یزد از بحرانی‌ترین مناطق کشور از نظر منابع آبی است


رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد گفت: استان یزد یکی از بحرانی‌ترین مناطق کشور از نظر منابع آبی است.

حمیدرضا نصیری‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه یزد،‌ با اشاره به سفر رئیس جمهور به استان یزد، این برنامه را فرصتی برای توجه به محورهای اساسی توسعه و توانمند کردن زیرساخت‌ها در استان خواند و ابراز امیدواری کرد که با نهایی شدن مصوبات و طرح‌ها در سفر ریاست جمهوری، اقدام ماندگاری در جهت توسعه پایدار استان به ویژه رشد اعتبارات استان صورت گیرد.

وی با اشاره به جمعیت 1.36 درصدی استان یزد نسبت به جمعیت کل کشور، اظهار کرد: خوشبختانه متوسط رشد سالیانه عمده بخش‌های اقتصادی کشاورزی، صنعت، معدن و خدمات در استان یزد، از متوسط کشوری آن بیشتر است.

نصیری زاده تصریح کرد: ارزش تولید هر یزدی در سال ۱۳۹۲ به طور متوسط 18 میلیون و 300 هزار تومان بوده و این در حالی است که متوسط کشوری این رقم حدود 11 میلیون و 400 هزار تومان است.

این مسئول، با بیان اینکه میانگین بلندمدت بارندگی سالانه استان حدود 113 میلی‌متر است، اظهار کرد: وضعیت کم‌آبی در مناطق با تراکم بالای جمعیتی استان نظیر دشت یزد – اردکان، بحرانی‌تر است.

نصیری‌زاده با اشاره به وجود طوفان‌های شن و ریزگردها به عنوان یکی از مهمترین معضلات اقلیمی استان، اعلام کرد: در حال حاضر حدود ۳۷ درصد یعنی قریب 2.8 میلیون هکتار از مساحت استان یزد را اراضی بیابانی به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اظهار کرد: گسترش حاشیه‌نشینی و افزایش افقی شهر‌ها، تراکم بیش از حد جمعیت در محدوده دشت یزد - اردکان و معضلات زیست محیطی، صنعتی شدن شهر و استان یزد را در معرض خطر جدی قرار داده است.

وی، روند صنعتی شدن استان یزد را از جمله عوامل افزایش مهاجرت به استان یزد دانست و بیان کرد: استان یزد با خالص مهاجرپذیری حدود 62 هزار نفر در ردیف سه استان اول مهاجر‌پذیر کشور قرار دارد.

نصیری‌زاده خاطرنشان کرد: در راستای چشم‌انداز و نقشه راه توسعه استان، موضوع تامین آب شرب استان همراه با مدیریت مصرف منابع آبی به عنوان اصلی‌ترین اولویت راهبردی توسعه استان مورد توجه جدی قرار دارد.

این مقام مسئول با اشاره به سفر رئیس جمهور به استان یزد، خاطرنشان کرد: طرح‌هایی هم در بخش‌های راه، بهداشت و سلامت، آموزش عالی، میراث فرهنگی، فرهنگ و هنر، ورزش، پارک‌های علم و فناوری، صنعت برق و انرژی‌های نو، آبخیزداری و کشاورزی، ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تصویب در سفر در نظر گرفته شده که امید است با تامین اعتبار مورد نیاز طی سال‌های 95 و 96 به بهره‌برداری برسد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
نظر رهبر انقلاب درباره وضعیت منابع طبیعی کشور