برگزیدگان جشنواره داستان انقلاب معرفی شدند


هشتمین جشنواره داستان انقلاب، جایزه "امیرحسین فردی" شایستگان تقدیر و برگزیدگان خود را معرفی کرد.

به گزارش خبرنگار ادبیات و نشر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، عصر امروز دوشنبه 5 بهمن ماه مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره داستان انقلاب در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد. در این مراسم "محسن مومنی شریف" با تشکر از برگزارکنندگان این جشنواره از امیرحسین فردی و حسین حداد به عنوان طراحان و بنیان‌گذاران این جایزه نام برد.

رییس حوزه هنری در ادامه با اشاره به اهمیت انقلاب و دفاع مقدس با اشاره به خاطره‌ای از حضور چند سال پیش خود در یکی از کشورهای عربی و در جمع نویسندگان عرب زبان، اظهار کرد: در این جلسه یکی از نویسندگان عرب زبان گفت، شما در کشورتان دو واقعه مهم داشته‌اید که دستمایه قرار دادن هرکدام از آن‌ها توسط نویسندگان‌تان آثار آنان را می تواند جهانی کند. این دو واقعه انقلاب و دفاع مقدس هستند.

او در ادامه، انقلاب اسلامی و رخدادها و مسائل مربوط به آن را از موضوعاتی دانست که به خاطر وسعت‌شان می توانند به نویسندگان کمک کنند تا به مسائلی بپردازند که در زمینه‌های دیگر کمتر امکان پرداختن به آن‌ها وجود دارد.

مومنی گفت: انقلاب اسلامی به عنوان یک واقعه از نیم قرن پیش یعنی از واقعه 15 خرداد 42 آغاز شده است و همچنان ادامه دارد و امروز چه کسی می تواند اتفاقاتی را که در منطقه رخ می دهد منکر شود و بگوید این اتفاقات به انقلاب اسلامی مربوط نمی‌شود؟! برخی می خواهند تاثیرپذیری این وقایع در منطقه را از انقلاب اسلامی منکر شوند و نگذارند انقلاب اسلامی منتشر شود.

وی افزود: طبیعی است که امروز عده‌ای در حال تحریف انقلاب هستند و به همین خاطر می بینیم که دست به تطهیر خانواده پهلوی و زیر سوال بردن بنیان‌های انقلاب اسلامی می‌زنند. این‌ها دروغ‌هایی است که برای آن‌ها پول هزینه می‌شود و افرادی هم در داخل به آن‌ها کمک می‌کنند.

رییس حوزه هنری با اشاره به دشمنی کشورهای استکباری با انقلاب اسلامی اظهار کرد: از دهه 60 به بعد استکبار جهانی برای جلوگیری از توسعه انقلاب اسلامی دو مدل طراحی کرد. یکی از آن‌ها اسلام تکفیری بود و دیگری که گرایش روشنفکرانه‌تری داشت در ترکیه رخ داد. اتفاقی که در سوریه افتاد باعث شد پرده‌ها برافتد و این دو جریان، به هم برسند و در یک جبهه قرار بگیرند.

او گفت: این دست از مسائل نیز خارج از محدوده انقلاب اسلامی نیست و به همین خاطر به دوستان اهل قلم توصیه می‌کنم به این موضوعات نیز در داستان‌ها و آثارشان بپردازند.

به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از این مراسم مجتبی رحماندوست، نویسنده و نماینده مجلس شورای اسلامی با یادکردی از امیرحسین فردی، درباره اهمیت داستان‌نویسی درباره انقلاب گفت: امروز کسی در اهمیت داستان و رمان تردید ندارد. داستان و رمان تاثیری ماندگار دارد و هیچ چیز دیگری اثرگذاری که داستان بر ذهن مخاطب دارد را ندارد. از این حیث اگر برای انقلاب از داستان کمک نگیریم پس باید چه کار کنیم؟

او گفت: درباره داستان انقلاب گناهی که مرتکب شده‌ایم این است که داستان انقلاب زیر جریان داستان‌نویسی دفاع مقدس پنهان مانده در حالی که انقلاب مادر دفاع مقدس است.

