به خدای خود سلام کنیم


آدمی موجودیست نیازمند، نیازمند آرامش، نیازمند پرورش روح، نیازمند هم‌کلامی و راز و نیاز با منشاء قدرت و ارتباط با لایزال الهی. برای نجات از روزمرگی‌های زندگی و فرار از تکرار مکررات زندگی و نجات این روح غرق شده در خاک همواره سردرگم و پریشان در جستجوی راه سعادت و کمال خویش بوده است، اما غفلت لحظه‌ای امانش نمی‌دهد.

اعتکاف، اما راهیست برای پیمودن پله‌های سلوک برای انسانی با فطرت خداجوی، سفری سه روزه به درون و اکتشاف و شهود در عالم بالا.

این سه روز منتخبی از 365 روز سال در ماه منتخب رجب است تا با شستشوی زلال جان در آن به نیازی که همیشه گریبانش را می‌فشرد، پاسخ داده و با نزدیکی به یکتا آفریننده هستی به معرفت هستی دست یافته و این درنگ سه روزه تسلی‌بخش روح و جان تشنه او باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی، اسلام، جدایی از زندگی دنیا و گوشه‌نشینی و کناره‌گیری از مردم و به تعبیر دیگر رهبانیت را باطل و ناپسند اعلام کرد، اما اعتکاف را به عنوان فرصتی برای بازگشت ‏به خویش و خدای خویش قرار داد تا آدمیان چند صباحی به دور از جنجال‌های زندگی مادی با خدای خود خلوت کنند و جان و روح خود را با خالق هستی ارتباط دهند و با توشه معنوی و اعتقادی راسخ و ایمان و امیدی بیشتر به زندگی خود ادامه دهند.

در سال‌های اخیر در کشور، سنت اعتکاف حیات دیگری یافته و جمع زیادی از مشتاقان بویژه جوانان به آن روی آورده‏اند تا با این گوشه‌نشینی سه روزه درون خود را جستجو کرده و سلامی دوباره به خود، خدا و زندگی خود بدهند.

حضور جوانان سبب ساز چند برابر شدن ارزش اعتکاف

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان مرکزی در اینباره گفت: اعتکاف سنت پیامبر گرامی اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) است و بسیاری از مناسک الهی در این سنت جمع و نمود پیدا می‌کند.

حجت‌الاسلام مهدی ایمانی مقدم با بیان اینکه فریضه اعتکاف همه زیبایی‌ها را در خود جمع کرده است، افزود: اعتکاف جمع بین روزه، نماز، مسجد، توکل، توسل به حضرات معصومین(ع)، جشن میلاد، روز شهادت و وفات و... است.

وی تصریح کرد: این مراسم که یک سلوک فردی و یک حضور اجتماعی در مسجد است، فرصتی است مغتنم تا انسان از همه روزمرگی‌های دنیا جدا شده و خلوتی با خود و خدای خود داشته باشد.

ایمانی‌مقدم ادامه داد: اگر انسان بتواند هنگام اعتکاف، خود و گوهر انسانیت را در وجودش بیابد، دیگر هیچگاه شبهات مختلف ایجاد شده در خصوص دین و اسلام، برنامه‌های ماهواره‌ای و شبکه‌های اجتماعی که عموما جهت تزلزل دین و ایمان مردم تلاش می‌کنند، قادر نخواهند بود او را از راه هدایت به سوی خدا دور ‌کنند.

وی با بیان اینکه اکثر معتکفین جوانان فرهیخته و عالمی هستند، تصریح کرد: این مهم طبیعتاً جایگاه و ارزش اعتکاف را چند برابر می‌کند، لذا این مسیر بهشتی فرصت نابی جهت ایجاد تحول در زندگی و گامی بلند در راه سلوک و یک بیداری برای توجه و رسیدن به سعادت است.

ایمانی مقدم ضمن توصیه به اینکه کسانی که تجربه اعتکاف نداشته‌اند فقط برای یکبار آنرا تجربه کنند، تصریح کرد: اعتکاف چنان شیرینی معنوی در ذائقه معتکف ایجاد می‌کند که تا آخر عمر همیشه حسرت این فضای معنوی را خواهد داشت.

وی همچنین معتکفان را به دوری از تشریفات غیرزائد و غیرمفید دعوت و بیان کرد: بهره گیری از مفسران، سخنرانان و مشاوران زبده و خبره موجب غنای بیشتر و بهره گیری بهتر از این آیین معنوی می‌شود.

