جشنواره "جابر"به فعالیت لذت‌بخش علمی برای دانش‌آموزان تبدیل شود


مدیرکل آموزش و پرورش لرستان گفت: جشنواره جابربن حیان باید به فعالیت لذت‌بخش علمی برای دانش‌آموزان تبدیل شود، در غیر این صورت نه تنها اهداف جشنواره محقق نمی‌شود و چه‌بسا ممکن است دل‌زدگی و یاس را در دانش‌آموزان فراهم آورد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه لرستان، گودرز کریمی‌فر در حاشیه بازدید از نمایشگاه جابربن حیان یکی از آموزشگاه‌های شهرستان خرم‌آباد تاکید کرد: 166 هزار دانش‌آموز دوره ابتدایی استان لرستان در قالب 2750 آموزشگاه در رقابتی سالم و هیجان‌انگیز خلاقیت، ابتکار و نوآوری را در قالب پروژه‌های علمی دانش‌آموزی تمرین می‌کنند.

وی جشنواره جابر را منشوری از اهداف، رسالت و ماموریت‌های دستگاه تعلیم و تربیت برشمرد و افزود: باید تلاش شود تا دانش‌آموزان با فرهنگ تحقیق، پژوهش و پرسش‌گری آشنا شوند.

کریمی‌فر تعامل پایدار و سازنده با معلمان، دانش‌آموزان و انتقال جهت‌گیری‌های صحیح آموزشی را ازجمله عوامل مهم در ارتقاء کیفیت آموزش برشمرد و اظهارکرد: گذر از یادگیری‌های سطحی، حافظه‌محور و دستیابی به یادگیری‌های عمیق و مفهومی یک ضرورت غیرقابل انکار است که آموزش و پرورش باید به سمت آن حرکت کند و جشنواره جابر یکی از ابتکارات خوب آموزش و پرورش است که می‌تواند این هدف را تسهیل کند.

کریمی‌فر به نقش دوره ابتدایی در تکوین شخصیت علمی و پژوهشی دانش‌آموزان اشاره کرد و گفت: جشنواره جابر بستر لازم را برای حضور مؤثر و کارآمد دانش‌آموزان در جشنواره‌های نوجوان، جوان خوارزمی و المپیادهای علمی در دوره متوسطه فراهم می‌کند.

وی نقش معلمان، مدیران و خانواده‌ها را در این انگیزش مهم تلقی کرد و افزود: تعامل و هماهنگی بین خانه و مدرسه می‌تواند دانش‌آموزان را در مسیر علمی و پژوهشی صحیح و اصولی هدایت کند.

این مسئول ادامه داد: باید جشنواره جابر به فعالیت لذت‌بخش علمی برای دانش‌آموزان تبدیل شود، در غیر این صورت نه تنها اهداف جشنواره محقق نمی‌شود، چه‌بسا ممکن است دل‌زدگی و یاس را در دانش‌آموزان فراهم آورد.

کریمی‌فر در ادامه یادگیری و آموزش را وسیله‌ای برای زندگی بهتر در اجتماع عنوان کرد و گفت: دانش‌آموزان در طول اجرای این جشنواره با تحقیق و پژوهش، مهارت‌های زندگی را می‌آموزند و یاد می‌گیرند چگونه مسائل را حل کنند و با دوستان خود چگونه ارتباط برقرار کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان، تقویت حس کنجکاوی در دانش‌آموزان را هدف دیگر این جشنواره برشمرد و یادآور شد: دانش‌آموزان وقتی آنچه را که یاد گرفته‌اند در عمل اجرا می‌کنند به یک یادگیری دائمی و ماندگار می‌رسند.

کریمی‌فر تاکید کرد: معلمان باید فرصت کسب تجربه را در طول پژوهش برای دانش‌آموزان فراهم کنند و به گونه‌ای آنها را با پروژه درگیر کنند که نسبت به تحقیق علمی خود احساس وظیفه کنند.

وی توجه به توانمندی و اعتماد به ظرفیت بالای دانش‌آموزان را در طراحی پروژه ضروری دانست و گفت: معلمان باید به‌عنوان یک مشاور در طول اجرای پروژه در کنار دانش‌آموزان باشند و امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مورد نیاز آنها را فراهم کنند.

کریمی‌فر در پایان سخنان خود تاکید کرد: در سال گذشته بیش از 180 پروژه علمی دانش‌آموزان به مرحله استانی راه پیدا کرد که انتظار می‌رود سطح کمی و کیفی پروژه‌های دانش‌آموزی در سال‌تحصیلی جاری بیشتر از گذشته شود.

*عکس تزیینی است.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
تجلیل از دانش آموزان شرکت کننده در جشنواره جابر بن حیان