تدوین تفاهم‌نامه چند جانبه برای جمع‌آوری کودکان کار خیابانی


‌رئیس سازمان بهزیستی از تدوین تفاهم‌نامه چند جانبه بین شهرداری، نیروی انتظامی، وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، انوشیروان محسنی‌بندپی صبح امروز در نشست خبری، اظهار کرد: در خصوص مقابله با معضل کودکان خیابانی، تفاهم‌نامه چند جانبه‌ای منعقد شده که بر اساس آن جمع‌آوری کودکان کار بر عهده نیروی انتظامی است. همچنین تامین فضای فیزیکی بر عهده شهرداری، غربال‌گری و تشخیص آسیب بر عهده وزارت بهداشت و در نهایت ارزیابی میزان آسیب و اقدام برای نگهداری کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست نیز بر عهده سازمان بهزیستی است.

این مسئول ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر یک میلیون و 300 هزار معتاد در سطح کشور داریم که مسئولان را با مولفه‌های نگران‌کننده‌ای از جمله افزایش جمعیت زنان معتاد (10 درصد جمعیت معتادان) و تغییر نوع مصرف مواد مخدر (22 درصد معتادان شیشه مصرف می‌کنند) مواجه کرده است. از ‌این رو قالب اصلی سند ابلاغی مقام معظم رهبری به سازمان بهزیستی، ارتقای دانش و آگاهی آحاد جامعه است.

وی با اشاره به این‌که در عسلویه 50 درصد از معتادان، شاغل هستند، تصریح کرد: در حال حاضر در حال دریافت اطلاعات از یک جامعه آماری 63 هزار نفری در خصوص عوامل موثر گرایش به اعتیاد هستیم. این در حالی است که تاکنون پرسش‌نامه 15 هزار نفر تکمیل شده و بعد از اتمام پاسخ به همه پرسش‌نامه‌ها و ارزیابی آن‌ها می‌توانیم نتایج حاصل را نقشه راه بسیاری از جوامع با اقشار مختلف قرار دهیم و زمینه را برای اقدامات به موقع جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از مصرف انواع موادمخدر فراهم کنیم.

محسنی‌بندپی همچنین با تاکید بر این‌که شورای عالی درمان، اقدامات لازم را نسبت به تحت پوشش قرار دادن معتادان برای ترک انجام می‌دهد (سم‌زدایی تا سه مرحله)، افزود: این سازمان، جمع‌آوری و نگهداری زنان معتاد را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده، علاوه بر این مقرر است نزدیک کمپ‌های ترک اعتیاد چند مهد کودک دایر شود تا رنج جدایی مادر از فرزند به حداقل کاهش یابد.

رئیس سازمان بهزیستی در ادامه، رسالت این دستگاه را پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و بروز معلولیت‌ها، استاندارد کردن خدمات تخصصی و فراهم کردن بستری برای بهره‌مندی از نیت‌های نیکوکارانه و خیر عنوان کرد و گفت: خوشبختانه سازمان موفق شده خدماتی از جمله آمبلیوپی چشم را از سال 74 اجرا کند و جامعه تحت پوشش آن را به 80 درصد برساند. علاوه بر این غربال‌گری شنوایی نیز توانست تا پارسال 63 درصد از نوزادان را تحت پوشش قرار دهد.

این مسئول خاطرنشان کرد: کشورهای پیشرفته معلولیت در بدو تولد را به حداقل رسانده‌اند و اگر ایران هم بتواند پیشرفت علم پزشکی را در نظام برنامه‌ریزی به کار گیرد به همان میزان می‌تواند زاد و ولد با اختلالات ژنتیکی را کاهش دهد.

وی تصریح کرد: متاسفانه تغییری که در سبک زندگی و در نتیجه افزایش آسیب‌های اجتماعی ایجاد شده فقط مختص ایران نیست با این حال تکیه به آموزه‌های دینی می‌تواند تا حد زیادی جلوی نتایج ناگوار این تغییر را بگیرد. به عنوان مثال، در حال حاضر 15 میلیون نفر ایرانی در مناطق ویژه اجتماعی ساکن‌اند که در صورت توجه بیشتر و کاهش عوامل خطرزا می‌توانند تحت مدیریت و کنترل قرار گیرند.

محسنی‌بندپی تاکید کرد: علاوه بر موارد عنوان شده، راه‌اندازی و تقویت خط تماس 123 نیز می‌تواند یکی از اقدامات نوین و مفید سازمان در مداخله به موقع برای مقابله با حوادث اجتماعی به شمار رود. در واقع یکی از رویکرد‌های جدید سازمان، شناسایی آسیب‌ها در هر منطقه جغرافیایی و برنامه‌ریزی برای کاهش سطح آن است. البته خوشبختانه اداره‌کل بهزیستی زنجان جزو اداراتی است که اقدامات اثربخشی در حیطه وظایف خود انجام می‌دهد و به شکل مستمر شرایطی که منجر به بروز انواع معلولیت می‌شود را رصد و کنترل می‌کند.

رئیس سازمان بهزیستی در خصوص بازنگری قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، ادامه داد: امیدواریم مجلس نهم بتواند در طول روزهای باقی‌مانده عمرش، این لایحه را به تصویب رسانده و این قشر را از مزایای غنی و محتوایی قانون برخوردار کند. علاوه بر این مناسب‌سازی دستگاه‌های دولتی برای رفاه حال معلولان از سال 83 در دستور کار قرار گرفت، ولی متاسفانه ساختمان‌هایی که به صورت عمومی ساخته می‌شدند توجه چندانی به این موضوع نداشتند. از این‌رو در بازنگری قانون مقرر شد پایان‌کار مجتمع‌های اداری و عمومی فقط در صورت رعایت مناسب‌سازی بنا بر نظر کارشناس صادر شود و این بسی جای خوشحالی است.

بر اساس این گزارش، همچنین انوشیروان محسنی‌بندپی صبح امروز به همراه مدیران‌ بهزیستی استان و شهرستان، فرماندار شهرستان ابهر، اعضای شورای اسلامی هیدج از پروژه مجتمع خدماتی رفاهی بهزیستی ویژه سالمندان واقع در شهر هیدج بازدید کرد.

وی ضمن ابراز خرسندی از پروژه احداث دومین هتل‌آپارتمان بهزیستی کشور در شهر هیدج از تلاش شورای اسلامی و شهرداری هیدج در خصوص اجرای موفق پروژه قدردانی کرد.

این مسئول با ابراز رضایت از روند تکمیل این پروژه، یادآور شد: در صورت اتمام این طرح سعی خواهیم کرد نسبت به تجهیز آن اقدام شود.

در ادامه این بازدید، شهردار هیدج نیز گزارشی از روند اجرای این پروژه ارائه داد.

علی‌اکبر ملک‌محمدی اظهار کرد: اولین و تنها هتل‌آپارتمان بهزیستی شمال‌غرب کشور هم‌اکنون با پیشرفت فیزیکی 80 درصد در حال ادامه روند ساخت است.

وی عنوان کرد: این مجموعه در زمینی به مساحت 12 هزار مترمربع و زیربنای 1850 مترمربع واقع در مجتمع خدماتی تفریحی لاله هیدج در حال احداث است.

ملک‌محمدی خاطرنشان کرد: تاکنون 20 میلیارد ریال برای ساخت این هتل‌آپارتمان در شهر هیدج هزینه شده است که امیدواریم با بهره‌برداری از آن شاهد بهره‌مندی سالمندان از این مجموعه باشیم.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
روش جمع آوری نمونه ادرار کودکان