كد استاندارد حلال به زودی اعلام می شود/ حدود 700 ناظر شرعی به صورت تمام وقت و پاره وقت و سیار بر تمام كشتارگاه های دام و طیور نظارت می کنند


 مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشكی گفت: كد استاندارد حلال كشوری به زودی به تمامی دستگاه ها ابلاغ می شود.

به گزارش ایرنا حجت الاسلام حمزه كلانتری روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینكه كشور مالزی و تركیه دارای كد حلال هستند افزود: لازمه اصلی استفاده از كد استاندارد حلال داشتن كد نظارت شرعی و لازمه آن حضور ناظران شرعی در مكان های مورد نیاز است. 

وی همچنین با اشاره به تهیه بانك اطلاعاتی كشتارگاه های كشور در سال جاری گفت: با تهیه بانك اطلاعات كشتارگاه ها و تهیه كد استاندارد حلال زمینه نظارت مركزی بر كشتارگاه ها از مراكز استانها و كشور فراهم می شود.

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشكی اظهار كرد: كد نظارت شرعی نیز به طور آزمایشی به پنج استان كشور ابلاغ و نتایج حاصل از این طرح دریافت شده و در حال بررسی است.

وی گفت: بانك اطلاعات كشتارگاه ها و واحدهای مشمول قانون تا حدودی تهیه شده است.

حجت الاسلام كالانتری از تشكیل شورای صنفی برای ناظران و ذابحان كشتارگاه ها به عنوان دیگر اقدامات در حال انجام نام برد.

وی ادامه داد: شوراهای صنفی ناظران و ذابحان كشتارگاه ها در حدود پنج استان تشكیل و نتایج حاصل از اجرای این طرح در استان های مذكور اعلام شده است.

وی با تاكید بر اصلاح قانون روند نظارت شرعی افزود: سال گذشته پیشنهاداتی در این زمینه مطرح شد.

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشكی بیان كرد: ما باید بتوانیم به مردم سه اطمینان حلال بودن و طیب بودن مواد غذایی و نبودن اجزای حرام را در بازار بدهیم. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به واردات ژلاتین به كشور اشاره و تصریح كرد: 600 تا 700 تن از ژلاتین مورد نیاز كشور در داخل تولید و بیش از دو هزار تن ژلاتین مورد نیاز كشور از خارج وارد می شود.

وی گفت: ژلاتین در تهیه آب میوه، شیرینی، داروها و سایر مواد غذایی استفاده و حدود سه نوع ژلاتین در دنیا تولید می شود.

حجت الاسلام كلانتری افزود: عمده ژلاتینی كه در دنیا تولید می شود ژلاتین خوكی است كه به دلیل قیمت پایین اكثر كشورها خواهان آن هستند.

وی به ژلاتین نوع گاوی نیز اشاره كرد و افزود: این نوع ژلاتین از پوست و استخوان گاو تولید می شود.

وی با تاكید بر اینكه ژلاتین خوكی حرام است تصریح كرد: هیچ مجوزی برای وارد شدن اینگونه ژلاتین به كشور صادر نشده است.

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشكی كشور گفت: فقها در مورد استفاده از ژلاتین گاوی تهیه شده از پوست گاو، نظر بر تصفیه آن دارند.

وی به فرهنگ سازی بین مردم به منظور تسریع و نهادینه كردن استفاده از غذای حلال اشاره كرد و گفت: این اقدام با كمك رسانه ها، ائمه جمعه و جماعات ممكن می شود.

وی افزود: برخی از دستگاه ها بدون حضور ناظر شرعی اقدام به وارد كردن ژلاتین كردند كه ما نیز از آنها گلایه كردیم.

حجت الاسلام كلانتری گفت: قانون می گوید دفاتر نمایندگی ولی فقیه در دامپزشكی موظف هستند با اعمال نظارت از طریق ناظران شرعی در كشتارگاه ها، صیدگاه ها و سایر مناطق مربوطه به مواد پروتئینی و مبادی خروجی و ورودی رسمی كشور نظارت داشته باشند.

وی افزود: حدود 700 ناظر شرعی در داخل كشور و به صورت تمام وقت و پاره وقت و سیار نظارت بر تمام كشتارگاه های دام و طیور را بر عهده دارند.

وی گفت: به تناسب واردات مواد غذایی به كشور نیز ناظر شرعی در خارج كشور و مبادی ورودی كشور حضور دارند.


ویدیو مرتبط :
حکم شرعی وقت نماز جمعه