اولین ربات نویسنده رمان علمی تخیلی‌اش را منتشر کرد


اگر وضعیت به کارگیری هوش مصنوعی در صنایع مختلف را مورد بررسی قرار دهید، مشاهده می‌کنید که این فناوری در بسیاری از حوزه‌ها وارد شده است و به‌طور جدی بسیاری از فرآیندهای حیاتی را مدیریت می‌کند.

در حالی که این روزها صحبت‌های بسیاری پیرامون تهدیدات، کارآمدی یا کنترل هوش مصنوعی در جریان است، اما واقعیت این است که شرکت‌های بزرگ دنیای فناوری و پژوهشگران فعال در این حوزه همچون گذشته با شور و اشتیاق خاصی به فعالیت خود ادامه می‌دهند. در همین راستا برای اولین بار هوش مصنوعی با کمک نیروی انسانی موفق به نوشتن یک داستان عملی تخیلی شده است.

اولین روبات نویسنده رمان علمی تخیلی‌اش را منتشر کرد

اگر وضعیت به کارگیری هوش مصنوعی در صنایع مختلف را مورد بررسی قرار دهید، مشاهده می‌کنید که این فناوری در بسیاری از حوزه‌ها وارد شده است و به‌طور جدی بسیاری از فرآیندهای حیاتی را مدیریت می‌کند. اما زمانی که صحبت از فعالیت‌های ابداعی به میان می‌آید، بسیاری بر این باور هستند که هوش مصنوعی هنوز به آن درجه از کمال نرسیده است که بتواند همانند انسان‌ها دست به خلق نوآوری‌های بزرگی بزند.

اما روز دوشنبه خبری منتشر شد، مبنی بر این موضوع که برای اولین بار هوش مصنوعی با همکاری جمعی از دانشمندان موفق به نوشتن یک رمان کوتاه شده است. در این خبر آمده است که پژوهشگران دانشگاه فیوچر شهر هاکوداته (Hakodate) ژاپن برنامه هوش مصنوعی طراحی کردند که در مسابقه داستان‌نویسی کشور ژاپن شرکت کرده است. هر چند رمان نوشته شده توسط این برنامه هوش مصنوعی موفق به دریافت جایزه هوشی شینیچی نشد، اما با موفقیت مرحله اول این مسابقات را پشت سر گذارد. هوشی شینیچی، جایزه‌ای است که در کشور ژاپن به رمان‌های نوشته شده تخصیص داده می‌شود. این تیم به سرپرستی هیتوشی ماتسوبارا در مدت زمان نگارش این داستان تخیلی با این ساختار دیجیتالی همکاری داشتند. در ابتدای کار این گروه جنسیت شخصیت اصلی داستان و سپس یک طرح کلی و خام را در اختیار هوش مصنوعی قرار دادند.

در ادامه فهرستی از لغات، عبارات و جملات را به داستان اضافه کردند. در ادامه هوش مصنوعی باید تفاوت مابین این دارایی‌های خود را تعیین می‌کرد و از آن یک متن یکپارچه و واحد را آماده می‌کرد. به گونه‌ای که این متن قابل فهم بوده و همچنین توانایی متقاعد ساختن خواننده را نیز داشته باشد. نتیجه این همکاری مشترک منجر به خلق رمانی تحت عنوان " Konpyuta ga shosetsu wo kaku hi" (روزی که یک کامپیوتر یک رمان نوشت) شد. داستان این رمان اشاره به این موضوع دارد که هوش مصنوعی بعد از آن‌که موفق به کشف استعدادهای خود شد، همه مسئولیت‌هایی که به او محول شده بود را رها کرد و به سراغ داستان‌نویسی رفت. این اولین باری است که در مسابقات جایزه ادبی هوشی شینیچی (Hoshi Shinichi Literary Award) به ماشین‌ها اجازه داده می‌شود شرکت کنند. از 1450 رمانی که امسال در این مسابقات حضور داشتند، 11 رمان ماحصل همکاری مشترک نیروی انسانی و هوش مصنوعی بود. نکته قابل تعملی که در خصوص این مسابقات وجود دارد این است که در طول چهار مرحله این مسابقات اعلام نمی‌شود چه داستانی توسط انسان‌ها و چه داستانی توسط هوش مصنوعی نوشته شده است. هر چند این رمان توانست از مرحله اولیه این مسابقات سربلند پیروز آید، اما در دور بعد داوران تشخیص دادند که شخصیت‌پردازی این داستان علمی تخیلی ضعیف بوده است. به‌طوری که شخصیت رمان آن‌گونه که باید در جهت گیرایی و جذب خواننده موفق نبوده است.

در سال‌های اخیر برنامه‌های هوش مصنوعی در انجام بسیاری از امور از خلق اشعار تا خلق جلوه‌های هنری زیبا کمک‌های فراوانی به انسان‌ها کرده‌اند. هر چند اولین تلاش ماتسوبارا آن‌گونه که باید در به دست آوردن جایزه ادبیات ژاپن موفق نبود، اما شاید در سال آینده این برنامه هوش مصنوعی موفق به دریافت این جایزه شود.

منبع: شبکه


ویدیو مرتبط :
سایت سینمانگار: اولین تیزر فیلم علمی تخیلی بین ستاره