صحابی ایرانی که عمر بسیار طولانی داشت


مدیر گروه تاریخ دانشگاه اصفهان گفت: در همه متون عربی چه متونی که عرب‌ها نوشته‌اند و چه متونی که متعلق به ایرانیانی است که به عربی نوشته‌اند است عبارت «سلمان فارسی» ذکر شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه اصفهان، اصغر منتظرالقائم در همایش سلمان فارسی که به همت انجمن علمی تاریخ دانشگاه اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: در خصوص زادگاه سلمان فارسی سه نظر وجود دارد؛ رامهرمز خوزستان، کازرون فارس و جی اصفهان از جمله مکان هایی است که ذکر می شود.

وی افزود: سلمان فارسی که نام اصلی‌اش "روزبه" است، ابتدا عازم شام می‌شود سپس مدتی در خیبر زندگی می‌کند و در آنجا به اسارت یهودیان در می‌آید. او در سال دوم، خدمت پیامبر می‌رسد و در سال چهارم توسط پیامبر از دست یهودیان آزاد می‌شود.

این استاد تاریخ تصریح کرد: ارایه پیشنهاد حفر خندق در نبرد احزاب ابتکار سلمان فارسی است که از اصول نظامی ایرانی‌ها به شمار می‌آید. او در شمار صحابی بسیار نزدیک پیامبر بود و رسول اکرم (ص) در وصف او عبارت "سلمان منا اهل‌البیت" را به کار بردند. نکته قابل توجه آنکه در همه متون عربی چه متونی که عرب‌ها نوشته‌اند و چه متونی که متعلق به ایرانیان است عبارت سلمان فارسی ذکر شده است.

منتظرالقائم اضافه کرد: محل دفن سلمان، مدائن است که از زمان تیرداد تا پایان سلسله اشکانیان و در سراسر دوره امپراطوری ساسانی از اردشیر تا یزدگرد سوم، پایتخت ایران بوده است. وقتی شهر مدائن به دست مسلمانان فتح شد، سلمان از جانب خلیفه دوم مأمور اداره این منطقه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: سلمان دارای عمر بسیار طولانی بوده است، چنانچه حداقل عمر او 200 سال و حداکثر 350 سال ذکر شده است. او در سال 33 یا 35 رحلت کرد و در شهر مدائن به خاک سپرده شد. هم اینک مزار او در کنار سه مقبره دیگر یعنی حذیفه بن یمان (از دیگر صحابی پیامبر و شیعیان علی (ع) که مدتی حاکم مداین بوده) و پسر جابر بن عبدالله انصاری و یکی از فرزندان بلا واسطه امام محمد باقر (ع) در فاصله نزدیک کاخ مدائن و رودخانه دجله قرار دارد و به ویژه مورد احترام شیعیان است.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
توسل بلال صحابی به قبر رسول الله و تایید این کار توسط عمر