آموزش زبان فارسی به نسل دوم و سوم ایرانیان خارج از کشور


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برای ایرانیان خارج از کشور به ویژه نسل دوم و سومی که متولد خارج از کشور هستند و با کشور در ارتباط نبوده اند باید آموزش های زبان فارسی ارائه شود.

مخبر دزفولی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما افزود: جلسه 771 شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست رئیس جمهور با موضوع بررسی وضعیت زبان فارسی در خارج از کشور و عملکرد بنیاد سعدی در این زمینه برگزار شد.

وی با اشاره به تشکیل بنیاد سعدی با هدف گسترش زبان فارسی در خارج از کشور گفت: تعداد نهادهایی که در زمینه زبان فارسی فعالیت می کردند بسیار زیاد بود و از آنجایی که این تعداد بر اساس یک الگو و مدل مشترک عمل نمی کردند برای ایجاد هماهنگی و استاندارد کردن فعالیت های مرتبط با زبان فارسی در خارج از کشور بنیاد سعدی شکل گرفت تا در بخش های دانشگاهی و دانش آموزی و همچنین بخش های تجاری، اقتصادی و عمومی کشورهای مختلف روش هایی مبتنی بر پایه های علمی اتخاذ کند.

مخبر دزفولی با اشاره به تلاش های بنیاد سعدی در سال های گذشته افزود: گزارش امشب نظارت راهبردی شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد نحوه فعالیت این بنیاد و میزان موفقیتش در به ثمر رساندن وظایفی که بر عهده اش گذاشته شده بود در جلسه ارائه شد.

وی با اشاره به ارائه گزارش حداد عادل رئیس این بنیاد و همکارانش در جلسه به مواردی از عملکرد این بنیاد اشاره کرد و گفت: ما در 200 دانشگاه در 65 کشور فعالیت های زبان فارسی داریم، دهها هزار نفر در کشورهای مختلف در کلاس های آموزشی زبان فارسی شرکت می کنند و در بعضی کشورها زبان دوم خارجی شان که به آن سخن می گویند فارسی است و از همه مهمتر در بعضی از مدارس کشورها زبان دومی که به دانش آموزان تدریس می شود زبان فارسی است و علاوه بر اینها به طور میانگین سه هزار فارسی آموز داوطلب به سفارتخانه های ایران در خارج از کشور مراجعه می کنند تا فارسی بیاموزند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فرصت ها و ضرورت های آموزش زبان فارسی در خارج از کشور افزود: برای ایرانیان خارج از کشور به ویژه نسل دوم و سومی که متولد خارج از کشور هستند و در ارتباط با کشور نبوده اند باید طراحی هایی صورت گیرد که بنیاد سعدی در این زمینه موفقیت های بسیار خوبی کسب کرده، به طور مثال چندین مدرسه و مؤسسه خصوصی در بعضی از کشورها تأسیس کرده است.

مخبر دزفولی با اشاره به جمع بندی رئیس جمهور از مباحث مطرح شده در این جلسه گفت: ضمن تشویق بنیاد سعدی از این بنیاد خواسته شد تا فعالیت خود را در کشورهای مختلف افزایش دهد و تلاش کند که از همه ظرفیت ها استفاده کند.

وی با اشاره به اینکه یکی از راه های تقویت روابط میان کشورها، ترویج زبان است گفت: تأکید شد که بنیاد سعدی با فراهم آوردن شرایط مناسب در کشورهایی که با ایران روابط اقتصادی و تجاری دارند، در آنها جاذبه ایجاد کند تا زبان فارسی بیاموزند.

مخبر دزفولی با ضرورت خواندن یادگیری زبان کشورهایی که روابط تجاری و اقتصادی باهم دارند افزود: بنیاد موظف شده است غیر از فعالیت های دانشگاهی و آکادمیک با طراحی روش هایی ابداعی برای کسانی که علاقه مندند در زمینه های تجاری، گردشگری و زیارتی با ما تعامل داشته باشند یادگیری زبان فارسی را برای آنان آسان کند.

وی همچنین گفت: در این جلسه استفاده از فناوری های جدید و پیشرفته برای آموزش زبان مورد تأکید قرار گرفت و قرار شد تا میان بنیاد سعدی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هماهنگی و مشارکتی شکل گیرد تا استفاده از فناوری های جدید برای آموزش زبان فارسی در سطح بین المللی تقسیم شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اهمیت آموزش زبان فارسی به ایرانیان خارج از کشور افزود: قرار شده است از ایرانیان خارج از کشوری که می توانند خودشان آموزش های کوتاه مدت ارائه دهند استفاده شود تا در استانداردهای طراحی شده در بنیاد سعدی اقدام به آموزش های زبان فارسی به علاقه مندان کنند.

مخبر دزفولی با اشاره به گستردگی خدماتی که بعد از انقلاب اسلامی به زبان فارسی شد، گفت: تعداد زیادی از کتب فاخر ادبیات فارسی اعم از کهن و معاصر شامل اشعار و رمان های برجسته زبان فارسی به زبان های دیگر طراحی و ترجمه دو  طرفه شده و همچنین تا کنون 30 دوره مختلف آموزش زبان فارسی برای ایرانیان خارج از کشور برگزار شده است.

وی در پایان با اشاره به کمبودهای بنیاد سعدی که ناشی از عدم پشتیبانی های مالی و حمایتی بوده افزود: این بنیاد در سال های آینده مساعدت هایی دریافت می کند تا بتواند وظایف محوله را به بهترین شکل به انجام برساند.


ویدیو مرتبط :
تفاوت ایرانیان داخل و خارج از کشور!!