مهارت زندگی/ چگونه هوش و حافظه خود را تقویت کنیم!


مهارت زندگی/ چگونه هوش و حافظه خود را تقویت کنیم!آسمونی/ ۱. ظرف ۳۰ دقیقه‌ بعد از بیدار شدن دو لیوان آب بنوشید
از آن‌جا که ساعت‌ها خواب بودید، بدن‌تان به مدت ۶ تا ۹ ساعت هیچ آبی دریافت نکرده‌است. آب برای تصفیه‌ی بدن، از بین بردن مواد زائد و حفظ تعادل مایع بدن ضروری است. دو لیوان بزرگ آب، میزان “کسری آب بدن‌تان در زمان خواب” را جبران می‌کند. مطالعه روی کودکان نشان می‌دهد نوشیدن آب بیش‌تر، توانایی آنها را برای انجام کارهای ذهنی افزایش می‌دهد. مطمئن شوید که مغزتان در آغاز روز کم آب نباشد.

۲. خلاصه‌ یک کتاب را در زمان خورن صبحانه بخوانید
کتاب خواندن فوق‌العاده است، اما در زمان خوردن صبحانه بهتر است یک مطلب کوتاه بخوانید. به جای خواندن مقالات خبری که تاثیر کمی روی زندگی یا هوش شما دارند، خلاصه‌ای از کتاب‌های پرفروش را بخوانید.

۳. در طول روز شکر نخورید
درحقیقت اگر می‌توانید کلا مصرف شکر را قطع کنید. اما اگر به هر دلیلی نمی‌توانید آن را کنار بگذارید، سعی کنید در زمان انجام کارهایی که نیاز به تمرکز دارند شکر نخورید. بالا رفتن میزان شکر و متعاقب آن پایین آمدن‌اش باعث می‌شود مغزتان هوشمندانه عمل نکند. چیزی که تاثیر خیلی خوبی دارد، اسید آمینه است. بکوشید به جای خوراکی‌های شیرین برای ناهار، مواد غذایی غنی مانند ماهی یا تخم‌مرغ مصرف کنید.

۴. در طول روز چرت بزنید
چرت زدن ذهن‌تان را تازه می‌کند. ثابت شده‌است که چرت زدن هنگام یادگیری، سرعت یادگیری را افزایش می‌دهد. ذهن شما ریتمی دارد که تعیین می‌کند کی خواب‌آلوده است و کی نیاز به خواب دارد.
به طور میانگین آدم‌ها بین ۱۲ ظهر تا ساعت ۴ بعد از ظهر بیش‌تر از معمول احساس خواب‌آلودگی دارند. چرت زدن در این چند ساعت عالی است و هوشیاری و بهره‌وری شما را برای باقی روز افزایش می‌دهد. شخصا نتیجه‌ی خوبی از چرت بعد از کار در حدود ساعت ۶ عصر نیز گرفته‌ام.

۵. بیش‌تر از یکی دوبار در روز به شبکه‌های اجتماعی و وب‌گاه‌های تفریحی سر نزنید
مغز با اطلاعاتی که شما برایش می‌فرستید سازگار می‌شود. اگر آن را با اطلاعات غیر مهیج یا اطلاعاتی که سریع تغییر می‌کنند، به توپ ببندید تمرکزتان از بین خواهدرفت. با ارسال مطالب مهیج، عملکرد مغزتان را سطح بالا نگه دارید. اگر حس می‌کنید کمی تعلل لازم است، یک زمان‌سنج تنظیم کنید و اجازه ندهید تمام وقت‌تان صرف چرخیدن در وب‌گاه‌ها شود.
۶. یک دفترچه یادداشت همراه خود داشته باشید
آدم‌های دارای ذهن‌ بزرگ، مانند لئوناردو داوینچی، همیشه یک دفترچه یادداشت به همراه دارند. آنها این دفترچه را برای یادداشت کردن ایده‌ها، طرح‌ها و سوالات‌شان استفاده می‌کنند تا بتوانند بعدا آنها را مرور کنند. داشتن یک دفترچه‌ی کوچک و نوشتن مطالب جالب، تا حد زیادی کمک‌تان می‌کند کنجکاوی و یادگیری منطقی را در خود بهبود بدهید.
۷. با آدم‌هایی که مخالف شما هستند صحبت کنید
با آدم‌هایی که روی موضوع خاصی با شما توافق نظر ندارند، وارد بحث شوید (دوستانه). بحث با آنها باعث می‌شود که شما:
قدرت استدلال خود را قوی‌ترکنید.
یا متقاعد شوید که اشتباه می‌کنید.
در هر دو صورت برنده شما هستید. در مورد اول شما شخص دیگر را با استدلال کردن متقاعد می‌کنید و در مورد دوم، منطق نادرستی که قبلا داشتید از بین می‌رود.

۸. در طبیعت قدم بزنید
قدم زدن در طبیعت چند مزیت دارد:
-گیاهان اکسیژن تولید می‌کنند، بنابراین اکسیژن زیادی در طبیعت وجود دارد.
-ذهن انسان در میان گیاهان آرام می‌شود
-قدم زدن برای گردش خون شما مفید است
قدم زدن در پارک هنگام ناهار تا حد زیادی کمک‌تان می‌کند باقی روز را هوشمندانه‌تر کار کنید.

۹.به جای تماشای تلویزیون، کتاب بخوانیدخواندن کتاب نیز مانند انجام بازی‌های کامپیوتری یک فعالیت پویا برای مغز است و می‌تواند جایگزین مناسبی برای تماشای تلویزیون باشد. درحالی‌که تماشای ویدئوهای تلویزیونی استفاده‌ی منفعل از اطلاعات است، خواندن کتاب مغزتان را ملزم می‌کند از آن‌چه می‌خوانید، تصاویر ذهنی بسازد.

۱۰. کمی کار برنامه‌ریزی بکنید
برنامه‌ریزی یک روش عالی است برای این‌که یاد بگیریم منطقی و طبق الگو فکرکنیم. سابقا یادگرفتن برنامه‌نویسی دشوار بود اما با وجود وب‌گاه‌های رایگانی مثلِ “کدآکادمی” Codeacademy و پلت‌فرم‌های رایگان یا پولی مانند “یودمی” Udemy، یادگرفتن آن بسیار آسان و جالب است. آن را این کار را مرحله‌ی بعد پازل‌ فرض کنید مزیت دیگر یادگرفتن برنامه‌نویسی در اوقات فراغت، بالا رفتن شانس استخدام شما در بازار کار است.

۱۱. چند تمرین ورزشی ساده در طول روز انجام بدهید
ذهن و بدن به شدت به هم مرتبط هستند. آمادگی جسمانی به عملکرد بهتر ذهن کمک می‌کند. البته برای رسیدن به این مزیت نیاز نیست هر روز به باشگاه بروید (هرچند چنین چیزی برای‌تان غیرممکن هم نیست). انجام حرکت شنا در طول روز و پیاده‌روی یا بالا رفتن از پله تاثیر بسزایی دارد. سعی کنید حدودا هر ساعت یک کار فیزیکی انجام بدهید، حتی اگر این کار بلند شدن از جا، کمی کش دادن بدن و سفت کردن عضلات تا جایی که می‌توانید و به مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه باشد.


منبع:


ویدیو مرتبط :
بسته آموزشی مهارت های تندخوانی و تقویت حافظه ویرا DVD9