انجمن سینمای جوان به فیلم‌سازان وام می‌دهد


انجمن سینمای جوان به فیلم‌سازان وام می‌دهدایسنا/ رییس انجمن سینمای جوان کشور گفت: این انجمن در سال 95 از فضای مجازی استفاده می‌کند و آموزش‌های سینمایی را در این فضا در راستای توسعه فرهنگی در سراسر کشور ارائه خواهد کرد.
 فرید فرخنده‌کیش - رییس انجمن سینمای جوان کشور - در مراسم نکوداشت زاون قوکاسیان - منتقد سینما و مستندساز - با بیان این‌که از نزدیک با «زاون» در ارتباط بودم، اظهار کرد: تمام عشق زاون، جوانانی بود که اکنون برای او اشک می‌ریزند. زاون هر کاری می‌کرد برای سینما بود و در کنار خصوصیات منحصربه‌فرد اخلاقی‌اش، تلاش او در حوزه سینما و سبک خاصش نباید مغفول بماند. تاریخ شفاهی سینما، یادگار او است و نام او را زنده نگه می‌دارد.
او ادامه داد: قدرت زاون در جذب جوانان بود. دانشجویان علاقه‌مند به سینما وقتی با او آشنا می‌شدند، در اولین برخورد، شیفته‌اش می‌شدند.
رییس انجمن سینمای جوان کشور درباره فعالیت این انجمن در استان‌ها نیز اظهار کرد: همیشه انجمن اصفهان، یکی از دفاتر فعال در شناسایی جوانان خلاق بوده است.
او با بیان این‌که انجمن سینمای جوان با حمایت مالی از فیلم‌سازان، دیگر مالک اثر نخواهد بود، گفت: از ایده تا تولید فیلم از سوی انجمن سینمای جوان از فیلم‌سازان حمایت می‌شود و به آن‌ها در تمام زمینه‌ها مشاوره داده خواهد شد. این انجمن به عنوان حامی فیلم، بستری برای تبلیغات فراهم خواهد کرد و این حمایت‌ها به قوام و کیفیت فیلم کمک می‌کند و برای افرادی که به‌طور حرفه‌ای سینما را دنبال می‌کنند، مفید است.
فرخنده‌کیش ادامه داد: انجمن سینمای جوان در سال 95 وام‌های بلاعوض با بهره ناچیز به فیلمسازان برای تولید فیلم می‌دهد. همچنین این انجمن از فضای مجازی استفاده می‌کند و در فضای مجازی، در راستای توسعه فرهنگی در سراسر کشور مباحث مربوط به سینما را آموزش می‌دهد. فضای مجازی، هزینه‌های آموزش را کم خواهد کرد، زیرا نیازی به پایگاه آموزشی نیست.
وی از اجرای پروژه فیلم‌های سه‌ دقیقه‌ای خبر داد و گفت: این پروژه فرصتی برای تولید فیلم‌های سه‌ دقیقه‌ای با موضوع نوروز است و بعد از داوری، به برترین‌ها جوایزی داده می‌شود. شبکه «مستند» هم قول پخش این فیلم‌ها را داده است.
مدیر شبکه «مستند» نیز در این مراسم گفت: علاوه بر تولید محتوا، باید برای گسترش فرهنگ تماشای سینمای مستند هم سرمایه‌گذاری شود.
امیر تاجیک با بیان این‌که «زاون» بر فیلم‌سازان تأثیر زیادی داشت، اظهار کرد: اگر اعتقاد داشته باشیم که افراد با تأثیرشان زنده‌اند، پس نمی‌توانیم ادعا کنیم که زاون از میان ما رفته است. جای زاون در میان ما خالی نیست، زیرا تأثیرش را حس می‌کنیم. فعالیت‌های عملی زاون در عرصه مستندسازی چشمگیر بود و اکنون نیز شاگردان او فیلم‌های بسیاری برای شبکه مستند تولید می‌کنند.
مدیر شبکه مستند با اشاره به فعالیت‌های انجمن مستندسازان، بیان کرد: متوسط سن در این انجمن 28 سال است. ما تلاش کرده‌ایم در تولید محتوا از استعدادهای کشوری استفاده کنیم و مسأولان در این انجمن بر سرمایه‌گذاری روی فیلم اولی‌ها تأکید دارند.
تاجیک با اشاره به نقش انجمن در حمایت از فیلم‌سازان نیز گفت: انجمن مستندسازان در تمام زمینه‌ها از جمع‌آوری ایده تا اجرایی شدن آن و اختصاص اعتبار مالی، از فیلم‌سازان مستند حمایت می‌کند. همچنین کارگاه‌های آموزشی را در بخش‌های مختلف تولید فیلم مستند در راستای تولید آثاری خلاق و تأثیرگذار برگزار کرده است.
