طرح تغییر الگوی کشت استان همدان بهار 95 منتشر می‌شود


معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع‌طبیعی استان همدان با بیان اینکه طرح تغییر الگوی کشت در استان برای بهار 95 قابل انتشار است، گفت: محدودیت منابع آب، خاک و هوا، سازمان جهادکشاورزی را به سمتی برده که الگوی کشت را طورری تغییر بدهد که حداکثر استفاده از منابع آب صورت گیرد.

"فرزاد گودرزی" در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، با تغییر الگوی کشت تغییر اقلیم تهدید کمتری برای کشاورزی ایجاد می‌کند، اظهار کرد: مرکز تحقیقات کشاورزی همدان در حال تنظیم و ارائه الگوی جدیدی برای کشت محصولات در دو منطقه کبودراهنگ و اسدآباد به صورت پایلوت است.

با تغییر الگوی کشت بیشترین درآمد برای کشاورزان رقم می‌خورد

وی تصریح کرد: هدف از اجرای این طرح این است که با مصرف کمتر آب بیشترین درآمد را برای کشاورزان استان رقم بزنیم و محصولات استراتژیک استان که در همدان تولید خوبی دارند را از دست ندهیم و به کشت این محصولات ادامه دهیم.

گودرزی با اشاره به علت انتخاب این دو منطقه در استان، بیان کرد: استان همدان از نظر اقلیمی به دو بخش جنوبی و شمالی تقسیم شده است که مناطق جنوبی، نواحی پرآب بوده و نواحی شمالی کم‌آب و تقریبا در خطر تبدیل شدن به بیابان است بنابراین در این پژوهش شهرستان کبودراهنک را به عنوان نماینده‌ای از بخش شمالی و اسدآباد را نماینده مناطق جنوبی استان انتخاب کرده‌ایم.

نباید کشاورزی در نواحی شمالی استان تعطیل شود

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع‌طبیعی استان با بیان اینکه وضعیت کم‌آبی در نواحی شمالی استان حادتر است، گفت: نمی‌خواهیم مناطق شمالی استان خالی از سکنه و کشاورزی در این مناطق تعطیل شود بنابراین هدف برنامه الگوی کشت طوری است که با توجه به اقلیم هر منطقه محصول کشت شود.

وی با تاکید بر اینکه در مناطق شمالی استان نباید کشاورزی تعطیل شود، عنوان کرد: در بسیاری از نقاط خشک کشور از جمله بخش‌هایی از خراسان‌جنوبی هم کشاورزی تعطیل نیست.

اجرای طرح تغییر الگوی کشت در 14 هزار هکتار از اراضی استان

وی با بیان اینکه در حال حاضر این طرح مطالعاتی در 14 هزار هکتار از این دو شهرستان صورت گرفته است، ادامه داد: نتایج اولیه این طرح استخراج و به ناظران تحویل داده شده که در صورت رفع نقایص احتمالی، این طرح برای بهار 95 قابل انتشار است.

گودرزی مرکز تحقیقات کشاورزی را مجری و پیمانکار طرح تغییر الگوی کشت دانست و افزود: این طرح به سفارش جهادکشاورزی صورت گرفته است و مرکز تحقیقات ضمانت اجرایی برای این برنامه ندارد بلکه سازمان جهادکشاورزی با استفاده از اهرم‌های تشویقی کشاورزان و بهره‌‎برداران را به اجرای این طرح ترغیب می‌کند.

نصب کنتورهای حجمی مقدمات اجرای تغییر الگوی کشت را فراهم می‌کند

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع‌طبیعی استان با تاکید بر اینکه نصب کنتورهای حجمی مقدمات اجرای این طرح است، خاطرنشان کرد: نصب کنتورهای حجمی و پلمپ چاه‌های غیرمجاز کشاورزان را وادار می‌کند به سمت تغییر الگوی کشت سوق یابند.

وی تصریح کرد: با نصب کنتورهای حجمی و محدودیت در مصرف آب کشاورزان قادر نخواهند بود هر محصولی را که می‌خواهند، بکارند بلکه مجبورند با محدودیت‌هایی که آبفا قائل می‌شود، به سمتی حرکت کنند که محصولاتی با نیاز آبی کمتر در مزارع خود کشت کنند.

کاهش وسعت اراضی زراعی ار نتایج اصلاح الگوی کشت خواهد بود

گودرزی با بیان اینکه در قدم اول باید در کشاورزی و کشت محصولات تنوع ایجاد شود، تاکید کرد: باید به برنامه کشت کشاورزان تنوع بدهیم به‌طوریکه نباید در اراضی مورد مطالعه یک یا دو محصول کشت شود، از طرفی بخشی از اراضی زراعی به اراضی باغی تبدیل شود چرا که باغات نیاز آبی کمتری دارند و قطعا یکی از نتایج اصلاح الگوی کشت کاهش وسعت اراضی زراعی و افزایش وسعت باغات خواهد بود.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
افتتاح سه طرح اقتصادی و تولیدی در استان همدان