قوهای فریادکش سرخرود؛ موهبتی زیبا در زمستان‌های مازندران


حضور پرندگان مهاجر در فصل زمستان، زیبایی دلپذیری را برای تالاب‌های مازندران در شرق و مرکز استان ایجاد کرده است؛ این پرندگان و به ویژه قوهای فریادکش اروپایی در تالاب سرخرود موهبتی زیبا در زمستان‌های نه چندان سرد مازندران و بی‌رونقی گردشگری استان به شمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه مازندران، هر ساله شمار زیادی از پرندگان مهاجر به تالاب‌های مازندران سفر می‌کنند که در کنار همه چالش‌ها، زیبایی‌های منحصر به فردی را ایجاد می‌کند.

قوهای فریادکش در تالاب سرخرود، پرندگان مهاجر و درنای سیبری در ازباران موهبت‌های زمستانی حق تعالی در زمستان‌های مازندران هستند.

یحیی یوسف‌پور فرماندار شهرستان محمودآباد به اتفاق احمد هاشمی بخشدارسرخرود و سالار رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان محمودآباد و فعالان حفاظت محیط زیست از تالاب سرخرود یکی از مناطقی که هر ساله میزبان پرندگان مهاجر است بازدید کرد.

حضور 3000 قوی فریادکش در سرخرود

یحیی یوسف‌پور در این بازدید گفت: همه ساله با شروع فصل سرما مهاجرت تعداد کثیری قوهای فریاد کش جهت زمستان گذرانی به تالاب وزرامحله سرخرود آغاز می‌شود.

وی گفت: امسال بیش از 3000 قطعه قوی آواز خوان به این منطقه مهاجرت کردند که به همت شهرداری سرخرود و اداره حفاظت محیط زیست در راستای حفاظت و حراست از این مواهب الهی کانکسی در محل تجمع آنها استقرار داده و تعدادی از مامورین اجرایی حفاظت محیط زیست به صورت شبانه روزی جهت تامین امنیت در منطقه حضور دارند.

ذخیره 8 تن ذرت برای پرندگان مهاجر

وی افزود: به منظور تغذیه این مهمانان حدود شش تن ذرت توسط اداره کل محیط زیست مازندران خریداری و به محل تالاب منتقل شد و نیز حدود دو تن ذرت توسط نهادهای دولتی و سازمان‌های مردم نهاد فعال در حوزه محیط زیست با هدف متمرکز شدن جمعیت قوها جهت کنترل هر چه بهتر و عدم پراکندگی جهت پذیرایی در محل تالاب توزیع شد.

فرماندار محمودآباد ضمن دعوت از عموم شهروندان و هم استانی ها جهت بازدید از این تالاب گفت: تمهیدات لازم جهت حضور مسافران و بازدید از این جلوه ویژه و طبیعت زیبا فراهم شده است.

نماینده عالی دولت در شهرستان محمودآباد با اشاره به اهمیت تامین غذای قوهای مهاجر خواستار مشارکت مردم فهیم مازندران شد و گفت: غذای مصرفی روزانه قوها ذرت و گندم بوده و این انتظار می‌رود تا مردم به اندازه توان خود در تامین نیاز مصرفی روزانه قوها ما را یاری کنند.

یوسف پور فرماندار محمودآباد تالاب قوهای فریاد کش سرخرود را موهبتی الهی جهت جذب توریست و گردشگران در سرخرود عنوان کرد و گفت: حفاظت از جان قوها و پرهیز از شکار این حیوانات را وظیفه عمومی عنوان کرد.

حضور گونه‌های ارزشمند پرندگان در سرخرود

یاسر سالار رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان محمودآباد نیز در این بازدید از پاییز سال جاری تا کنون بیش از 3000 بال قوی مهاجر به منظور زمستان گذرانی در 30 الی 40 هکتار از شالیزارهای سرخرود اسکان یافته است، اظهار کرد: با توجه به اینکه جمعیت قوها در سال‌های گذشته به بیش از هزار 10 بال رسیده بود و در صورت ادامه کاهش دما احتمال افزایش جمعیت در طی روزهای آینده بعید به نظر نمی‌رسد.

وی گفت: علاوه بر قوهای آوازخوان سایر پرندگان و برخی از گونه‌های ارزشمند مانند آنقوت و تنجه، فلامینگو و درنای سیبری زیستگاه‌های طبیعی خود را ترک کرده و به منظور زمستان گذرانی در شالیزار‌ها و تالاب‌های سرخرود و فریدونکنار به‌سر می‌برند و از اواسط اسفند ماه عازم مناطق شمالی‌تر و زیستگاه‌های زادآوری خود می‌شوند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان محمودآباد گفت: تاکنون پنج بال قوی مصدوم جهت تیمار تحویل محیط بانان این اداره شد تا پس از مداوا در طبیعت رهاسازی شوند.

دریافت کمک‌های تغذیه‌ای مردم به قوهای مهاجر

سالار با اشاره به نقش و مشارکت سازمان‌های مردم نهاد در تامین غذای قوهای آوازخوان گفت: امسال بر اساس تصمیم سازمان حفاظت محیط زیست کمک‌های نقدی حذف شده و شهروندان می‌توانند کمک‌های خود را در قالب ذرت و گندم تحویل محیط بانان سازمان حفاظت محیط زیست که در تالاب وزرا محله سرخرود استقرار دارند تحویل دهند.

وی همچنین از شهروندان خواست ضمن پرهیز از موازی کاری با سازمان حفاظت محیط زیست در توزیع غذا قوها گفت: توزیع شخصی غذا موجب پراکندگی و مصدومیت قوها و احتمال سوء استفاده شکارچیان متصور است.

این مسئول در پایان گفت: امید است همگی علاقمندان واقعی و دوستداران محیط زیست برای ایجاد امنیت و حراست از این مواهب الهی و تحقق اهداف و ماموریت‌های سازمان حفاظت محیط زیست در این راستا همیاری کنند.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
....قوهای مهاجر در سرخرود