سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



شانس زنان برای ازدواج مجدد یک نهم مردان است


سلامت نیوز: هر ساله تعداد زیادی از افراد به دلیل فوت همسر یا طلاق گرفتن از همسر دوباره مجرد می‌شوند. ازدواج مجدد شانس دوباره‌ای است كه این افراد به خود برای تجربه دوباره زندگی مشترك می‌دهند، اما ازدواج مجدد چندان هم بدون مشكل نیست و مشكلات از لحظه‌ای كه فرد انتخاب‌های خود را محدود شده می‌بیند، آغاز می‌شود. در این بین آمارها گویای این مطلب هستند كه شانس زنان برای ازدواج مجدد یك نهم مردان است و همین امكان انتخاب درست را بیش از پیش محدود می‌كند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان، طلاق و فوت همسر دو عامل مهمی هستند كه به تجرد مجدد افراد و امكان ازدواج مجدد منجر می‌شوند. بالای 160 هزار طلاقی كه هر ساله به ثبت می‌رسند، بیانگر این موضوع هستند كه هرساله 163 هزار مرد و 163 هزار زن دوباره مجرد می‌شوند. در عین حال هر ساله رقمی حدود 400 هزار مرگ در كشور ما رخ می‌دهند، تعداد زیادی از این افراد كه می‌میرند صاحب همسر هستند و با فوت آنها همسرشان دوباره مجرد می‌شود. در حداقلی‌ترین حالت می‌توان گفت هر سال در كشور ما حدود 500 هزار نفر دوباره مجرد می‌شوند، این مجرد‌ها دوباره در كنار 11 میلیون مجرد كشور قرار می‌گیرند، ولی شرایط برای آنها با كسانی كه تا به حال ازدواج نكرده‌اند متفاوت است. مجموعی از عوامل فردی، خانوادگی، اجتماعی و فرهنگی باعث می‌شوند كه عده‌ای از این افراد دوباره تصمیم به ازدواج بگیرند و عده‌ای دیگر هیچ‌گاه دوباره به سمت ازدواج نروند. یك مساله مهم درباره ازدواج مجدد، «انتخاب» افراد است. ملاك‌هایی كه افراد برای ازدواج مجدد دارند با ملاك‌هایی كه در ازدواج اول‌شان داشته‌اند بسیار متفاوت است. در ازدواج اول معمولا بسیاری از معیارها حول محور عشق و علاقه شكل می‌گیرند اما در ازدواج دوم حاشیه‌هایی مانند حس تنهایی، نیازهای عاطفی، نیازهای مالی، انتخاب افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهند و باعث می‌شوند كه افراد انتخاب‌هایی ساده و سرسری داشته باشند.

ازدواج مجدد بعد از فوت همسردلیل اصلی مجرد شدن دوباره افراد در سنین بالا فوت همسر است، افرادی كه در سنین میانسالی یا سالمندی همسرشان را از دست می‌دهند به احتمال زیاد با این تصور كه دوران جوانی را پشت سر گذاشته‌اند و دیگر انتخاب‌های آن دوران را ندارند، ازدواج دوم را خیلی ساده می‌گیرند و تلاش می‌كنند با نخستین فردی كه سر راهشان قرار می‌گیرد ازدواج كنند. فردی كه سالیان درازی از زندگیش را با فردی دیگر شریك بوده است، تنها شدن برایش كار سختی است، همین باعث می‌شود كه به فكر ازدواج مجدد بیفتد. البته یك هاله فرهنگی بر این مساله حكمفرماست، هاله فرهنگی‌ای كه امكان ازدواج مجدد برای زنان را محدود می‌كند و در عوض این حق را به مردان می‌دهد كه دوباره ازدواج كنند. به احتمال زیاد شما هم در اطراف‌تان مردانی را سراغ دارید كه در كمتر از یك سال بعد از فوت همسر دوباره ازدواج كرده‌اند و زنانی هم كه با اینكه سالیان طولانی از فوت همسرشان می‌گذرد اما همچنان مجرد هستند. وجود فرزند هم یكی از دلایل مردان برای ازدواج مجدد و از دلایل زنان برای عدم ازدواج مجدد است. علی 56 ساله سه سال قبل همسرش را بعد از 33 سال زندگی مشترك از دست داده است. او شش ماه بعد از فوت همسرش با یكی از خانم‌هایی كه فامیل به او معرفی می‌كنند ازدواج می‌كند. او به «آرمان» می‌گوید: «من شش بچه دارم، هنگامی كه مادرشان فوت كرد فقط دوتای آنها ازدواج كرده بودند، دو تا از بچه‌ها دانشجو بودند و دوتای دیگر هم دانش‌آموز. با اینكه فامیل كمك می‌كردند اما نگهداری از خانه و بچه‌ها كار آسانی نبود و همین باعث شد دوباره ازدواج كنم.» از او درباره انتخابش سوال می‌كنم و می‌گوید: «آدمی به سن من فكر نمی‌كنم زیاد حق انتخاب داشته باشد. همسر دومم را فامیل به من معرفی كرد و در دیدار اول هم معلوم بود كه زن خوب و باایمانی است، شرایطم را پذیرفت و خیلی زود با هم ازدواج كردیم. الان هم خیلی از زندگیم راضی هستم و زندگی خوبی دارم. رابطه فرزندانم هم با همسرم خوب است.» اما اكثریت زنان بعد از فوت همسرشان هیچ‌گاه ازدواج نمی‌كنند، این مساله به ویژه درباره زنانی كه فرزند یا فرزندانی از همسرشان داشته باشند چند برابر سخت‌تر می‌شود.

