تغییر اپراتور تلفن همراه فقط با 5000 تومان


به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات؛  کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در مصوبه ای جدید، به تدوین مقرراتی در خصوص اجرای طرح ترابردپذیری شماره ها پرداخت.تغییر اپراتور تلفن همراه فقط با 5000 تومان ترابردپذیری شماره‌ها، طرحی است که در صورت اجرایی شدن آن ، مشترک تلفن همراه می‌تواند بدون آنکه بخواهد شماره خود را عوض کند، می تواند اپراتور ارائه دهنده خدمات خود را تغییر دهد. به عنوان مثال مشترکین اپراتور همراه اول می توانند از خدمات ایرانسل استفاده کنند یا بالعکس.

در مصوبه جدید کمیسیون تنظیم مقررات بندهای مختلفی  طراحی شد.

1. مقدمه

این دستورالعمل در راستای اجرای ماده 3 -15 مصوبه شماره 1 جلسه 189 کمیسیون با عنوان "اصول حاکم بر ارایه خدمات ترابردپذیری شماره تلفن همراه ،"(Mobile Number Portability) و به منظور اجرا و ارایه خدمات ترابردپذیری شماره تلفن همراه در ایران که در جهت افزایش رقابت و کیفیت در ارایه خدمات همراه به مشترکین تلفن همراه است، تهیه و تصویب شده است.

موارد این سند شامل ترابرد شماره های تلفن ثابت و یا هر نوع ترابرد دیگری نخواهد شد.

2. تعاریف

عبارات و اصطلاحات به کار رفته در این مصوبه، دارای معانی زیر است:

1-2 کمیسیون: کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات

2-2 سازمان: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی

3-2 اپراتور: دارنده پروانه ارایه خدمات تلفن همراه از سازمان که شامل اپراتورهای مجازی تلفن همراه نیز می شود.

4-2 اپراتور ثابت: کلیه دارندگان پروانه از سازمان که برابر مفاد پروانه دریافتی امکان ارایه خدمات تلفن ثابت را دارند

5-2 اپراتور پایه: اپراتوری که مشترک جهت دریافت خدمات تلفن همراه برای بار اول، در آن ثبت نام کرده، اسناد و مدارک مورد نیاز برای احراز هویت و ثبت نام را به اپراتور مذکور تحویل داده، و سند اشتراک دریافت کرده است.

6-2 اپراتور پذیرا: اپراتوری که مشترک یک اپراتور دیگر، قصد استفاده از خدمات آن اپراتور را بدون تغییر شماره خود دارد.

7-2 اپراتور فرستنده: اپراتوری که مشترک درهنگام درخواست ترابرد شماره، از خدمات وی استفاده میکند و قصد دارد بدون تغییر شماره خود، از خدمات اپراتور دیگری استفاده کند.

8-2 مشترک: شخص حقیقی یا حقوقی که با یک اپراتور رابطه حقوقی اشتراک داشته باشد و به واسطه رابطه حقوقی، دارای شماره تلفن همراه در شبکه اپراتور فرستنده است و برابر این سند به وی اجازه داده میشود تا درخواست ترابرد شماره خویش را از طریق اپراتور پذیرا پیگیری کند.

9-2 ترابردپذیری شماره تلفن همراه: فرآیندی که طی آن مشترک یک اپراتور با حفظ شمارهی خود میتواند اپراتور خود را تغییر دهد، که در این مقررات به اختصار ترابرد شماره نامیده می شود.

10-2 مرکز مدیریت ترابرد: مرکزی برای مدیریت ترابرد شمارههای تلفن همراه که مسئول کنترل و مدیریت روند اجرایی ترابرد شماره های تلفن همراه و پایگاه داده مرکزی و نگهداری اطلاعات مربوط به شماره های تلفن همراه ترابرد شده را به عهده دارد.

11-2 کارگروه ترابرد: کارگروهی کارشناسی برای بررسی و ارایه راه حل مشکلات مربوط به امور ترابرد، متشکل از نماینده معرفی شده از سوی هر یک از اپراتورها (هر اپراتور، یک نماینده) و نماینده سازمان که ریاست آن با سازمان است.

12-2 سیم کارت فعال: سیم کارتی که مشترک، درشبکه‌ی تلفن همراه، امکان دریافت خدمات را داشته و همچنین با توجه به مصوبات کمیسیون و یا سایر مقررات مرتبط سلب امتیاز نشده باشد.

13-2 ترابرد شماره: فرآیند تغییر شبکه/ اپراتور ارایه کننده خدمت تلفن همراه، با حفظ شماره تخصیص یافته به مشترک

14-2 قواعد تجاری ترابرد 1: سندی است که در بردارنده فرآیندها و مراحل اجرایی ترابرد و نحوه ارتباط اپراتورها با مرکز مدیریت ترابرد است.

15-2 فرم درخواست ترابرد: سندی که دربردارنده درخواست مشترک حقیقی یا حقوقی از اپراتور پذیرا برای انجام فرایند ترابرد شماره تلفن همراه که باید به به تایید مشترک یا وکیل قانونی وی رسیده باشد.

16-2 کد مسیریابی اپراتور: کد اختصاص داده شده توسط سازمان به هر اپراتور، که جهت الصاق به شماره‌های ترابرد شده، برای مسیریابی درست در نظر گرفته می شود.

17-2 روش مسیریابی مستقیم 2: روش مسیریابی که در آن اپراتور مبدا تماس، برای کلیه ترافیک های مربوط به شماره های تلفن همراه، قبل از مسیریابی اقدام به سئوال 3 از نسخه پایگاه داده ترابرد پذیری در اختیار اپراتور کرده و پس از تعیین اپراتور مقصد تماس، آن را به طور مستقیم به سمت اپراتور مقصد راهیابی می کند.

