چگونه با حسادت در محل کار روبرو شویم؟


چگونه با حسادت در محل کار روبرو شویم؟بیتوته/ حسادت، هر چند وقت یکبار قابلیت کنترل رفتار افراد را از آن‌ها می‌گیرد. همه‌ی ما ممکن است در زمانی که به یکی از همکارانمان پاداشی تعلق می‌گیرد و یا از او خواسته می‌شود تا بر روی پروژه‌ی جدیدی که به دنبال کار کردن بر روی آن بودیم کار کند، دچار احساس خشم و عصبانیت ‌شویم. اما نکته‌ی اصلی اینجاست که زمانی که رقابت سالم، به وسواس فکری ناسالم تبدیل می‌شود، تنها به خود شما آسیب می‌رساند.
بنابراین، به جای اینکه زمان خود را صرف حسادت کردن به یکی از همکاران موفق خود کنید، از سه راهبرد زیر به منظور کنترل انرژی خود و افزایش موفقیت در حرفه‌ی شغلی خود استفاده کنید. (زیرا هیچ فردی با نشستن و غبطه خوردن به همکارانش در محل کار به موفقیت دست پیدا نکرده است.)

۱- از همکاران خود راهنمایی بخواهید.
به جای نگاه کردن به یکی از همکاران موفق خود به عنوان یک دشمن یا حریف، به او به عنوان یک راهنمای در دسترس نگاه کنید که می‌توانید برای کسب توصیه به او مراجعه کنید. راهنمایی خواستن از همکاران، باعث دستیابی شما به دو مزیت می‌گردد: شما نکات و ترفندهایی را خواهید آموخت که توانسته است همکار شما را رو به جلو حرکت دهد. همچنین راهنمایی خواستن باعث می‌شود که شما به همکار خود عزت نفس ببخشید و همین امر سبب می‌شود که همکارتان شما را بیشتر دوست داشته باشد.

بنابراین، به عنوان مثال، زمانی که به همکار شما به دلیل مهارت و عملکرد بی‌عیب‌ و نقص پاداشی تعلق می‌گیرد، به جای حسادت کردن، به سمت میز او بروید و از او چند توصیه بخواهید در مورد اینکه چطور می‌توانید همین کارها را انجام دهید. ناگهان شما از دشمنان سرسخت به همکاران صمیمی تبدیل می‌شوید.

۲- بر روی نقاط قوت خود تمرکز کنید.
به مثال زیر توجه کنید:
یکی از همکاران من مهارت‌های نوشتاری بسیار بهتری در مقایسه با من داشت، تا جایی که من نمی‌توانستم این وسواس فکری که در واقع یک حقیقت بود را کنار بگذارم که هر چیزی که من می‌نویسم، او می‌تواند ۱۰ برابر بهتر از من همان متن را بنویسد. تا روزی که او به این نکته اشاره کرد که چقدر به مهارت‌های شبکه‌سازی من حسادت می‌کند و آرزو داشت که می‌توانست به اندازه‌ی من در برقراری ارتباط خوب باشد. ناگهان، او دیگر برای من یک ابرانسان شکست‌ناپذیر نبود، بلکه فقط فردی بود که سعی در بهبود خود داشت.
ما هیچ‌گاه جستجوی هدفمند برای کشف معایب دیگران را توصیه نمی‌کنیم، اما شناسایی نقاط قوت خود و آنچه که می‌توانید به دنبال آن انجام دهید، از اهمیت بسیاری برخوردار است. در واقع تمرکز بیش از حد بر روی توانایی‌هایی که آن‌ها را در اختیار ندارید به این معناست که شما زمان کافی به در نظر گرفتن آن چه که توانایی انجام دادن آن را دارید، اختصاص نمی‌دهید. حداقل چند دقیقه را به نوشتن سه نقطه‌ی قوت اصلی و قابلیت‌های خود اختصاص دهید، و بر روی استفاده از آن مهارت‌ها در حالی که سعی می‌کنید پله‌های ترقی را طی کنید، تمرکز کنید.

۳- احساسات‌تان را نزد خودتان نگه دارید.
گاهی اوقات لازم است که برخی مسائل را بروز دهید و آنها را نزد خود نگه ندارید. اما صحبت کردن با سایر همکاران در مورد احساسات خودتان، بیشتر در مورد خود شما اطلاعاتی را در اختیار شنونده ( همکارتان) قرار می‌دهد تا در مورد کسی که در حال غیبت کردن در مورد او هستید.
به غیر از مواقعی که موفقیت یک شخص باعث آسیب رساندن به تیم خواهد شد (که در ۹۹٫۹% موارد این اتفاق رخ نمی‌دهد)، سعی کنید تا در محل کار افکارتان را نزد خودتان نگه دارید. اگر می‌خواهید در مورد احساسات خود با مادر خود یا بهترین دوستتان صحبت کنید، بحث کاملا جداگانه‌ای است (تخلیه کردن احساسات خود در برابر افراد درست هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند). اما صحبت کردن در مورد مسائل و مشکلات با همکارانتان، نه تنها بر روی پویایی‌های تیم کاری شما تاثیر می‌گذارد، بلکه نحوه نگرش رفتار دیگران نسبت به شما را نیز تغییر می‌دهد. به ندرت پیش می‌آید که به شخصی به دلیل صحبت کردن پشت سر سایر همکارانش، پاداشی تعلق بگیرد و یا از او تقدیر شود.



با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: بیتوته


ویدیو مرتبط :
چه کار کنیم تا با امام نزدیک شویم ؟