عراقچی: انتقال آب سنگین اضافی ایران به عمان / 3 اشتباه دولت قبل در پرونده مصادره پول ایران در آمریکا


معاون وزیر امور خارجه گفت: اگر چه روند اجرای برجام و رفع تحریم ها رو به جلو است اما به دلایل متعدد به ویژه کارشکنی و عدم تسهیل مناسب روابط بانکی بعد از برجام که باید برای ایران فراهم می شد، این روند کند است.

اظهارات آقای سیف با هدف و برای مخاطب خاص بیرونی و نوعی دیپلماسی بانکی بود و نباید دیپلمات ها را در موقعیتی قرار داد که صحبت های او با طرف خارجی موجب نگرانی یا مورد سواستفاده قرار گیرد.

معاون وزیر امور خارجه گفت: بانك های خارجی مشكلی برای تعامل با ایران ندارند و وزیر امور خارجه نیز پس از فشارهای دیپلماتیك اخیر در گفت وگویی به این مهم اشاره كرده است.

به گزارش ایرنا، عباس عراقچی یكشنبه شب با حضور در شبكه خبر در برنامه ای زنده درباره نتایج مذاكرات اخیر در نیویورك درباره تسریع مسائل مربوط به تحریم های بانكی و برخی سوء برداشت ها از سخنان رییس بانك مركزی در این باره اظهار كرد: در امر دیپلماسی به طور كلی مخاطب خارجی و مخاطب داخلی تفاوت دارند و دیپلمات ها وقتی با مخاطب خارجی صحبت می كنند، طبیعی است با لحن و ادبیات خاص به دنبال اهداف مشخصی هستند.

وی یادآور شد: دكتر ولی الله سیف (رئیس بانك مركزی ) به دنبال كاهش فشارها و تسهیل فعالیت های بانكی بوده و از لحن خاصی استفاده كرد و این ادبیات نباید برای مخاطب داخلی به نحوی دیگر در نظر گرفته شود و این مشكلی است كه دیپلمات ها همیشه دارند.

معاون وزیر امور خارجه تاكید كرد: یك دیپلمات در صحنه عمل نباید نگران صحبت خود با طرف خارجی و از برداشت های داخلی نگرانی داشته باشد. نباید دیپلمات ها را در موقعیتی قرار داد كه از صحبت های مطرح شده با طرف خارجی علیه آنان استفاده كرد.

عراقچی ادامه داد: اینكه از صحبتی كه ما با طرف خارجی و دشمن خود می كنیم در داخل بخواهد سوء اسفتاده شود جای نگرانی دارد و برخورد با قدرت رییس بانك مركزی با طرف خارجی كار درستی بوده است.

وی عنوان كرد: در عرصه نبرد خارجی با طرف هایی كه آنان را دشمن حساب می كنیم مشغول نبرد برای تحقق اهداف هستیم و نباید با مطرح شدن برخی صحبت ها منافع كشور قربانی اهداف فروملی نشود.

عضو ارشد تیم مذاكره كننده هسته ای گفت: دكتر سیف در كارزاری كه برای ارتقای روابط بانكی كشور رفته از ادبیات خاصی استفاده می كند و فشارهای وی در مذاكرات اخیر با طرف آمریكایی و ادامه فشارهای دیپلماتیك از سوی وزیر امور خارجه منجر به مصاحبه جان كری وزیر امور خارجه آمریكا درباره عدم نگرانی بانك های خارجی در تعامل بانك های ایرانی در دوران پسا برجام شد.

** رفع نگرای اروپا و اسیا برای معاملات مالی و بانكی

عراقچی با اشاره به صحبت های كری تاكید كرد: وی صراحتا اعلام كرد كه بانك های غیرآمریكایی برای كار كردن با ایران نباید نگرانی و مشكلی داشته باشند. این تاثیر دیپلماسی است و دیپلماسی یعنی فشار آوردن برای حركت طرف مقابل برای رسیدن شما به اهدافتان.
وی ادامه داد: اشاره وزیر امور خارجه آمریكا به این مهم كه بانك های غیر آمریكایی هیچ مشكلی برای تعامل با كشورمان ندارند و دارایی های ایران بلوكه نیست نشان از فشار دیپلماسی ایرانی دارد.

معاون وزیر امور خارجه با اشاره به تغییر شرایط در دوران پس از برجام عنوان كرد: خیلی از بانك های اروپایی هنوز در فضای قبل برجام هستند و باید به اینها اطلاع رسانی كنند و نقش اپك (سازمان همكاری‌های اقتصادی آسیا–اقیانوسیه) در این راستا مفید نبوده و با فشارهای ما این نقش در حال تغییر است.

عراقچی در ادامه توضیح داد: ما دارایی هایی را در خارج از كشور و در بانك های مختلف داریم؛ این دارایی ها در اختیار دولت، بانك مركزی و یا وزارت نفت سپرده شده و بخشی از این حساب ها نیز در دوران تحریم بلاك شده بود.

وی ادامه داد: بعد برجام همه این دارایی ها آزاد شده و باید برای استفاده از این دارایی ها، این پول انتقال داده شود كه در این زمینه مشكلی وجود داشت.

**بی توجهی به جوسازی های امریكا

عضو ارشد تیم مذاكره كننده هسته ای با اشاره جو سازی آمریكایی ها در زمینه میزان دارایی های بلوكه شده كشورمان گفت: به جوسازی آمریكایی ها در هیچ حوزه ای از جمله میزان دارایی ها نباید توجه كنیم. دارایی های ما از بلوكه خارج شده و در اختیار بانك مركزی است. انتقال این دارایی ها در برخی بانك ها انجام شده و در برخی بانك ها انجام نشده است.

