سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



پرونده روز/ روز جهانی بهداشت، بهانه‌ای برای سالم شدن و سالم ماندن


پرونده روز/ روز جهانی بهداشت، بهانه‌ای برای سالم شدن و سالم ماندنخراسان/ سازمان بهداشت جهانی که در شهر ژنو پایتخت سوئیس قرار دارد، از موسسات وابسته به سازمان ملل است. در کنفرانس سال 1946 این سازمان تصمیم گرفته شد یک کنفرانس بین المللی بهداشت تشکیل شود که اساسنامه آن در هفتم آوریل سال 1948، تنظیم و تصویب شد و اولین انجمن بهداشت جهانی اقدام به انتخاب روزی از سال به نام «روز جهانی بهداشت» کرد. امسال هم در تقویم شمسی ما روز سلامتی مثل هر سال 18 فروردین است.

امروزه همه به این نتیجه رسیده اند که پیشگیری آسان تر و کم هزینه تر از درمان است وحتی گفته می شود که تنها مسیر برای حفظ سلامت فرد وجامعه پیشگیری است ومهم ترین مولفه در این زمینه آموزش است .اما از آن جا که امکان تقلب وتخلف در موضوعات مورد توجه بیشتر است، باید در ارائه آموزش های لازم دقت کافی داشت تا سطح آگاهی مردم در حوزه سلامت ارتقا پیدا کند. متاسفانه آنچه هم اکنون مشاهده می شود شتابزدگی وتب اطلاع رسانی به ویژه با گسترش تنوع شیوه های ارتباطی است که تشخیص سره از ناسره را مشکل می کند ومراجعه کنندگان به کانال های ارتباطی مختلف نه تنها اطلاعات بعضا نادرست را دریافت می کنند بلکه آن را در اختیار دیگران نیز قرار می دهند.از طرفی سلامت انسان ابعاد جسمی، روحی، اجتماعی و... را شامل می شود که در ارتباط تنگاتنگ با هم قرار دارد از این رو هم برای درمان باید منظومه وجود انسان را در نظر گرفت و هم برای پیشگیری نیز به این نکته توجه داشت وبه عبارتی هر فردی برای سلامت نسخه ای منحصر به فرد داردکه برای افراد دیگر چندان کارآمد نخواهد بود. بنابراین نکته حائز اهمیت در بخش پیشگیری و ارتقای سلامت و سطح آگاهی مردم در این زمینه یادآوری این نکته است که بین پیشگیری ، درمان وخود درمانی تفاوت بسیار است چه بسیاری از ما پیشگیری را با خود درمانی با دانسته های ناقص اشتباه می گیریم. اما باید گفت همان طور که افراد برای سرمایه گذاری اقتصادی خود در آشفته بازار تبلیغات بیشتر دقت ومشورت می کنند اولین گام در ارتقای سلامت نیز شناسایی منابع معتبر اطلاع رسانی ، مشورت وتعهد نسبت به مسئولیت در قبال سلامت فردی، خانوادگی واجتماعی است که از نتایج آن توسعه وپیشرفت پایدار است . در روز سلامتی با ما همراه باشید با نکاتی برای تحقق شعار انسان سالم، جامعه با نشاط.


