مجالس ترحیم در کرمانشاه از فلسفه اصلی خود فاصله گرفته‌اند


امام جمعه کرمانشاه با بیان اینکه مجالس ترحیم در کرمانشاه از فلسفه واقعی خود فاصله گرفته‌اند، فلسفه این مجالس را تذکر و بیدارباش برای حاضرین دانست و گفت: در چنین مجالسی نام بردن از افراد و اینکه فلانی آمد، نباید جایگاهی داشته باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، آیت‌الله مصطفی علماء در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان کرمانشاه با بیان اینکه مجالس ترحیم مجالس تذکر و توجه است، گفت: این مجالس باید بگونه‌ای باشد که حاضران را به این فکر وادارد که روزی این بساط برای من هم برپا خواهد شد، نه اینکه در تمام طول مراسم نام افراد حاضر در جلسه آورده شود و مجلس ترحیم به مجلس تقدیر و تشکر تبدیل شود.

آیت الله علما با بیان اینکه نام بردن از اشخاص و چهره‌های حاضر در مجالس ترحیم در سراسر کشور بگونه‌ای که در استان کرمانشاه به چشم می‌خورد دیده نمی‌شود، گفت: در کرمانشاه نیز در گذشته هرگز اسمی حتی از شخصیت‌های بسیار معروف حاضر در مجالس عزاداری نمی‌آمد و مجالس ختم فقط با قرآن خوانی همراه بود و در پایان نیز یک نفر منبری مجلس را ختم می‌کرد.

نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه با بیان اینکه وجود اینگونه آداب و رسوم در مجالس فاتحه خوانی باعث زشت نشان داده شدن فرهنگ مردم استان در بین دیگران می‌شود، گفت: باید با فرهنگ‌سازی مناسب شرایطی فراهم شود که نام بردن از افراد حاضر در مراسم فاتحه، قبیح نشان داده شود.

وی با بیان اینکه هم صاحب عزا، هم مداح و هم افرادی که می‌خواهند نامشان در مجالس عزاداری آورده شود مقصر هستند، گفت: برای فرهنگ سازی باید قبح این کار را در رسانه‌ها عنوان کرد و این کار را به عنوان کاری زشت برجسته کنیم.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه افزود: گاهی هنوز فرد وارد مجلس ترحیم نشده نام او برده می‌شود و این مسئله در اولویت قرار گرفته است.

آیت الله علما در ادامه با بیان اینکه در گذشته هیچ مجلسی بدون روحانی ختم نمی‌شد، از نبود روحانی در مجالس ختم و ترحیم به عنوان یک آسیب یاد کرد.

حجت الاسلام اسماعیل قبادی مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه نیز در این نشست با بیان اینکه نام بردن از افراد در مجالس ختم پسندیده نیست، گفت: به نظر می‌رسد اقداماتی مثل باطل کردن کارت مداحی مداحان و یا جابجایی هیئت امنای مساجد، در کنار فرهنگ سازی می‌تواند نقش مهمی در از بین بردن این سنت ناپسند داشته باشد.

وی با بیان اینکه کارگاه آموزشی مراسم ختم و عزاداری برای مداحان در استان در حال برگزاری است، گفت: تلاش می‌شود تا در این کارگاه‌های آموزشی نسبت به نهادینه سازی فرهنگ درست برگزاری مجالس ترحیم اقدام شود.

قبادی خواستار برگزاری نشست‌ها و میزگردهایی با عنوان مقابله با این سنت‌های ناپسند شد و گفت: رسانه‌ها می‌توانند در از بین بردن سنت‌های نادرست نقش مهمی داشته باشند.

وی خرید تاج گل‌های بزرگ، پلاکاردهای زیاد و اعلامیه‌های متری را از دیگر آسیب‌های وارده به مجالس ختم در استان دانست.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه یکی دیگر از آسیب‌های وارده به مجالس ترحیم را بیرون بردن مجالس ختم از مساجد به سطح حسینیه‌ها و تکایا دانست و گفت: هیچ لزوم و توصیه شرعی در این خصوص وجود ندارد.

قبادی با بیان اینکه کشاندن مجالس ترحیم به حسینیه‌ها و تکایا و تالارها باعث محروم ماندن این مجالس از حضور امامان جماعت می‌شود، گفت: توصیه و تاکید می‌شود مجالس ختم حتی المقدور در مساجد و بخصوص آنهایی که حسینیه دارند، برگزار شوند.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
بهره گیری از مجالس ترحیم برای پند و موعظه