ازدواج مجدد برای طلاق‌گرفته‌هاعلاوه بر فوت همسر، طلاق هم یكی از عوامل دیگری است كه باعث می‌شود افراد دوباره مجرد شوند. اما آمارها نشان داده اند90 درصد زنان پس از طلاق ازدواج نمی‌كنند. این در حالی است كه 90 درصد مردان پس از طلاق مجددا ازدواج خواهند كرد. در حقیقت مردان پس از جدایی از همسر سابق 9 برابر بیشتر از زنانِ جدا شده ازدواج می‌كنند. بعضا نوع نگاهی كه جامعه به زنان مطلقه دارد باعث می‌شود كه از شانس آنها برای ازدواج با افراد مناسب كاسته شود و از سوی دیگر تجربه نشان داده است بیشتر زنان در ازدواج دوم مجبور به ازدواج با مردانی می‌شوند كه 10 تا 15 سال از خودشان بزرگ‌تر هستند. هر چند تغییر در فرهنگ جامعه باعث شده است كه ازدواج مجدد برای زنان مطلقه مثل سابق سخت نباشد اما باز هم زنان در این زمینه مشكلاتی دارند. افزایش آمار طلاق در كشور ما و به ویژه طلاق‌هایی كه در سال‌های اول زندگی صورت می‌گیرند نشان می‌دهد كه تعداد زیادی از زنان در سنین پایین مطلقه می‌شوند و نوع نگاه جامعه به آنها باعث می‌شود كه یا مجبور به ازدواج با افراد نامناسب شوند یا اینكه به مقتضیات شرایطی كه در آن قرار می‌گیرند در معرض انواع آسیب‌ها باشند.

سحر 30 ساله حدود پنج سال است از همسرش جدا شده است، از او درباره ازدواج مجدد سوال می‌كنم و می‌گوید: «نه اصلا، دوست ندارم دوباره ازدواج كنم، زندگی مشترك با آن چیزی كه ما قبل از آن در تصورمان است فرق دارد. مردها قبل از ازدواج و بعد از ازدواج دو شخصیت متفاوت دارند و بعد از ازدواج تبدیل به افراد دیگری می‌شوند. ازدواج به مردها آزادی بیشتری می‌دهد ولی برای زن‌ها فقط مسئولیت است.» از سختی‌های خانه‌داری می‌گوید: «زن مجبور است ساعات طولانی در خانه به كارهای سخت بپردازد و زحمت‌هایش هم دیده نمی‌شوند.»تجربه سحر، تجربه برخی از زنانی است كه مشكلات و سختی‌های زندگی اول باعث شده است از ازدواج گریزان شوند و همین باعث می‌شود كه حتی اگر فرد مناسبی هم برای ازدواج پیدا شود او را رد كنند. اما برعكس سحر كه حاضر به ازدواج مجدد نیست، بهاره 26 ساله كه دو سالی است از همسرش جدا شده، در آستانه ازدواج مجدد است. او می‌گوید: «به دلیل اعتیاد همسرم از او جدا شدم و حدود یك سال بعد از جدایی با مورد مناسبی آشنا شدم و قرار است به زودی ازدواج كنیم.» او یك پسر هم دارد و درباره نگهداری از بچه بعد از ازدواج می‌گوید: «بعد از طلاق از همسرم، پسرمان را نزد خودم نگه داشتم اما بعد از ازدواج به احتمال زیاد پسرم را نزد پدرش می‌فرستم.»

ازدواج با انتخاب دقیق و مبتنی بر تجربهیك روانشناس درباره شرایطی كه افراد در انتخاب برای ازدواج مجدد، می‌گوید: بعضی افراد بعد از جدا شدن از همسرشان به دلیل شكست و تجربه ناخوشایندی كه از ازدواج قبلی داشته‌اند تلاش می‌كنند در انتخاب‌شان احتیاط كنند و با وسواس و موشكافی عمل می‌كنند. فرید براتی‌سده می‌افزاید: از سوی دیگر بعضی افراد هم از روی ناچاری و بدون انتخاب درست اقدام به ازدواج می‌كنند و این مساله آنها را دوباره در معرض طلاق قرار می‌دهد. با توجه به اینكه معمولا افرادی كه طلاق می‌گیرند برایشان طلاق گرفتن سختی زیادی ندارد باید مراقب باشند كه در ازدواج‌های بعدی هم گرفتار این فرایند نشوند و طلاق دوباره برایشان اتفاق نیفتد. او تصریح می‌كند: نكته‌ای كه روانشناسان بر آن تاكید می‌كنند این است كه افراد خیلی زود برای ازدواج اقدام نكنند، این مساله به ویژه برای كسانی كه در ازدواج اولشان مشكلات زیادی داشته‌اند می‌تواند زمینه شكست مجدد را فراهم كند. او درباره زمان مناسب برای ازدواج مجدد می‌گوید: این ازدواج مجدد باید انتخابی دقیق باشد كه بر اساس تجربه قبلی صورت گیرد. او درباره ازدواج مجدد زنان می‌گوید: این یك مساله فرهنگی است و معمولا زنانی كه طلاق می‌گیرند یا همسرشان فوت می‌كند امكانی كه برای ازدواج مجدد دارند، كمتر از مردانی است كه طلاق می‌گیرند یا همسرشان فوت می‌كند. این مساله حتی درباره سالمندان هم وجود دارد. براتی‌سده این مساله را یك خطای فرهنگی می‌نامد و می‌افزاید: برای حل این مساله و دادن امكان ازدواج مجدد به زنان، آگاهی‌بخشی اقدام مناسبی است.


ویدیو مرتبط :
برای اولین بار زنان خواهان ازدواج دوم مردان هستند -عراق