ورزش در اولویت‌های استان البرز نیست


مدیرکل ورزش و جوانان استان البرز تنها راه برون رفت ورزش از شرایط آسیب پذیر امروز و رسیدن به آینده‌ای مطلوب را حضور نمایندگان شجاع و آگاه در مجلس دهم می‌داند تا در کنار تقویت سایر بخش‌ها، ورزش نیز به عنوان موضوعی مهم و تاثیرگذار در بهبود کیفی زندگی شهروندان مورد توجه قرار گیرد.

گفت‌وگوی ایسنا البرز با رضا گل محمدی، مدیرکل ورزش و جوانان استان درباره عملکرد مجلس نهم و انتظارات از نمایندگان مجلس دهم در حوزه ورزش را می‌خوانیم.

عملکرد مجلس نهم را در حوزه ورزش چگونه ارزیابی می‌کنید؟

به نظر من الان وقت بررسی عملکرد نیست. برای ارزیابی یک مجموعه باید اجازه دهیم کار به پایان برسد و بعد قضاوت کنیم. البته نقدهای زیادی درباره عملکرد مجلس فعلی در حوزه ورزش وجود دارد که فکر می‌کنم با پایان یافتن کار راحت‌تر می‌شود در این باره صحبت کرد.

ارزیابی شما از طولانی شدن پروسه انتخاب وزیر ورزش در مجلس نهم چیست؟ آیا این موضوع را می توان نکته منفی در کارنامه مجلسی‌ها دانست یا خیر؟

یکی از نکات منفی مجلس نهم در حوزه ورزش همین طولانی شدن رای اعتماد به وزیر ورزش خواهد بود. سه وزیر پیشنهادی دولت بنا به دلایلی رای اعتماد نگرفتند که این امر روند انتخاب وزیر را طولانی کرد و آسیب به بدنه ورزش وارد ساخت. این موضوع ورزش را از حیث اعتبارات، انتخاب‌ها و همچنین عملکرد با مشکل مواجه کرد.

اختیاری شدن کمک یک درصدی دستگاه‌ها به ورزش را به سود این حوزه می‌دانید یا خیر؟

یکی دیگر از ضعف‌های مجلس نهم اختیاری کردن اجرای قانون یک درصد اعتبارات جاری دستگاه‌ها به ورزش خواهد بود. اول آن که این کار در سال آخر فعالیت مجلس نهم انجام شد و دوم آن که برای انجام آن دستگاه‌ها را ملزم نکرده‌اند و از واژه اختیاری صحبت به میان آمده است که این موضوع آن چنان که شایسته است نمی‌تواند ورزش را کمک کند. البته نکته مهمی که باید به آن توجه داشت شرایط ویژه کشور و تحریم‌ها است. به طور قطع این موارد در تصمیم گیری‌ها نقش داشته است. یعنی مجلس برخی اوقات تمایل به تصویب قوانین قابل قبول و اجرای آن را داشته است اما تحریم و فشار اقتصادی، اولویت‌ها را تغییر داده است.

نمایندگان مجلس دهم در حوزه ورزش باید چه موضوعاتی را مورد توجه قرار دهند؟

اولا نمایندگان باید ورزش را به عنوان مقوله‌ای مهم و تاثیرگذار در اولویت کارهای خود قرار دهند. نباید از ورزش و ورزشی‌ها فقط برای جمع کردن رای استفاده کرد و در کنار حرف زدن باید در عمل نیز موافق ورزش باشند و قوانین قابل قبولی در جهت اعتلاش ورزش تصویب کنند. موانع سر راه سرمایه گذاری بخش خصوصی برداشته شود و خارج از شعار به آن بپردازیم. متاسفانه قوانین فعلی دست و پا گیر است و این موضوع رغبتی برای حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی ایجاد نمی‌کند. التزام همه دستگاهها برای کمک به ورزش موضوع دیگری است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

این موضوعات خواسته جدی ورزش است. یک درصد اعتبارات جاری دستگاهها باید از اختیاری بودن به سمت و سوی الزامی بودن تغییر یابد. راه اندازی معاونت ورزش بانوان در ادارات کل ورزش و جوانان باید به شکل قانونمندی درآید. موضوع دیگر بحث جوانان است. متاسفانه وقتی حوزه جوانان از سازمان ملی جوانان به وزارت ورزش واگذار شد سازمان‌هایی که حامی جوانان بودند دیگر در حوزه ورزش و جوانان وارد نمی‌شوند که این امر به این حوزه آسیب وارد کرده است. در سازمان ملی جوانان، 18 دستگاه کارها را انجام می‌دادند و پاسخگو بودند. در ضمن باید برخی اختیارات این دستگاه‌ها به ورزش واگذار شود. اماکن و زمین‌های متعلق به سازمان ملی جوانان نیز باید در اختیار وزارت ورزش و جوانان قرار گیرد و در نهایت توزیع عادلانه اعتبارات با توجه به نیاز هر استان صورت بگیرد. موضوع آخر آن که در نزدیکی المپیک 2016 ریو برزیل هستیم و باید نحوه تخصیص اعتبارات ورزش تغییرات اساسی داشته باشد.

نمایندگان استان البرز در حوزه ورزش اثرگذار بوده‌اند یا خیر؟

البرز آنچنان درگیر چالش‌ها و کمبودها است که نیازمند حمایت ملی است. این استان در زمینه‌های بهداشت درمان‌، آموزش و پرورش‌، آب و فاضلاب، راه و شهرسازی و بسیاری موارد دیگر مشکلات زیرساختی دارد. با تمامی مشکلات به اعتقاد من ورزش در اولویت‌های استان البرز نیست و همین موضوع اشکالاتی را ایجاد می‌کند.

اعتبارات ورزش استان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

اعتبارات عمرانی ورزش استان در سال‌های 91 و 92 جزء پایین‌ترین اعتبارات بوده است و با تلاش‌هایی که انجام شد اعتبارات سیر صعودی قابل توجهی به خود گرفت به طوری که از سه میلیارد و دویست میلیون تومان به رقمی بالاتر از بیست میلیارد رسیده است. این موضوع در یکی دو سال اخیر تلاش استانداری، وزارت ورزش و جوانان، اداره کل ورزش و جوانان، شورای شهر و همینطور نمایندگان را می‌رساند. در یکی دو سال اخیر هماهنگی با ورزش تقریبا خوب بوده و در مقابل درخواست‌های ورزش ممانعتی صورت نگرفته است.

آیا این تلاش‌ها قابل قبول بوده است؟

البرز آن چنان از حیث زیرساخت‌ها عقب افتاده است که با تمامی این تلاش‌ها باز هم جوابگو نیست و برای رفع نقاط ضعف نیازمند اراده ملی با اختصاص اعتبارات بزرگ است. تلاش‌های خوبی صورت گرفته است اما باید به آن افزود شود تا در آینده‌ای نزدیک شاهد اقتدار ورزش استان باشیم.

گفت‌وگو از مصطفی فراغت، خبرنگار ایسنای منطقه البرز

گفتگو

خبرنگار: 58001

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
كلیپ عملكرد اداره كل ورزش و جوانان استان البرز