خبرگزاری‌ها از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی استفاده کنند


یک استاد ارتباطات معتقد است: «استفاده از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی می‌تواند یکی از راه‌کارهای ایجاد فضای تعاملی در خبرگزاری‌ها باشد.»

خبرنگار بخش رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) با کمیل قیدرلو - مدرس ارتباطات - به گفت‌وگو پرداخته و این موضوع را با وی به بحث گذاشته که برخی از اساتید حوزه رسانه و ارتباطات معتقدند که با پیشرفت‌ روزافزون شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌هایی که در آینده می‌آیند، دیگر شانسی از آن خبرگزاری‌ها نخواهد بود و عمرشان طولانی نیست.

قیدرلو که در حوزه‌ی سیاست‌گذاری فرهنگی فعالیت می‌کند با طرح این پرسش که آیا با توجه به گسترش روزافزون شبکه‌های اجتماعی، نقش خبرگزاری‌ها کم‌رنگ خواهد شد، سخنانش را اینگونه آغاز کرد: به نظر من این اتفاق نمی‌افتد؛ چراکه خبرگزاری‌ها کارکردی دارند که شبکه‌های اجتماعی ندارند و فقط بخشی از فعالیت خبرگزاری‌ها توسط شبکه‌های اجتماعی به نوعی بازتولید یا بازنشر پیدا می‌کند.

این مدرس ارتباطات معتقد است: «با توجه به اینکه شبکه‌های اجتماعی نمی‌توانند کار تولید خبر را انجام دهند، از طرفی عدم رسمیت این شبکه‌ها و همچنین نیاز آنها به ارجاع و منابع معتبر، عملاً نمی‌توانند جایگزین خبرگزاری‌ها شوند.»

او با بیان اینکه ابزارها عوض شده‌اند ولی کارکرد‌ها تغییر نکرده‌اند، افزود: امروز خبرگزاری‌ها می‌توانند در شبکه‌های اجتماعی چون تلگرام، کانال خبری بزنند و اخبارشان را از آن طریق نشر دهند؛ به هر حال در نهایت مرجعیت و صحت خبر کارکردی است که تنها خبرگزاری‌ها دارند و شبکه‌های اجتماعی نمی‌توانند این مسئولیت را در حوزه تعاملی بر عهده بگیرند.

این استاد ارتباطات با بیان اینکه شبکه‌های اجتماعی فقط می‌توانند بازنشر اخبار را تسهیل کنند، خاطرنشان کرد: برای اینکه خبرگزاری‌ها استمرار و توسعه پیدا کنند، باید بتوانند از ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی استفاده کنند و اخبارشان را در قالب این شبکه‌ها در اختیار مردم قرار بدهند. به هر حال یک ابزار جدیدی تولید شده است که تعداد بالایی مخاطب نیز دارد و اگر خبرگزاری‌ها می‌خواهند در آینده حضور فعالانه‌تری در حوزه‌ی خبر و ارتباطات داشته باشند و منفعل نباشند، نیاز دارند که از ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی بیشتر استفاده کنند.

قیدرلو متذکر شد: قطعاً خبرگزاری‌هایی که از ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی مثل کانال‌های تلگرامی برای انتشار اخبارشان استفاده می‌کنند، با خبرگزاری‌هایی که از این امکانات بهره‌مند نمی‌شوند، متفاوت هستند.

او در پایان برای استفاده بیشتر خبرگزاری‌ها از ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی، پیشنهاد داد تا خبرگزاری‌ها در تلگرام، کانال‌های خبری تخصصی با حوزه‌های مشخص داشته باشند و در این‌باره توضیح داد: اگر عرضه خبر از طریق کانال‌های تخصصی صورت بگیرد، برای مخاطبان بسیار مفیدتر و بهتر خواهد بود. یک خبرگزاری می‌تواند در کنار مجموعه کار خبری واحد خود، کانال‌های خبری تخصصی نیز داشته باشد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
آموزش ویرایش و آماده سازی فایل های ویدیویی با استفاده از فتوشاپ جهت استفاده در شبکه های اجتماعی