ایمانی مقدم توصیفات ذکر شده را از برخی دلایل استقبال جوانان از آیین اعتکاف دانست و افزود: امسال بیش از هزار و 700 دانشجو فقط از شهر اراک در این آیین شرکت کرده‌اند، همچنین برای اولین بار اعتکاف استانی در حال برگزاری است که ده‌ها نفر نیز در آن ثبت‌نام و شرکت کرده‌اند.

وی اظهار کرد: با تلاش ستاد اعتکاف استانی و در راستای هرچه بهتر اجرایی و مدیریت کردن فعالیت‌های فرهنگی، 9 مسجد در سطح شهر اراک به این منظور اختصاص یافته‌اند.

چه کنیم تا آثار حاصل از اعتکاف دائمی باشد؟

مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی نیز با بیان اینکه اعتکاف فرصتی بسیار مغتنم برای گذر از غوغای زندگی و دست کشیدنی سه روزه از مادیات و سفر به سوی خالق هستی است، گفت: این ایام فرصتی است گرانبها برای خلوت‌گزینی با یگانه آفریننده هستی تا آغازی باشد برای یک سفر معنوی به سوی آفریننده و ایجاد انگیزه‌ای چند برابر برای پیمودن مسیر سعادت و خوشبختی.

حجت‌الاسلام مصطفی ذوالفقاری افزود: استقبال جوانان و نوجوانان از مراسم اعتکاف هر ساله پرشورتر از سال قبل می‌شود تا جایی که به دلیل تکمیل ظرفیت مساجد مورد نظر، بسیاری از مشتاقان اعتکاف قادر به حضور در این مراسم نمی‌شوند.

وی این استقبال روزافزون جوانان را نمود پررنگی از ریشه داشتن معنویت و فطرت خداجویی در این قشر تأثیرگذار کشور دانست.

وی با تأکید بر اینکه باید توجه داشت که افزایش آمار معتکفان موجب تنزل کیفیت در نوع برگزاری این آیین معنوی نشود، افزود: همچنین باید توجه داشت که احکام و دستورات شرعی مختص این عمل به طور کامل و شفاف برای عاکفان توضیح داده شود و شروط اولیه مطابق دستورات شرعی بوده و برگزاری مراسم حتی‌الامکان در مسجد جامع باشد.

ذوالفقاری ادامه داد: فریضه توصیه شده اعتکاف از ماهیتی پراهمیت، سودمند و اثرگذار در زندگی عاکف برخوردار است به همین سبب فرد معتکف باید مواظب باشد که آفت ریا در وجودش رخنه نکند چراکه ریا حاصل عمل نیکو را از بین می‌برد.

وی با بیان اینکه اعتکاف مغتنم‌ترین فرصت برای شناخت و ارتباط با آفریدگار جهانیان است که موجب درک بزرگی خدا می‌شود، گفت: باید مراقب بود که آثار و برکات اعتکاف دائمی بوده و تنها به این سه روز ختم نشود، اگر معتکف با حضور قلب خود بتواند از فرصت به دست آمده تا اندازه‌ای بزرگی خداوند را حس و درک کند و همواره متوجه این باشد که هنگام ارتکاب به گناه، مرتکب نافرمانی این خداوند بزرگ و مهربان می‌شود، قطعاً گرایش به گناه و انجام آن از وجودش رخت بر می‌بندد.

وی با اشاره به اینکه با شناخت نسبت به خداوند بزرگ و مهربان میزان ارتکاب به گناه کمتر خواهد شد، ادامه داد: معتکف در این سه روز پی به شیرینی یاد و عبادت و خلوت‌گزینی با خدا برده و این اثر معنوی در وجودش موجب می‌شود لذت این شناخت و تقرب و خودشناسی و خداشناسی را با دوری از گناه ماندگار کند.

ذوالفقاری در ادامه ایام جوانی را بازگشت‌ناپذیر و بهار بندگی خداوند دانست و گفت: لذت بندگی در جوانی لذتی است که اگر چشیده شود هیچ جایگزینی نمی‌توان برای آن یافت. از این رو، اعتکاف را می‌توان شروع تضمین جوانان در مقابل گناهان نامید. اگر در این ایام زمینه‌های اتصال وی با خداوند فراهم شود، راهگشای ترک گناه و پایبندی به واجبات باشد.

ذوالفقاری تصریح کرد: این دوران بهترین زمان برای شروع مسیر تعالی بوده و اعتکاف بهترین موقعیت برای این آغاز است.

راضیه قربانی - ایسنا مرکزی

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
سلام آقا ... سلام خدای احساس