بهانه های قابل تامل مردم درباره دلایل توجه نکردن شان به سلامتی
عادت، وسوسه و حال نداشتن!
مجید حسین زاده- یکی از نشانه های انسان عاقل این است که برای حفظ سلامتی خود، برنامه منظمی داشته باشد یعنی حواسش به سلامتی اش باشد و برای حفظ آن تلاش کند. به سراغ چند نفر از شهروندانی که در کوچه و خیابان در حال رفت و آمد هستند، می رویم تا از آن ها درباره میزان اهمیت شان به سلامتی شان بپرسیم.
به خانواده ام تذکر دادم نوشابه نخورید
با توجه به قد و قواره اش به نظر می رسد که دانش آموز دوره ابتدایی باشد. در حال برگشتن از مدرسه است که از او می پرسم، چه قدر به فکر سلامتی ات هستی، می گوید: «ورزش می کنم. هر وقت فرصت کنم برای دویدن به پارک می روم.» محمدرسول که یازده ساله است درباره خوردنی های نامناسب هم می گوید: «بعضی وقت ها می خورم ولی یک بار به خانواده تذکر دادم که این قدر نوشابه نخورید و آن ها هم پذیرفتند و مصرف نوشابه مان خیلی کم شده است.»
به عادت های بد عادت کرده ام
سیگار را که از دستش می اندازد، خودم را به او می رسانم و می پرسم که شما چه قدر به سلامتی تان اهمیت می دهید، می گوید: «خیلی کم». از مجتبی می پرسم چرا، می گوید: «درگیر کنکور هستم و وقت نمی شود که به سلامتی ام توجه کنم به طور مثال ورزش کنم.» از او که 19 سال بیشتر ندارد، می خواهم که برای مان درباره سیگار کشیدن و ضررهایش صحبت کند که می گوید: «من سیگار کشیدن را کم کرده ام اما به آن عادت کرده ام . متأسفانه به بعضی عادت های بد غذایی که برای سلامتی ام مضر است، خو گرفته ام و ترکشان سخت است.»

خوردن مواد غذایی مضر حال می دهد!
مصطفی که ادعا دارد به فکر سلامتی اش است، درباره این که به صورت مصداقی چه کارهایی برای این موضوع انجام می دهد، کمی فکر می کند و پاسخی نمی دهد. او درباره این که چه قدر در انتخاب غذاهایی که می خورد به بی ضرر بودن آن ها توجه می کند، می گوید: «به بهداشت اهمیت زیادی می دهم اما خوردن بعضی چیزها مانند چیپس و نوشابه حال می دهد.» او که 23 ساله است درباره ورزش کردن هم می گوید: «حقیقتا حال نمی کنم!»
اهل ورزش نیستم اما حواسم به آرامش روانم هست
آقای مهران فر در حد توانش به سلامتی اش اهمیت می دهد. او که 58 سال دارد، درباره ورزش کردن می گوید: «نه، اهل ورزش نیستم ولی حواسم خیلی جدی به مدیریت تغذیه و آرامش روانم هست.» او درباره این که چرا مردم ضمن آگاهی داشتن از ضرر بعضی خوراکی ها، باز هم از آن استفاده می کنند، می گوید: «بعضی ها می گویند ول کنید این حرف ها را، هرچی شد، شده دیگر! در صورتی که این موضوع کاملا شخصی است و هر فردی باید خودش به فکر سلامتی اش باشد.»
وسوسه می شوم که خوردنی های نامناسب بخورم
لباس ورزشی پوشیده و مشخص است که به سلامتی اش اهمیت می دهد. او درباره این که چه قدر ورزش می کند، می گوید: «روزی یک ساعت ورزش می کنم و هر روز که به دلیل گرفتاری موفق به ورزش نشوم، احساس کمبود می کنم.» او درباره میزان توجهش به تغذیه مناسب هم می گوید: «سعی می کنم از خوردنی های نامناسب پرهیز کنم اما چون فراوانی این خوراکی ها زیاد است، آدم وسوسه می شود و آن ها را مصرف می کند.»

