سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



هشدار درباره ویروس خطرناک زیکا/به آمریكا و آفریقا نروید


سلامت نیوز: اخبار هشدار آمیزی كه هر روز درباره گسترش بیماری خطرناك زیكا منتشر می‌شود نگرانی‌هایی را درباره ورود این بیماری به ایران به وجود آورده است. مسئولان وزارت بهداشت هر چند در روزهای اخیر بارها اعلام كرده‌اند كه زیكا به ایران وارد نشده و ورود آن نیز ضعیف است، اما از شهروندان به ویژه زنان باردار می‌خواهند به آفریقا و آمریكا سفر نكنند.

به گزارش سلامت نیوز، روزنامه آرمان نوشت: هر چند روزگار اپیدمی شدن بیماری‌های خطرناكی مانند طاعون به پایان رسیده است، اما هم‌اكنون با وجود پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و درمان اما باز هر ساله شاهد ورود بیماری نوظهور گوناگون همچون ابولا، كرونا و اخیرا زیكا هستیم. بیماری زیكا نوعی بیماری ویژه مناطق استوایی است كه به واسطه پشه‌ها از انسانی به انسان دیگر انتقال می‌یابد و باعث ایجاد نقایص مادرزادی و حتی مرگ در نوزادان می‌شود. تا به امروز كشور برزیل بیشترین تدابیر را برای مبارزه با شیوع زیكا اتخاذ كرده و نسبت به كشورهای دیگر، بیشتر با آن درگیر بوده است. بر اساس آمارها، بالغ بر یك میلیون نفر از جمعیت این كشور به ویروس یاد شده آلوده شده‌اند. اما ظاهرا زیكا در 20 كشور دیگر دنیا و محدوده آمریكای مركزی، جنوبی و حوزه كارائیب از جمله كلمبیا، السالوادور، هائیتی، هندوراس، مكزیك، ونزوئلا و پورتوریكو نیز مشاهده شده است. به‌رغم این وسعت اما، تا همین اواخر شمار اندكی از مردم درباره زیكا شنیده بودند. برای نمونه تا سال 2013 هیچ موردی از ابتلا به زیكا در نیم كره غربی گزارش نشده بود و نخستین نشانه‌ها از ظهور این ویروس در آمریكا تازه در سال 2014 رویت شد و به تدریج جزایر شرقی و برزیل نیز با آن دست به گریبان شدند.

ابتلای بیش از ۳۱ هزار كلمبیایی به ویروس زیكا

موسسه ملی بهداشت ملی كلمبیا روز شنبه اعلام كرد كه بیش از پنج هزار زن باردار شهروند این كشور به ویروس زیكا مبتلا هستند. این در حالی است كه این ویروس ناشی از پشه همچنان به سرعت در سراسر قاره آمریكا گسترش می‌یابد. این نهاد بهداشتی كلمبیا در خبرنامه همه‌گیرشناسی خود افزود: از مجموع 31 هزار و 555 مورد ابتلا به بیماری زیكا در كلمبیا، پنج هزار و 13 تن بانوان باردار هستند. هنوز بسیاری از علل و آثار بیماری زیكا ناشناخته باقی مانده است، از جمله اینكه آیا این ویروس واقعا موجب میكروسفالی می‌شود؟ به گزارش رویترز هم‌اكنون كارشناسان برزیلی سرگرم تحقیق درباره ارتباط بالقوه میان ابتلا به زیكا و بیش از چهارهزار و 300 مورد مظنون به بیماری میكروسفالی در این كشور هستند.

