لزوم توجه به غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان با مشارکت سمن‌ها


معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان موفقیت و شکست دولت تدبیر و امید را در گرو رضایت جوانان دانست و گفت: اگر موفقیت جوانان کشور روندی صعودی و افزایشی نداشته باشد باید انتظار شکست را کشید.

به گزارش سرویس جوانان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدرضا رستمی در گردهمایی مسئولان امور جوانان ادارات کل ورزش و جوانان استان ها، یکی از اصلی ترین و مهمترین بخش هایی که کشور با آن مواجه است را آسیب های اجتماعی جوانان بیان کرد و افزود: این موضوع به حدی بحرانی می شود که رهبر معظم انقلاب به همراه سران سه قوه ساعت‌ها در خصوص آن بحث می کنند و به دنبال چاره‌جویی کاهش آسیب‌های اجتماعی هستند.

وی ادامه داد: مطالعات 20 سال گذشته در کشور ما و دنیا مبین این نکته است که اگر ما به یکی از مهم‌ترین نیازهای جامعه به خصوص جوانان توجه ویژه داشته باشیم، آسیب های اجتماعی خود به خود حل خواهد شد و آن نکته توجه به هشت ساعت اوقات فراغت در طول روز است.

رستمی، ایجاد خلاقیت، نوآوری و یا از بعد دیگر بروز ناهنجاری‌ها و آسیب‌ها را از جمله اتفاقاتی دانست که در این ساعات طلایی از زندگی جوان و نوجوان رخ می دهد.

او در عین حال افزود: اوقات فراغت در کشور ما بد فهمیده، پرداخته و از حوزه خانوادگی و فردی خارج شده است و به عنوان هشت ساعت آزاد شناخته می شود؛ در حالی که این اوقات، ساعات شناخت دقیق ظرفیت های درونی است و جوان در همین اوقات تصمیم می گیرد که برای اطرافیان و جامعه چگونه موثر واقع شود.

وی با تاکید به اینکه اگر این اوقات به درستی مدیریت شود و مشارکت های اجتماعی در آن افزایش یابد، آسیب‌های اجتماعی کاهش پیدا می کند، گفت: آن چیزی که ما انتظار داریم سال آینده در حوزه جوانان استان‌ها با رویکرد کاهش آسیب‌های اجتماعی جوانان اتفاق افتد، توجه به غنی سازی اوقات فراغت و برنامه‌ریزی و سیاست گذاری دقیق در سطح کلان ملی و استانی با مشارکت سمن های جوانان است.

معاون ساماندهی امور جوانان در ادامه موضوع توسعه گفتمان جوانی را مورد تاکید قرار داد و افزود: ممکن است ما با محدودیت ها و کمبودهایی مواجه باشیم، اما آنچه که منجربه ایجاد حرکت‌های اجتماعی می‌شود سرمایه‌گذاری صرفا مالی نیست.

رستمی در عین حال خاطرنشان کرد: حضرت امام خمینی (ره) گفتمانی در کشور ارائه کردند که با رفتار و منش ایشان آمیخته شد و تا کنون حرکت خود را ادامه داده و زنده است. ما نیازمند این گفتمان هستیم چراکه جوانی سرمایه ملی است و باید به آن باور داشته باشیم و این گفتمان را در تمامی ابعاد دنبال کنیم.

وی در ادامه جوان را بخش موثری از راه حل مسائل خود عنوان و خاطرنشان کرد: جوانان به دلیل پویایی، مسئول تغییر وضعیت خود و جامعه هستند و نباید به جوان به عنوان یک مشکل نگاه کنیم و بخواهیم او را تغییر دهیم.

به عقیده معاون ساماندهی امور جوانان، جوان امروزی با تمامی تظاهراتش ( نوع پوشش و ...) بسیارمتعهد و اخلاق‌مدار است که باید در تمامی حوزه‌ها از پتانسیل او استفاده شود.

معاون وزیر در بخش جوانان شاخص دیگر جوان را ویژگی متفاوت و متمایز بودن آن از دیگر رده‌های سنی دانست و گفت: نباید از این ویژگی بترسیم و بخواهیم جوان را همرنگ خود کنیم. بر همین اساس باید بتوانیم این گفتمان را بسط دهیم تا این فضای خفته در جامعه جوان به یک جنبش تبدیل شود.

رستمی در ادامه با تاکید بر این نکته که جذب حداکثری جوانان به نظام مقدس جمهوری اسلامی سیاست و نگاه اصلی ما است، افزود: موفقیت و شکست دولت تدبیر و امید در گرو رضایت جوانان است که اگر موفقیت آن‌ها سیر افزایشی نداشته باشد، باید انتظار شکست را کشید.

وی با اشاره به این که هیچ بهانه‌ای در این راه پذیرفتنی نیست، گفت: طبیعی است که کشور ما با مشکلات متعددی رو به رو است، اما این دلیل نمی‌شود که در این جهت اقدامی صورت نگیرد. بر همین اساس توسعه مشارکت‌های اجتماعی جوانان باید به عنوان اولویت در استان‌ها دیده شود.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: ما می‌خواهیم همان گونه که دکتر گودرزی اولویت وزارتخانه را جوانان می‌داند، در استان‌ها نیز این موضوع به عنوان اولویتی جدی دیده و به صورت مرتب در این حوزه نیازسنجی شود.

رستمی در ادامه با ابراز گلایه از مدیریت برخی مدیران کل و معاونین جوانان استان‌ها، خاطر نشان کرد: در برخی استان‌ها حتی یک جلسه ستاد سماندهی تشکیل نشده است. اگر مدیری نمی‌تواند اولویت را به جوانان دهد نباید در این حوزه ادامه همکاری داشته باشد.

او کم کاری معاونت‌های جوانان استان‌ها را منجر به ناتوانی معاونت در ستاد و به دنبال آن وزیر ورزش و جوانان و دولت و سایر بخش ها دانست و از مدیران کل استانی و معاونین جوان آن‌ها خواست این مسئولیت را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهند.

رستمی همچنین از برگزاری همایش بزرگ جوانان در استان ها و شهرستان ها خبر داد و گفت: همه استان‌ها و شهرستان‌ها باید تا پایان بهمن ماه این همایش را برگزار کنند. ما در این همایش به دنبال ایجاد حداکثری مشارکت جوانان در جهت سیاست‌های دولت هستیم.

معاون وزیر در امور جوانان در پایان از مدیران کل استانی که منابع غیردولتی را برای پیشبرد اهداف جوانان به این حوزه وارد کردند تقدیر کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی وزارت ورزش و جوانان، در دومین روز از گردهمایی مسئولان جوانان ادارات کل ورزش و جوانان استان‌ها که در جزیره قشم برگزار شد، پس از بیان نقطه نظرات، پیشنهادات و انتقادات، پنج تن از مدیران کل ورزش و جوانان و مسئولین فرهنگی استان‌ها از استان‌های برتر در حوزه جوان تقدیر شد.

بر این اساس استان‌های البرز، فارس، زنجان به عنوان سه استان برتر انتخاب شدند و ازمدیران کل و معاونین امور جوانان استان های همدان، یزد، مازندران، ایلام، چهارمحال و بختیاری، هرمزگان و آذربایجان شرقی برای توسعه امور جوانان در این استان ها تقدیر شد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
آغاز طرح اوقات فراغت جوانان هلال احمر قم