فائو برنقش جوامع محلی درمدیریت یکپارچه اطفای حریق جنگل های ایران تاکید کرد


به گزارش ایرنا از سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو)، سرج ناکوزی به مناسبت برگزاری نخستین نشست ملی و کارگاه آموزشی بین المللی «مدیریت پیشگیری و اطفای حریق در عرصه های منابع طبیعی» که 20 تا 23 اردیبهشت ماه امسال در کلارآباد استان مازندران برگزار شده است، افزود: فائو پشتیبانی های لازم را از طراحی پروژه های مرتبط با «مدیریت یکپارچه حریق جنگل» به عمل آورده است و امروز شاهد برگزاری نخستین نشست آن در جمهوری اسلامی ایران هستیم.
وی اظهارداشت: فائو در حال هماهنگ سازی روندی با مشارکت تمامی ذینفعان جهانی برای ارتقای سطح همکاری های بین المللی در زمینه مدیریت حریق است که شامل دستورالعمل های داوطلبانه، ارزیابی و پایش جهانی مدیریت حریق و بررسی همکاری های بین المللی در این زمینه می شود.
ناکوزی با تاکید بر این که دستورالعمل های داوطلبانه ی مذکور ابزار اصلی برای سیاست گذاران حوزه بهره برداری از اراضی، برنامه ریزان و مدیران فعال در حوزه مدیریت حریق از جمله دولت ها، بخش خصوصی، سازمان های غیر دولتی خواهد بود، یادآور شد: دستورالعمل های مدیریت حریق آثار منفی و مثبت اجتماعی ، فرهنگی ، زیست محیطی و اقتصادی آتش سوزی های طبیعی و عمدی در جنگل ها، مراتع و اراضی کشاورزی شهری و روستایی را پوشش می دهد.
نماینده فائو در ایران اظهار داشت: گستره مدیریت حریق این سازمان شامل اخطارهای اولیه، پیشگیری و آماده سازی (در سطوح بین المللی، ملی و محلی) به همراه مقابله ایمن و اثرگذار با وقایع آتش سوزی در عین احیای اراضی تخریب شده در اثر آتش سوزی می شود.
نشست ملی و کارگاه آموزشی بین المللی «مدیریت پیشگیری و اطفای حریق در عرصه های منابع طبیعی» را سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با همکاری نمایندگی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در جمهوری اسلامی ایران با حضور نمایندگان و مدرسانی بین المللی از استراتژی بین المللی کاهش بلایای طبیعی سازمان ملل متحد* ، مرکز جهانی پایش حریق** ، شبکه جهانی حریق جنگل*** ، مرکز منطقه ای منابع مدیریت اطفاء حریق آسیای مرکزی**** برگزار کرده است.
این نشست ملی و کارگاه آموزش بین المللی مدیریت حریق در چارچوب داوطلبانه مکانیزم های بین المللی آمادگی حریق جنگل***** برگزار شده که به طور عملی به ظرفیت سازی و همکاری های بین مرزی در مدیریت حریق از طریق تبادل دانش و تجربه و بکارگیری استانداردهای داوطلبانه در مدیریت آتش می انجامد.
به گزارش ایرنا، با توجه به این که اتش سوزی تهدیدی جدی برای جنگل ها و مراتع است سالیانه این پدیده حدود 323 میلیارد تومان خسارت به منابع طبیعی وارد می کند.
تاکنون 32 پایگاه اطفای حریق در استان‌ها ایجاد و 800 دستگاه خودرو مجهز به اطفای حریق و 290 نفر پرسنل ماهر و متخصص برای استان‌های بحرانی کشور تأمین شده است.
*UNICD
**GFMC
***GWFN
****RCAFMRC
*****IWPM
اقتصام**9186 **1561

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
مانور اطفای حریق جنگل