المانیتور: 5 عاملی که سبب برباد رفتن رویای تجاوز ترکیه به سوریه می‌شود


المانیتور در گزارشی به بررسی پنج عامل ناتوانی آنکارا در دخالت نظامی در سوریه پرداخته است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، المانیتور در گزارشی به موضوع دخالت نظامی ترکیه در سوریه پرداخت. نگارنده این گزارش مدعی شد: از چند هفته قبل، ائتلاف ارتش سوریه متشکل از شبه نظامیان ایرانی، حزب الله و نیروهای ویژه روسیه با پشتیبانی هوایی مسکو، توانستند از شرق تا شمال حلب پیشروی کنند. آنکارا از این نگران است که دولت بشار اسد به محاصره حلب ادامه دهد و ارتباط معارضان سوری حلب را با ترکیه قطع کند. شهر حلب از سال 2012 در دستان معارضان سوری است. همچنین خطر حرکت نیروهای "حزب دموکراتیک خلق‌ها" به سمت غرب رودخانه فرات وجود دارد.

سال میلادی گذشته، اوضاع سوریه بر وفق مراد ترک‌ها نبود. پس از ورود روسیه به جنگ سوریه، آنکارا نقش فعال خود را در این کشور از دست داد. محاصره حلب، موج جدیدی از مهاجرت سوری‌ها به ترکیه را در پی دارد که می‌تواند دلیل مناسب را برای آنکارا به منظور دخالت در سوریه فراهم کند.

با این حال، ترکیه علاقه زیادی به دخالت در سوریه دارد. شعار " همینک بهترین زمان برای دخالت در سوریه است" بارها از تلویزیون دولتی ترکیه پخش می‌شود. آنکارا دلیل دیگری نیز برای دخالت در سوریه دارد، ترکیه هیچگاه اجازه استقرار حکومتی کرد در مرزهای شرقی خود را نمی‌‌دهد. به همین دلیل آنکارا درصدد حذف کردهای پ ک ک است. 

در ادامه این گزارش آمده است: علارغم علاقمندی تصمیم‌گیرندگان سیاسی ترکیه برای دخالت در سوریه، واقعیت این است که پیچیدگی شرایط فعلی سوریه، خطر دخالت نظامی در این کشور را افزایش می‌دهد. 

آنکارا پیش از اقدام نظامی در سوریه باید به پنج نکته کلیدی توجه کند. اولین موضوع شرایط عملیات هوایی برای حمایت از این دخالت نظامی است. بدون یک حمایت هوایی مناسب، اقدام زمینی در سوریه غیر ممکن است. موضوع دوم، درباره سیاست‌های خارجی ترکیه است. اگر چه آنکارا از حمایت رژیم سعودی، قطر و بحرین برای عملیات زمینی برخوردار است، در مقابل آمریکا و روسیه قرار گرفتن می‌تواند کار را برای ترکیه سخت کند. ترکیه برای حمله زمینی به سوریه، دستکم نیازمند حمایت یکی از این دو قدرت است.

مورد سوم اینکه ترکیه توانایی جنگ همزمان در سه جبهه را ندارد. آنکارا نمی‌تواند همزمان با حزب دموکراتیک خلق‌ها ، نیروهای دولتی سوریه و داعش بجنگد. چهارمین موضوع، جنگ ترکیه با کردهای پ ک ک در جنوب شرق این کشور است. صدها هزار کرد ترکیه نظاره‌گر اقدام ترکیه علیه حزب دموکراتیک خلق‌ها در سوریه هستند. به همین دلیل نیز اعضای حزب دموکراتیک خلق‌ها در خط مقدم جنگ پ ک ک و آنکارا با دولت ترکیه می‌جنگند.

موضوع پنجم به ماهیت عملیات نظامی مرتبط می‌شود. سوالی که پیش از حمله زمینی به سوریه، آنکارا باید به آن پاسخ دهد این است که راهبرد این کشور برای خروج از سوریه چیست؟ اعزام نیروی نظامی به کشوری چون سوریه که هر لحظه شرایط آن درحال تغییر است، خطرات بسیاری دارد. نداشتن راهبرد خروج از جنگ سبب افزایش هزینه‌های اقتصادی و نظامی می‌شود.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
تجاوز ترکیه با تجهیزات سنگین به شمال سوریه