دری نجف آبادی: بانوان جایگاه خود را در جامعه ولایی پیدا کنند


نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: بانوان باید جایگاه خود را در جامعه ولایی پیدا کرده و به وظایف خود در چنین جامعه‌ای به خوبی عمل کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه مرکزی – در پنجمین روز از هفته زن که با عنوان" زن، عفاف، تربیت و تحکیم بنیان خانواده" نامگذاری شده است، جمعی از بانوان شاغل در دستگاه‌های اجرایی اراک با نماینده ولی فقیه در استان مرکزی دیدار کردند.

آیت الله قربانعلی دری نجف‌آبادی در این دیدار با بیان اینکه انقلاب اسلامی زمینه پرداختن به مفاهیمی پر ارزش همچون جایگاه زنان در جامعه را فراهم کرد، افزود: گاه شرایطی که در طول تاریخ بر زنان گذشته بسیار اسفبار بوده است و نمونه آن برخورد اعراب جاهلی با دختران و زنان است، اما اسلام با ورود خود جایگاه زن را در جامعه تغییر داد و با تفکرات جاهلی به شدت برخورد کرد.

وی با بیان اینکه از نظر اسلام زن و مرد دارای ارزش و جایگاه یکسان هستند و در اساس انسانیت و هدف خلقت برابرند، افزود: خداوند انسان را برای دستیابی به هدفی متعالی به عنوان خلیفه خود بر زمین قرار داد.

دری نجف‌آبادی با اشاره به بانوان بزرگ تاریخ اسلام این افراد را شخصیت های ممتازی عنوان کرد که برترین آنها زهرای مرضیه(س) است. شخصیتی با عظمت که هم‌کفو امیرالمومنین(ع) بود و همین نکته نشانگر جایگاه والا و بلندی مرتبه و شان این بانوی بزرگوار است.

وی نزول سوره کوثر را از دیگر نشانه‌های شان والای حضرت فاطمه(س) در نظر خداوند متعال دانست و افزود: ایشان وظایف خود در جایگاه مادری، همسری و فرزندی را به بهترین شکل به انجام رساندند و الگوی بارزی برای زنان و مردان مسلمان هستند.

دری نجف‌آبادی وظیفه زنان و مردان ایرانی را در نظام اسلامی بسیار سنگین عنوان کرد و با بیان اینکه بانوان در این میان باید جایگاه خود را در جامعه ولایی پیدا کرده و به وظایف خود در چنین جامعه‌ای به خوبی عمل کنند، افزود: بانوان نقش خود را به عنوان انسان‌هایی مسئولیت‌پذیر و مسئول اثبات کرده و برای جامعه خود منشاء خیر و برکت باشند.

وی بر لزوم استقلال فکری بانوان و توجه آنان به ادای فرایض دینی و عدم اجابت دعوت به گناه تاکید کرد و افزود: همگی باید برای پاسخگویی در روز قیامت آماده باشیم. همه در برابر جامعه بشری مسئول هستیم و نمی توانیم از مسئولیت‌های خود شانه خالی کنیم. مسئولیت اجتماعی هیچگاه از دوش انسان ساقط نمی شود و تمامی زنان و مردان در برابر مسائل داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی مسئولند و باید منشاء خیر باشند.

دری نجف‌آبادی با تاکید بر اینکه نقش و جایگاه زنان در جامعه باید توسط خودشان احیا شود، افزود: زنان به عنوان عناصری تاثیرگذار و کارآمد باید در جامعه انسانی نقش‌آفرینی کرده و موثر ظاهر شوند.

وی به جایگاه ویژه خانواده در اسلام اشاره کرد و با بیان اینکه ازدواج از واجب‌ترین امور است، افزود: توجه به ازدواج آسان و پرهیز از اسراف و دوری از پرداختن به تشریفات از مواردی است که بانوان باید آنرا مد نظر قرار داده و کمک کنند که سرمایه‌های موجود صرف تولید و رشد اقتصادی کشور شود.

دری نجف‌آبادی در ادامه به حوزه علمیه خواهران و اهمیت توجه بانوان به تحصیلات دینی و کسب معارف الهی اشاره کرد و افزود: هدف از تشکیل حوزه‌های خواهران مدرک گرایی نیست ما به دنبال تربیت بانوان آگاه و عالم به علوم دینی و معرفتی هستیم تا با حضور خود در جامعه به رشد معرفتی افراد جامعه کمک کنند.

وی با بیان اینکه با رشد سطح سواد جامعه و توسعه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، معلومات قدیمی در ارائه علوم اسلامی و مفاهیم دینی در جامعه پاسخگوی نیاز موجود نیست، افزود: بانوان حوزوی باید از سطوح بالای دانش دینی و معرفتی برخوردار باشند تا بتوانند نیاز جامعه را در این حوزه جوابگو باشند.

دری نجف‌آبادی بر توجه ویژه به رفتار و کردار این قشر از بانوان نیز تاکید کرد و افزود: بانوان حوزوی باید علاوه بر رشد سواد دینی خود رفتار و کرداری آموزنده و منطبق بر آموزه‌های اسلامی داشته باشند.

وی بر لزوم تشویق و ترغیب دختران نسبت به حضور در حوزه‌های علمیه تاکید کرد و افزود: مادران دختران خود را به کسب علوم دینی و تحصیل در حوزه تشویق کنند.

دری نجف‌آبادی همچنین به اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی اسلامی و نقش زنان در تحقق این دو مهم تاکید کرد و افزود: با ترویج سبک زندگی اسلامی و توجه به آموزه‌هایی که تحقق چنین سبک زندگی را فراهم می کند می توان بسیاری از معضلات همچون اسراف را از میان برداشت و صرفه جویی را که از ارکان تحقق اقتصاد مقاومتی است به معنای واقعی محقق کرد.

وی میدان زندگی را میدان امتحان و کسب کمالات و فضایل دانست و افزود: هرکس باید خود در این میدان دست به انتخاب زده و زمینه رشد و تعالی را برای خود فراهم کند.

به گزارش ایسنا، زهرا فرجی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی نیز در این جلسه موضوع زنان را پیوند خورده با خانواده و اجتماع عنوان کرد و با بیان اینکه اسلام به جایگاه زن در خانواده و اجتماع توجه دارد، افزود: از نگاه اسلام زن سنگ بنای خانواده است و دفتر امور بانوان نیز با مد نظر قرار دادن این مهم توجه ویژه به رسالت اصلی زن در مدیریت فرهنگی منزل و نقش تربیت کنندگی او در جامعه و همچنین نقش با اهمیت همسری را مد نظر قرار داده و براین اساس برنامه های خود را تدوین می کند.

وی با بیان اینکه تحکیم بیان خانواده اولویت اصلی جامعه ایرانی در حوزه زنان و خانواده است و باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد، به نقش اجتماعی زنان و اهمیت آن در نگاه اسلام اشاره کرد و افزود: تلاش می کنیم با حرکتی چند جانبه به ایجاد اجتماعی سالم بر مبنای وجود خانواده سالم دست یابیم.

فرجی اظهار کرد: به دنبال ایفای نقش اجتماعی زنان و رشد و تعالی آنان هستیم و تلاش می کنیم براساس آرمان های امام راحل و توصیه های مقام معظم رهبری حرکت زنان را به نوعی انسجام بخشی کنیم که به رشد و تعالی آنان و به تبع آن رشد خانواده و تعالی جامعه منجر شود.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
قمه زنی از نظر آیت الله دری نجف آبادی(از سایت خودشان)