18-2 روش مسیریابی غیرمستقیم 4: روش مسیریابی که در آن اپراتور مبدا، ترافیکهای مربوط به شماره های تلفن همراه را به اپراتور پایه ارسال و اپراتور پایه پس از سئوال از پایگاه داده ترابرد پذیری در اختیار اپراتور و پس از تعیین اپراتور مقصد، مکالمه را به سمت اپراتور مقصد ترانزیت می کند.

19-2 روزهای کاری: روزهای شنبه تا پنجشنبه هر هفته به جز تعطیلات رسمی کشور

20-2 ساعات کاری: ساعت 8 تا 17 روزهای کاری شنبه تا چهارشنبه و 8 تا 15 روزهای کاری پنجشنبه

3. الزامات

1-3 شماره‌های ترابرد شده از مقررات، مصوبات، آئین نامه ها و دستورالعملهای مربوط به شماره‌ها تبعیت می‌کنند.

2-3 قواعد تجاری ترابرد توسط سازمان تدوین و به تمامی اپراتورها، اپراتورهای ثابت و شرکت ارتباطات زیرساخت ابلاغ می شود. پس از ابلاغ، رعایت مفاد آن برای تمامی اپراتورها، اپراتورهای ثابت و شرکت ارتباطات زیرساخت لازم الاجراست.

3-3 مرکز مدیریت ترابرد که توسط سازمان ایجاد شده است، درچارچوب این دستورالعمل مدیریت می شود. اپراتورها، اپراتورهای ثابت و شرکت ارتباطات زیرساخت ملزم به تجهیز شبکه و پایگاه داده خود برای اتصال به این مرکز و پایگاه داده متناسب با آن، برابر نظر سازمان خواهند بود.

4-3 کلیه اپراتورها، اپراتورهای ثابت و شرکت ارتباطات زیرساخت ملزم به اتصال به مرکز مدیریت ترابرد و مرکز پشتیبان آن هستند و نحوه این اتصال باید به گونه‌ای باشد که در صورت قطع اتصال، لینک پشتیبان وجود داشته باشد و در ارسال و دریافت اطلاعات به/از مرکز مدیریت اختلالی پیش نیاید.

5-3 با اتصال درگاه اپراتورها به مرکز مدیریت ترابرد، باید امکان ثبت اطلاعات مربوط به درخواستهای ترابرد شماره، درخواست بررسی و نگهداری اطلاعات شماره‌های ترابردشده، اطلاعات مسیریابی و همچنین مبادله اطلاعات و تراکنش‌های مالی مرتبط با ترابرد بین اپراتورها برای مرکز مدیریت ترابرد فراهم شود. مرکز مدیریت ترابرد باید اطلاعات هر ترابرد را به صورت برخط به پایگاه داده تمامی اپراتورها ارسال کند.

تبصره: اپراتورها موظفند حداکثر هر سه ماه یک بار در خصوص تبادلات مالی مرتبط با ترابرد با هم تسویه حساب کنند.

6-3 کلیه اپراتورها، اپراتورهای ثابت و شرکت ارتباطات زیرساخت، ملزم به تأمین هزینه‌های مربوط به اتصال شبکه خود به مرکز

مدیریت ترابرد و تجهیز شبکه خود برای امکان انجام هرگونه آزمایش، تغییر، ارتقاء و بروز رسانی در تجهیزات کنونی، نصب سخت افزار و نرم افزار به منظور ارایه خدمت ترابرد شماره و مسیریابی به سمت شماره ترابرد شده هستند.

7-3 اپراتورها موظف هستند کلیه اقدامات لازم را به منظور تسهیل در بهره برداری مشترکین از خدمت ترابرد شماره انجام دهند و باید از طریق پایگاه اطلاع رسانی خود و سایر روش های اطلاع رسانی مناسب اطلاعات مربوطه شامل رویه انجام ترابرد شماره، اطلاعات و اسناد لازم جهت انجام خدمت مورد نظر( به طور خاص شامل قواعد تجاری ترابرد ) مدت زمان لازم برای ترابرد، هزینه انجام هر ترابرد، عواقب مرتبط با قطع ارتباط مشترک ناشی از عدم فعال سازی سیمکارت فعال شده در شبکه اپراتور پذیرا پس از انجام فرآیند ترابرد، تعرفه خدمات و دیگر موارد را در اختیار مشترکین قرار دهند و تاییدیه لازم را از مشترک دریافت کند.

تبصره: اپراتورها باید نسبت به اتخاذ روشی واحد از قبیل ارسال اعلان ، بوق مجزا و موارد مشابه برای اطلاع رسانی به مشترکین درخصوص تماس با مشترکینی که شماره آنها به اپراتور دیگر ترابرد شده، اقدام کنند.

8-3 پس از ارسال درخواست ترابرد از سوی مشترک، اپراتور فرستنده نباید با مشترک به منظور تشویق وی به انصراف از درخواست، به هر نحوی ارتباط برقرار کند.

9-3 اپراتور پذیرا مجاز به واگذاری شماره ترابرد شده به شخص دیگری نیست.

10-3 اپراتورها مسئول روگرفتی (کپی) از پایگاه داده مرکز مدیریت ترابرد شماره موجود در شبکه خود، ارتقاء و اجرای مناسب آن هستند. مسئولیت پایگاه داده هر اپراتور به عهده همان اپراتور است.

11-3 استخراج اطلاعات شماره‌های تماس گرفته شده توسط اپراتورها و با استفاده از پایگاه های داده موجود &


ویدیو مرتبط :
تبلیغ یک اپراتور تلفن همراه خارجی ! DTAC