چگونه برای سلامت خود برنامه ریزی کنیم؟
خود مراقبتی شامل اعمالی است اکتسابی، آگاهانه و هدفمند که مردم برای خود، فرزندان و خانواده‌شان انجام می‌دهند تا تندرست بمانند، از سلامت ذهنی و جسمی خود محافظت کنند، نیازهای اجتماعی و روانی خود را برآورده سازند، از بیماری ها یا حوادث پیشگیری کنند و نیز سلامت خود را بعد از سپری کردن بیماری حاد یا ترخیص از بیمارستان ارتقا دهند.
از‌ کجا باید شروع‌ کرد؟

باید ابتدا وضعیت سلامت خود را ارزیابی کنیم.
برای این کار باید با پزشک خود مشورت کنیم و با راهنمایی و حمایت او رفتارهایی را که باید تغییر دهیم مشخص کنیم.
تعیین مرحله تغییر رفتار
تعیین مرحله تغییر رفتار یعنی ببینیم در مرحله «پیش قصد» هستیم، «قصد» انجام آن رفتار را داریم، «آماده» تغییر رفتاریم،‌ به آن رفتار «عمل» می کنیم و یا این که علاوه بر عمل به رفتار موردنظر، آن را به دیگران هم «توصیه» می کنیم.
کسب آمادگی برای اقدام
برنامه ریزی کوتاه مدتی را در نظر بگیرید. شما باید این مهارت را داشته باشید که واقع بینانه برنامه ریزی کنید چرا که نمی توان یک شبه تصمیم های سخت گرفت و آن را اجرا کرد. از طرفی هدف باید مشخص باشد و هر از گاهی برنامه خود را ارزیابی کنید.

نقش سبک زندگی در پیشگیری از سرطان با رویکرد طب سنتی
امروزه با توجه به افزایش آمار ابتلا به سرطان، کارشناسان ومتخصصان طب سنتی ایرانی درباره سرطان نظرات خاصی را ارائه می کنند .
استادیار دانشکده طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهدهم با بیان این مطلب نقش سبک زندگی در پیشگیری از سرطان با رویکرد طب سنتی ایران را تشریح می کند .
به گزارش تسنیم، دکترمهدی یوسفی اظهار کرد:سبک زندگی در طب ایرانی در چند محور دسته‌بندی می‌شود که عبارت است از: شرایط آب و هوایی، خواب و بیداری، حرکت و سکون، مسائل روحی و روانی، احتباس مواد و فرآیند دفع آن و تغذیه.
کم‌تحرکی، دفع مواد زائد بدن را با اختلال مواجه می کند و ماندگاری طولانی‌مدت مواد زائد، منجر به احتباس و تغییر بیولوژیک آن خواهد شد.
یوسفی بیان کرد: بی‌نظمی در خواب و بیداری و پیروی نکردن از ساعت بیولوژیک بدن می‌تواند فرآیند متابولیسم سلولی و دفع مواد زائد را مشکل‌ کند.
وی اضافه کرد: اختلال در مکانیسم‌های دفعی مواد زائد از جمله یبوست، دفع نشدن ترشحات، اختلال در تعریق، حتی سرکوب کردن عواطف و احساسات و ... همگی از مصادیق احتباس به شمار می‌رود که در درازمدت به ساختار سلول آسیب وارد می کند.
یکی از مصادیق اخلاط سوخته را می‌توان رادیکال‌های آزاد دانست. در کنار اصلاح سبک زندگی، بسیاری از داروهایی که دافع اخلاط سوخته است، بالقوه می‌تواند در پیشگیری یا درمان سرطان مورد استفاده قرار گیرد که از آن جمله می‌توان به شاهتره، گل گاو زبان، تمر هندی، آلبالو، افتیمون و ماءالجبن (نوعی آب‌پنیر) اشاره کرد.
وی یادآور شد: آگاهی از اصول شش گانه سبک زندگی طب سنتی ایران الگوی مناسبی برای پیشگیری از سرطان است.

باید های خود مراقبتی
بیشتر مواقع گرفتار روزمرگی می شویم و کمتر به این نکته توجه می کنیم که ما به عنوان موجودی هوشمند باید از خودمان مراقبت بیشتری کنیم تا بتوانیم بهتر زندگی کنیم .به همین دلیل کارشناسان از واژه خود


ویدیو مرتبط :
جامعه سالم در گرو سالم ماندن چهار نفر !!