عراقچی تصریح كرد: هر روز شاهد گشایش حساب ها و نقل و انتقال دارایی ها هستیم و بانك مركزی آمار تبدیل این دارایی ها را دارد. در این راستا مشكلاتی وجود دارد كه در حال مرتفع شدن و نقش آمریكا در تسهیل این مهم اثرگذار است.

وی با بیان اینكه میزان دارایی های بلوكه شده در اختیار بانك مركزی است یادآور شد: درآمد نفتی كه به ژاپن، چین، هند و برخی دیگر از كشورها می فروشیم می توانیم دریافت كنیم و پول فروش نفت ما در بسیاری از حوزه ها قابل دسترسی است و نقل و انتقال این هزینه ها در برخی كشورها هنوز دچار مشكل است كه حل خواهد شد.

**فاصله با شرایط قبل تحریم

معاون وزیر امور خارجه با بیان این كه دسترسی به این دارایی ها به معنای تبدیل آن به پول در داخل كشور نیست افزود: هنوز به طور كامل به شرایط قبل از تحریم باز نگشتیم و در این سه ماه برای برقراری روابط كامل بانكی هنوز به زمان نیاز داریم. بانك های ما حدود 10 سال از شبكه بین المللی منقطع بودند و در این سال ها تغییرات بانكی بسیاری صورت گرفته و بحث های احتیاطی گسترده ای بوجود آمد و شبكه های بانكی وسیع تر شده و فعال كردن بانك ها و برقراری این روابط میان بانك های ما و دیگر كشورها زمان می برد.

به گفته عراقچی، در برخی كشورها حساب های بانكی ایران فعال شده و روند مطلوب است اما سرعت این امر باید بیشتر باشد كه با توجه به مذاكرات اخیر این مهم تسریع می شود.

*عدم تمایل به استفاده از دلار

وی در ادامه با اشاره به تحریم دلار در سال های قبل از سوی آمریكا گفت: تحریم دلار و استفاده از سیستم مالی آمریكا یا 'یو ترن ' تحریم اولیه است و از مدت ها قبل وجود داشته و اصل و موضوع آن هسته ای نیست. در مقطعی اجرای این تحریم متوقف شد و در سال 2008 دوباره برقرار شد و طبق برجام این تحریم برداشته نمی شود.

معاون وزیر امور خارجه تصریح كرد: تمایلی به استفاده از سیستم مالی آمریكا نداریم و از اهداف اقتصادی ما رهایی از وابستگی به دلار و برپایی ارزی به غیر از دلار است و در این راستا به برخی از كشورها از جمله ژاپن به ین نفت می فروشیم.

**تلاش برای خروج از وابستگی به دلار

عراقچی ادامه داد: خواسته ما خروج از وابستگی به دلار و سیستم مالی آمریكا است. ورود به سیستم مالی امریكا خطرات خود را دارد زیرا دادگاه های آمریكایی احكام ناعادلانه ای علیه ما دارند.

وی تاكید كرد: تحریم دلار هم، خواست ما هست كه بماند و هم یكی از تحریم های موجود است و خیلی از كشورها با یورو با ما كار می كنند؛ كشورها از سیستم های جایگزین برای روابط اقتصادی با ایران استفاده كنند و این مهم وابستگی به دلار را كاهش می دهد.

عضو ارشد تیم مذاكره كننده هسته ای با اشاره به اقدام دادگاه های آمریكایی در مصادره اوراق در یكی از بانك های آمریكایی این رفتار را خصومت آمیز دانست و یادآور شد: ما به دنبال استیفای این مبلغ و مبالغ مشابه هستیم.

*تسریع حل مسائل بانكی

عراقچی با اشاره به كارشكنی آمریكایی ها و ارائه این مهم در گزارش سه ماهه اجرای برجام به مجلس یادآور شد: حل مشكل بانكی سرعت بیشتری گرفته و انتظار نداریم یك شبه انجام شود بازگشت ما به شبكه پیچیده بانكی زمانبر خواهد بود اما فعال شدن مجدد از سرعت مطلوب برخوردار نبوده و كارشكنی آمریكایی ها هم وجود داشته و تا روزهای آینده نتایج این مهم دیده خواهد شد.

وی در ادامه به صحبت های اخیر وزیر امور خارجه آمریكا اشاره كرد و توضیح داد: كری به بانك های غیر آمریكایی می گوید كه باید از سردرگمی خارج شوند و اعلام می كند كه این بانك ها می توانند با ایران وارد فعالیت شوند.

امیدوارم صدا و سیما جزییات این مصاحبه را پخش كند و می بینیم وی با چه صراحتی به رفع تحریم ها و تبادل دارایی ها انجام شود.
معاون وزیر امور خارجه گفت: تعدادی از بانك های اروپایی هستند كه به دلیل مراودات با ایران و كوبا در روزگار تحریم تنبیه شدند. این بانك ها برای عدم محرومیت از بازار آمریكا با وزارت دادگستری آمریكا توافقنامه ای امضا كردند كه با ایران كار نكنند كه این موافقنامه ها همچنان معتبر و البته مدت دار است؛ از یكسال دیگر اكثر این توافقنامه ها به پایان می رسد و پس از یكسال تنها سه بانك به دلیل مدت زمان بیشتر این توافقنامه ها نمی توانند با ایران همكاری كنند و بسیاری از بانك ها این مشكل را ندارند.

**خصومت ایران و آمریكا

عراقچی با تاكید بر این كه اقدام آمریكا در مصادره دارایی های ایران خصومت آمیز است، افزود: خصومت های ایران و آمریكا برط&


ویدیو مرتبط :
روش های انتقال پول از ایران به ترکیه !