او با بیان این‌که انجمن در استان‌ها نماینده ندارد، ادامه داد: به این دلیل انجمن از ظرفیت انجمن سینمای جوان در استان‌ها استفاده می‌کند و مستندسازان در استان‌ها می‌توانند از این طریق با ما در ارتباط باشند.
وی با بیان این‌که سینمای مستند می‌تواند درد جامعه را دوا کند، اضافه کرد: علاوه بر تولید محتوا، برای ایجاد فرهنگ تماشای سینمای مستند هم باید سرمایه‌گذاری شود. مستند، نشانه وجود دموکراسی است، پس کشورهایی که بیشتر مستند تولید می‌کنند، دموکراسی بیشتری دارند.
 یک کارگردان سینما نیز در این مراسم گفت: زاون از فرهیختگان دوران خود، هنر را یاد نگرفت، بلکه شیوه هنرمندی و فرزانگی آموخت و اندوخته‌های خود را بدون خست به دانشجویان و اطرافیانش انتقال داد.
غلامرضا مهیمن با بیان این‌که «زاون» صافی و پاکی را در هر کسی می‌دید رفیقش می‌شد، ادامه داد: زاون به دانش سینمایی خود نگاه نمی‌کرد، چه بسیار آدم‌هایی که بسیار می‌دانستند، اما زاون با آن‌ها صمیمی نبود و بسا آدم‌هایی که بسیار ساده بودند، اما زاون با آن‌ها دوست و صمیمی بود. زاون به‌دنبال صداقت و پاکی بود و وقتی ناروایی از اطرافیان می‌دید، واکنش نشان نمی‌داد و فقط چشمانش را به هم می‌فشرد و آه می‌کشید. دانشجویانش باید این خصلت‌ها را از او یاد بگیرند، چون او می‌خواست اطرافیانش انسانیت را بیاموزند.
وی با اشاره به ورود زاون در دوران نوجوانی به دبیرستان ادب، گفت: زاون در دبیرستان ادب، ارتباط حلقه درون‌گروهی را شکست و در این دبیرستان شاعر معروف، محمد حقوقی، تأثیرگذارترین فرد بر زاون بود. «حقوقی» راه را برای ورود زاون به عرصه هنر و سینما باز کرد و زاون بعدها در نامه‌ای از «حقوقی» سپاسگزاری می‌کند که او را با سینما، فرهنگ و ادب آشنا کرد. زاون سپس با افراد فرهیخته در اصفهان و تهران ارتباط برقرار کرد و به اندوخته‌های خود افزود.
مهیمن ادامه داد: زاون آن‌چنان عاشق سینما بود که وقتی حتی فیلم ضعیفی می‌دید، آن را نقد نمی‌کرد، بلکه به اطرافیانش امید و انرژی می‌داد. هیچ‌کس جای زاون را نمی‌گیرد. او در عین این‌که در جمع بود، اما تنها زندگی می‌کرد. زندگی زاون باید الگویی برای دانشجویانش باشد.
همچنین جهانبخش سلطانی - بازیگر سینما و تلویزیون - با بیان این‌که زاون قوکاسیان بی‌پیرایه، اهل دل و معرفت بود و رمز جاودانگی و نامیرایی را دریافته بود، اظهار کرد: زاون از همان ابتدا در بستر ادب و عشق، در نهایت بی‌پیرایگی فعالیت می‌کرد، به همین دلیل اهل ایمان و عشق بود.
او ادامه داد: زاون اهل دانش بود و آنچه را از تحقیق و پژوهش به‌دست می‌آورد به دیگران انتقال می‌داد. با این‌که اصفهانی بود در رأس سینمای حرفه‌ای قرار داشت و مدام به تحقیق و پژوهش می‌پرداخت. زاون اهل درد و دغدغه بود و به همین دلیل در عرصه سینما ماندگار و تأثیرگذار شد.
در پایان مراسم نکوداشت زاون قوکاسیان، از طرف موسسه تنظیم و نشر امام خمینی (ره) هدیه‌ای برای تقدیر از حسن معتمدی، دوست و همراه زاون قوکاسیان، به او داده شد.



با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: ایسنا


ویدیو مرتبط :
هفتمین نشست فیلم سازان جوان سینمای انقلاب