن‌ها ایجاد شد.

پیش از این کانون‌های تبلیغاتی استان تنها با مجوز اداره‌کل ارشاد می‌توانستند فعالیت داشته باشند که فعالیت قانونی نیز محسوب می‌شد اما به یکباره آن‌ها با مسأله دریافت پروانه و جواز کسب از اتاق اصناف روبه‌رو شدند.

«رحمان پورخانعلی» مسئول یکی از کانون‌های تبلیغاتی استان که کانون تبلیغاتی آن در این ماجرا پلمب شد در این‌باره می‌گوید: در یک روز کاری که به دفترم مراجعه کردم با پلمب کانون تبلیغاتی‌ام مواجهه شدم با توجه به این‌که این امر بی‌سابقه و بدون زمینه‌ قبلی بود پیگیری کردم و متوجه شدم که کانونم را به دلیل نداشتن پروانه کسب پلمب کردند.

وی ادامه می‌دهد: پیش از این کانون‌های تبلیغاتی زیر نظر اداره‌کل ارشاد فعالیت داشتند و خبری از پروانه کسب نبود، گویا از سال گذشته این طرح به اتحادیه اصناف ارائه شده و کانون‌های تبلیغاتی زیر مجموعه اتحادیه چاپخانه‌داران است که در این زمینه اطلاع‌رسانی صورت نگرفته است.

پورخانعلی تصریح کرد: پس از ارائه مدارک و پرداخت هزینه حق عضویت سالیانه 450 هزار تومان،‌ کانون فک پلمب شده و هم‌اکنون فعالیت می‌کند اما مسأله‌ای که اینجا مطرح است ساختار اتحادیه و پروانه کسب نیست، چون این امری مثبت تلقی می‌شود بلکه پلمب بدون اخطار است.

وی تصریح کرد: طبق قانون هر پلمب باید با اخطار همراه باشد اما بنده هیچ اخطاری از هیچ مرجعی دریافت نکرده، اما کانون تبلیغاتی‌ام پلمب شده مسأله دیگر این است که کانون‌های زیادی در استان بدون جواز کسب فعالیت دارند اما در این میان تنها کانونی که پلمب شده کانون تبلیغاتی من بوده است.

به گزارش ایسنا، بر اساس مادۀ ٢ قانون نظام صنفی هر کس به هر نحوی فعالیتی داشته باشد که ارتباط مستقیمی با مصرف‌کننده داشته باشد باید پروانه کسب داشته باشد بنابراین کانون‌های تبلیغاتی که بنگاهی اقتصادی محسوب می‌شوند باید مجوز کسب را دریافت کنند اما لازمه آن اطلاع‌رسانی است که گویا در این مسأله به آن توجهی نشده است.

اما «سیدقاسم جلیلیان» رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران استان قزوین معتقد است:‌ دریافت پروانه کسب برای کانون‌های تبلیغاتی به مدت 2 سال است که در استان مطرح و به اطلاع آن‌ها رسیده است هم‌چنین اخطاریه برای افرادی که مجوز کسب نکرده‌اند طی یک سال اخیر ارسال شده است.

وی خاطرنشان می‌کند: هم‌اکنون حدود 30 کانون تبلیغاتی عضو اتحادیه هستند، یک کانون به علت نداشتن مجوز رسماً پلمب شده و 10 کانون تبلیغاتی اخطار دریافت کرده‌اند که اگر ظرف 2 هفته آینده برای دریافت مجوز اقدام نکنند کانون آن‌ها نیز پلمب می‌شود.

رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران استان قزوین تصریح می‌کند: هم‌اکنون اداره‌کل ارشاد رسماً پذیرفته است که کانون‌های تبلیغاتی زیر مجموعه اتحادیه چاپخانه‌داران شوند و اداره بازرگانی نیز 2 سال پیش این امر را تایید کرده است.

وی یادآور می‌شود: برخی کانون‌های تبلیغاتی در این زمینه اخطار را دریافت کرده اما از امضا کردن آن خودداری کردند که این دلیل بر لغو اخطار نمی‌شود و این مسأله که اخطاریه ارسال نشده است واقعیت ندارد.

به گزارش ایسنا،‌ با توجه به اهمیت تبلیغات و کانون‌های تبلیغاتی در چرخه اقتصادی کشور ضرورت وجود جایگاهی برای نظارت بیشتر بر کار آن‌ها احساس می‌شود که در این میان تشکیل اتحادیه معین کانون‌های تبلیغاتی می‌تواند بخشی از این ضرورت را تأمین کند.

«دلارام عابدی» کارشناس مطبوعات و تبلیغات اداره‌کل ارشاد قزوین نیز در این خصوص می‌گوید: کانون‌های تبلیغاتی زیر نظر اداره ارشاد فعالیت می‌کنند و برای فعالیت باید پروانه فعالیت از ارشاد دریافت کنند علاوه بر این باید پروانه و مجوز کسب نیز از اصناف دریافت کنند.

وی ادامه می‌دهد: کانون‌های تبلیغاتی استان به علت هزینه بالا عضویت در اتحادیه و بیان این مسأله که استطاعت مالی خوبی ندارند، در برابر این تغییر مقاومت می‌کردند که همین امر سبب ایجاد خلا زمانی در کسب مجوز شده است.

کارشناس مطبوعات و تبلیغات اداره‌کل ارشاد قزوین تصریح می‌کند: تعداد کانون‌های تبلیغاتی استان هم‌اکنون حدود 109 کانون است هم‌چنین تعدادی دیگر نیز در صف جذب مجوز هستند، بنابراین این تعداد در حال تغییر و رو به افزایش است.

وی تأکید می‌کند: از نظر اصناف کانون‌های تبلیغاتی کار اقصادی می‌کنند بنابراین طبق ماده 1 قانون تبلیغات برای فعالیت باید مجوز کسب داشته باشند اما باید توجه داشته باشیم که مجوز اساسی فعالیت کانون‌های تبلیغاتی را ارشاد صادر می‌کند.

عابدی یادآور می‌شود:‌ اداره‌کل ارشاد ناظر اصلی و اساسی کانون‌های تبلیغاتی است و هم‌اکنون نیز در تلاش است که اتحادیه معین و مستقل برای این قشر تأسیس کند که در این زمینه نامه‌نگاری‌هایی با تهران صورت گرفته است که امیدواریم در آینده شاهد تأسیس این اتحادیه باشیم.

به گزارش ایسنا،‌ با توجه به این‌که تعیین خط‌مشی‌ها، تصمیم‌گیری‌های کلان و نظارت بر حسن اجرا باید توسط اتحادیه صورت گیرد انتظار می‌رود دولت و مسئولان به‌منظور ایجاد مصونیت اعضای صنف در مقابله با چالش‌ها و بحران‌های اقتصادی و اجتماعی این‌چنینی اقدام به تأسیس این اتحادیه کنند، در این میان انسجام و همدلی مسئولان کانون‌های تبلیغاتی نقش بی‌بدیلی دارد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
‫تبلیغات حرفه ای|کانون تبلیغاتی الماس سبز|طراحی حرفه ای تبلیغاتی و چاپی|طراحی وب سایت و بهینه سازی‬‎