زنان باردار به آمریكا و آفریقا سفر نكنند

روز گذشته رئیس مركز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت روند شناسایی و پاكسازی تنها منطقه‌ای در كشور كه حشره زیكا در آن مشاهده شد را تشریح كرد و گفت: هیچ موردی از این بیماری در ایران، خاورمیانه و شمال آفریقا وجود ندارد. محمد مهدی گویا افزود: زیكا یك بیماری ویروسی است كه بر اثر گزش پشه آئلس منتقل می‌شود. اهمیت این بیماری در این است كه با بیماری‌های دیگری مثل تب دنگی و عفونت‌های ویروسی دیگری كه با نیش حشره منتقل می‌شود، در ارتباط است. او گفت: در ایران از چهار سال پیش برای پیشگیری از این بیماری، رد پشه ناقل این بیماری را در كشور گرفتیم و به 200 شهرستان رسیدیم كه احتمال وجود این بیماری در آنها وجود داشت. گویا افزود: در نهایت فقط در یك منطقه كوچك رد این پشه را در كشور پیدا كردیم كه در یك اقدام بسیار موفق تمام پشه‌های موجود در این منطقه نابود شد. او گفت: بیماری زیكا یك بیماری كم علامت و در مواردی بدون علامت است كه باعث درد استخوان، مفاصل و ورم ملتحمه چشم می‌شود. رئیس مركز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اضافه كرد: جایگاه اصلی زیكا جنوب قاره آفریقا بوده است، اما این ویروس جایگاه خود را ترك كرد و به آمریكای جنوبی رفت، وقتی ویروسی جایگاه خودش را ترك می‌كند دو اتفاق می‌افتد، یكی اینكه گستره بیماری آن بیشتر می‌شود، دوم اینكه ممكن است شخصیت و عملكرد این ویروس تغییر كند كه می‌تواند این بیماری را به یك بیماری پیچیده تبدیل كند. گویا گفت: اكنون در دنیا با دو مساله مواجه هستیم، یكی اینكه در برزیل كه محل شیوع این بیماری است، نوزدانی با مغز كوچك متولد شده‌اند كه البته هنوز به طور قطعی رابطه بیماری زیكا با این پدیده اثبات نشده است. او افزود: مساله و نگرانی این است كه عارضه كوچكی مغز یا میكروسفالی، هیچ‌وقت خوب نمی‌شود. رئیس مركز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اضافه كرد: اكنون 14 تیم پژوهشی در دنیا در تلاش هستند كه رابطه زیكا با كوچكی مغز را پیدا كنند، ضمن اینكه عوارض عصبی نیز در بالغان مبتلا به این ویروس به ویژه مردان دیده شده كه رابطه آن با زیكا نیز هنوز اثبات نشده است. در این مردان نوعی فلج پا و دست دیده شده است.

زیكا واكسن ندارد

گویا با رد وجود زیكا در ایران گفت: اكنون نه تنها در ایران بلكه در كل خاورمیانه و شمال آفریقا هیچ موردی از ابتلا به زیكا وجود ندارد، اما باید مراقب باشیم كه افراد به ویژه زنان باردار در معرض گزش نیش پشه ناقل زیكا قرار نگیرند و لباس آستین بلند بپوشند. او افزود: به زنان باردار نیز اكیدا توصیه می‌كنیم در صورتی كه مسافرت ضروری ندارند، تا اطلاع ثانوی از سفر به آمریكا و آفریقا خودداری كنند. به گزارش ایرنا، گویا از فعالیت چند شركت دارویی برای تولید واكسن زیكا خبر داد و گفت: انتظار نداریم زودتر از سه سال آینده واكسن زیكا در دنیا تولید شود، بنابراین بهترین كار، پیشگیری از گزش حشره ناقل این بیماری است.

خبری از شیوع زیكا نیست

رئیس انجمن متخصصان داخلی كشور درباره چگونگی پیشروی بیماری زیكا در كشور به «آرمان» می‌گوید: هنوز هیچ خبری مبنی بر شیوع بیماری زیكا در كشور گزارش نشده است، اما احتمال شیوع آن در كشور چندان دور از واقعیت نیست. ایرج خسرونیا درباره این بیماری می‌افزاید: بیماری زیكا از طریق نیش حشرات منتقل می‌شود و این بیماری علائمی همچون مالاریا دارد. افراد در جامعه باید بدانند كه خلاصی از این بیماری نیازمند یك فرایند بلندمدت و گذراندن مراحل درمانی خاص است. به گفته او باید توجه داشت كه این بیماری روی جنین تاثیر مستقیم دارد و برای خلاصی از آن زنان بادار به عنوان گروه‌های حساس جامعه باید نكات ایمنی و بهداشتی را بیش از دیگران رعایت كنند. رئیس انجمن متخصصان داخلی كشور در پاسخ به این سوال كه تاكنون چه تمهیداتی برای مهار این بیماری در كشور اندیشیده شده است؟ می‌گوید: رعایت اصول بهداشت در شیوع این بیماری تاثیرگذار است، اما فقط امیدواریم كه این بیماری وارد كشور نشود‌. شیوع این بیماری علائمی همچون مالاریا دارد و همچون مالاریا نیز ریشه كن می‌شود.خسرونیا تاكید می‌كند: كشورایران نسبت به دیگر كشورها از گستردگی جغرافیایی برخوردار است و احتمال شیوع این بیماری نیز وجود دارد، اما باز تاكید می‌كنم كه هنوز هیچ گزارشی مبنی بر شیوع این بیماری در سطح كشور منتشر نشده است.


ویدیو مرتبط :
‫ویروس زیکا را بهتر بشناسیم! با زیرنویس فارسی‬‎