رحماندوست با اشاره به ویژگی‌های انقلاب اسلامی از جمله مردمی بودن و غیرمسلحانه بودن، این ویژگی‌ها را مولفه‌هایی برای جهانی شدن آثاری که با موضوع انقلاب اسلامی نوشته می َشوند، دانست و گفت: داستان‌های انقلاب بی‌نهایت سوژه دارد و همه اشخاص موثر در انقلاب، اماکن و جایگاه شخص امام(ره) در انقلاب می‌توانند سوژه داستانی قرار بگیرند اما تا به حال اثر شاخصی در این زمینه به چاپ نرسیده است.

او همچنین به لزوم جلوگیری از تحریف انقلاب با نوشتن داستان‌ و رمان درباره انقلاب تاکید کرد و گفت: اگر داستان انقلاب نوشته نشود عده‌ای انقلاب را تحریف می کنند و آن را از پشت سر می‌نویسند. همان گونه که الان کتاب‌هایی با موضوع تاریخ پهلوی در حال تخریب انقلابند. در حالی که الان دنیا تشنه تجربیات انقلاب ماست و برای نوشتن از انقلاب، عناصر داستانی، توصیف و تصویر کم نداریم.

این نویسنده در پایان سخنانش از امیر حسین فردی به عنوان شخصیتی موثر در حوزه داستان‌نویسی انقلاب نام برد.

در بخش دیگری از این مراسم مصطفی جمشیدی، دبیر علمی این دوره از جشنواره گزارشی از روند این دوره از جایزه ارائه کرد.

او گفت:‌ در این دوره 330 اثر به دبیرخانه ارسال شده است و مجموعا 217 نفردر آن شرکت کرده‌اند.

در پایان این مراسم برگزیدگان و شایستگان تقدیر هشتمین جشنواره داستان انقلاب به شرح زیر معرفی شد:

بخش داستان کوتاه نوجوان

اثر شایسته تقدیر:

1- «سربازها در گهواره» نوشته کتایون آذرپی

2- «یک پرده از نمایش» نوشته احسان قدیری

رتبه سوم: «ما و آقای مروت» نوشته سمیه تقوی

هیات داوران در این بخش هیچ کدام از آثار ارائه شده را حایز رتبه اول و دوم ندانست.

بخش داستان کوتاه بزرگسال:

1- اثر شایسته تقدیر: داستان کوتاه «نفتی» نوشته مهین سماواتی

2- داستان کوتاه «اشتباهی» نوشته مرتضی برزگر

در این بخش نیز هیات داوران هیچ اثری را شایسته برگزیده شدن در رتبه های اول، دوم و سوم ندانست.

بخش رمان نوجوان:

رتبه اول «برادرخوانده» نوشته سید محمد مهدوی

رتبه دوم «سرو بلند گوراب» نوشته هادی حکیمیان

رتبه سوم «رویای بعد از ظهر» نوشته نیلوفر مالک

بخش رمان بزرگسال:

1- اثر شایسته تقدیر رمان «مسافر جمعه» نوشته سمیه عالمی

2- اثر شایسته تقدیر رمان «شاه‌کشی» نوشته ابراهیم اکبری دیزگاه

رتبه دوم رمان «بی واسطه» نوشته محبوبه زارع

هیات داوران در این بخش نیز هیچ یک از آثار را شایسته برگزیده شدن در رتبه اول و سوم ندانست.

همچنین جایزه ویژه دبیر علمی شامل لوح تقدیر و یک سکه بهار آزادی به خاطر جنبه‌های نوجویانه در گسترش مضامین هنر رمان به محبوبه زارع به خاطر داستان «بیواسطه» اهدا شد.

به برگزیدگان و شایستگان تقدیر این جشنواره هدایا و لوح تقدیر اهدا شد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
معرفی برگزیدگان جشنواره فیلم عمار