تبعات بی‌توجهی به اشتغال دامن‌گیر همه خواهد شد


دبیر انجمن بیمه کشاورزی استان فارس گفت: تبعات بی‌توجهی به اشتغال خصوصا اشتغال جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، بسیار گسترده است و دامن‌گیر همه خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)‌، منطقه فارس، محمدحسین میرشکاری دوشنبه 23 آذر در جمع خبرنگاران گفت: امروز متاسفانه اشتغال از یک حقوق اجتماعی برای هر فرد به یک آرزو تبدیل شده است.

او بیان کرد: در کشورهای پیشرفته، سازمان‌های تخصصی مردم نهاد تفکر حاکم بر اشتغال را مدیریت می‌کنند اما در ایران، دولت همچنان مدیریت اشتغال را عهده دارد و همین موضوع به عنوان یکی از اصلی‌ترین عوامل بیکاری در متخصصین است. نتیجه این می‌شود که امروز در هیچ نقطه‌ای از استان سایت‌های اشتغال‌زا وجود ندارد.

این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: نبود همخوانی بین تخصص فارغ التحصیلان دانشگاهی با بازار کار از یک طرف و تطابق نداشتن عرضه و تقاضا و از همه مهمتر نداشتن برنامه مشخص برای به کارگیری جوانان با استعداد باعث شده تا اکنون فارس با این حجم جمعیت جوان در مناطق مختلف از جمله مرکز و شمال استان با بحران روبرو شود و شاید بتوان گفت در حال حاضر بحرانی‌ترین منطقه فارس در مناطق شمالی است.

دبیر انجمن بیمه کشاورزی استان ادامه داد: امروزه بر کمتر کسی پوشیده است که بخش‌های تولیدی استان، علی رغم ضعف‌های فنی و تخصصی، توانایی جذب نیروی متخصص را ندارند و از طرفی جوانان نیز در بدو ورود به بازار کار علم تئوری دارند که متأسفانه در عرصه تولید کاربردی ندارد. در مجموع باید اعتراف کنیم همخوانی نداشتن تخصص‌های موجود در جامعه با نیازهای بخش تولید یک ضعف بزرگ در عرصه اشتغال است که می‌توان آن را ناشی از نبود چشم انداز مناسب و برنامه ریزی کلان دانست.

وی افزود: باید برای تمامی امور مربوط به جوانان یک برنامه ریزی کلان داشت و اگر نتوانیم یک چشم انداز برای این نسل تعریف کنیم شاهد شرایطی خواهیم بود که منابع انسانی جامعه به هدر می‌رود.

این فعال حوزه اقتصاد کشاورزی، راهکار میان مدت رفع فاصله بین دانشگاه و تولید را افزایش توانمندی‌های اجرایی فارغ التحصیلان دانشگاهی با هدف افزایش بهره‌وری در تولید و افزایش راندمان کار دانست و ادامه داد: با این راهکار می‌توان حداقل در میان مدت بخشی از مشکل اشتغال را رفع کرد تا از این راه نداشتن تطابق و همخوانی بین بخش‌های تولیدی و مراکز علمی و آموزشی به حداقل برسد.

وی، وجود رانت را در بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی بی‌تاثیر ندانست و گفت: با شناسایی زمینه‌های مناسب برای ایجاد اشتغال در کوتاه مدت و ایجاد کاریابی‌های تخصصی و فعال کردن مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای در مناطقی مثل شمال فارس می‌توان کمی از ناکامی‌های گذشته و حال را جبران کرد اما اجرای این برنامه‌ها تنها مسکن است و باید برای ایجاد اشتغال پایدار یک برنامه اساسی و کلان با خرد جمعی تدوین شود که در اجرا نیز قدرت مانور داشته باشد.

این فعال حوزه اقتصاد ادامه داد: متأسفانه فرهنگ کارآفرینی و ایده پردازی اشتغال در جامعه کمرنگ است و بهبود این شرایط نیاز به آموزش حرفه‌ای دارد تا با شناسایی عرصه‌های مختلف بتوانیم نیازهای جامعه را پوشش دهیم و در کوتاه مدت شغل‌های مختلف و متعدد را در هر منطقه‌ای و به‌صورت بومی سازی شده تعریف کنیم.

دبیر انجمن بیمه کشاورزی فارس، عادت کردن به خام فروشی را یک سم مهلک برای اقتصاد استان ارزیابی کرد و افزود: با توجه به نقش صنایع تبدیلی می‌توان موضوع ایجاد ارزش افزوده را به عنوان یک برنامه به کار آفرینان و صاحبان صنایع ارائه داد و استان فارس باید برای صنایع تبدیل و ارزش افزوده با توجه به منابع فراوانی که در اختیار دارد برنامه داشته باشد.

میرشکاری، نحوه مدیریت فروش محصولات تولیدی در استان را نیز مورد نقد قرار داد و اظهار کرد: بازاریابی و فروش باید به عنوان یک شغل ارزنده در اقتصاد استان ایفای نقش کند چرا که واقعیت آن است که تخصص در بازار می‌تواند تاثیر فراوانی در ارتباط بین تولید و مصرف داشته باشد و اگر بخواهیم در این زمینه فعالیت کنیم باید جوانان به‌صورت حرفه‌ای آموزش ببینند تا ضمن کمک به کنترل تورم در جامعه، بخشی از خلاء موجود در حوزه اشتغال را جبران کنند.

رئیس سابق نظام مهندسی کشاورزی استان فارس، راه اندازی کارگاه ها و کارخانه‌های کوچک، ساده و زود بازده، در حجم انبوه را یک راهکار دیگر دانست و ادامه داد: با توجه به نیازسنجی مناطق مختلف استان، سایت‌های اشتغال زایی در کوتاه مدت می‌تواند بخشی از نیازهای حوزه اشتغال را برطرف کنند و در کنار این برنامه‌ها می‌توان برای ایجاد کارخانجات بزرگ براساس شرایط موجود و به دور از بلند پروازها برنامه ریزی کرد و در میان مدت و بلند مدت به اشتغالزایی کمک کرد.

میرشکاری بیان کرد: ایجاد کارگاه‌های تولید پوشاک و کفش و لوازم اولیه این تولیدات از جمله مواردی است که در شرایط بحران اشتغال می‌تواند به کمک یک جوان و یا یک خانواده بیاید. می‌توان به جای شعار و آرزوی پردازی برای انجام کارهای بزرگ مثل ساخت پتروشیمی تمامی خانه‌ها و اماکن کوچک را به یک بنگاه اقتصادی تبدیل کرد اما پیش از انجام این برنامه نیز باید شرایط را برای مشاغل خانگی و کوچک تسهیل کنیم تا در اجرا برخی دستگاه‌ها با ناهماهنگی‌ها، مشکل آفرینی نکنند.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
رکود خودرو دامن گیر کارگران خودروسازی شد