ایندیپنرنت: ایران احتمالا در ائتلاف نبرد با داعش حضور یابد


طبقه گفته منابع دیپلماتیک برجسته، ایران احتمالا در ائتلاف نبرد با داعش در نتیجه کشتار پاریس حضور می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از روزنامه انگلیسی ایندیپنرنت، خواسته بلندمدت تهران در نقش آفرینی در جنگ با داعش ممکن است در حالی که سازماندهی جدیدی از سوی روسیه و غرب در تلاش برای شکست افراطگرایان داعش صورت می‌گیرد، محقق شود.

فرانسوا اولاند، رییس‌جمهور فرانسه که به دنبال حملاتی که 132 کشته در پاریس به جای گذاشت اعلام کرد که فرانسه در جنگ است، در جست‌جوی ایجاد یک جبهه واحد بزرگ علیه داعش است.

در تماس تلفنی حسن روحانی، رییس‌جمهور ایران با همتای فرانسوی‌اش، وی بر اهمیت اساسی نبرد علیه تروریسم و داعش با تمام توان تاکید کرد.

روابط بین پاریس و تهران در گذشته نگران کننده بوده است اما حسن روحانی فرانسه و نیز ایتالیا را به عنوان مقاصدش برای اولین دیدار رییس جمهور ایران از اتحادیه اروپا در یک دهه گذشته انتخاب کرد. این سفر به دلیل حملات پاریس لغو شد اما یک مقام فرانسوی گفت: در اولین فرصت ممکن این سفر دوباره برنامه‌ریزی خواهد شد.

به دنبال نتیجه موفقت‌آمیز توافق در برنامه هسته‌ای ایران، مقامات غربی درباره تقسیم زمینه‌های مشترک در مواجه با داعش سخن گفته‌اند. فیلیپ هاموند، وزیر خارجه بریتانیا اعلام کرده است که لندن و تهران رودررو درباره ضرورت مواجه با تهدید افراط‌گرایان با یکدیگر وحدت نظر دارند.

پیش‌تر جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده اصرار می‌کرد که نامناسب است که ایران بخشی از اتحادیه علیه داعش باشد اما پس از آن تهران نقش خود را در گفت‌وگوهای وین پیدا کرد چیزی که در گذشته واشنگتن با آن مخالف بود و در همین زمان شواهد زیادی از ارتباط غیرمستقیم بین آمریکایی‌ها و ایرانیان در عملیات علیه داعش در عراق به دست آمد.

درخواست پرهیجان اولاند برای اتحاد همه کسانی که می‌توانند با این گروه تروریستی در یک ائتلاف واحد بجنگند، ممکن است توازن را به سمت احتمال حضور ایران در عملیات علیه تروریست‌ها بر هم زند.

رییس‌جمهور فرانسه از روسیه و ایالات متحده خواسته است تا تدابیر خود را هماهنگ کنند و هم‌چنین وی با باراک اوباما، رییس جمهور ایالات متحده و ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه دیدار خواهد کرد تا به آن‌ها بگوید تا اقدامی انجام دهند و به نتیجه‌ای دست یابند که تا این لحظه نیز کسب آن به تاخیر انجامیده است.

یک دیپلمات برجسته غربی گفت: روسیه به طور علنی اعلام کرده که اطلاعات درباره سوریه را با ایران و عراق در میان می‌گذارد. ایالات متحده اطلاعات در رابطه با داعش را با عراق در میان می‌گذارد و ما می‌دانیم که عراق مقادیر زیادی از این اطلاعات را در اختیار ایران قرار می‌دهد.

وی اضافه کرد: اولاند، رییس‌جمهور فرانسه خواستار واکنش بین‌المللی به این حملات وحشیانه به کشورش است و ایرانیان مشتاق هستند که کمک کنند. احساسی وجود دارد که باید به آن‌ها اجازه چنین کاری داده شود.

همکاری گسترده‌تر بین روسیه و غرب در مبارزه با داعش اکنون به طور فزآینده‌ای محتمل به نظر می‌رسد. اوباما که با انتقادات زیادی درباره سیاست‌های سوریه مواجه است با پوتین در اجلاس گروه بیست در ترکیه دیدار کرد همان‌گونه که دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا این کار را انجام داد. هم مقامات بریتانیا و هم مقامات آمریکایی پس از این جلسه اعلام کردند که این گفت‌وگوها مثبت بوده است.

پوتین در اقدامی جالب توجه در اجلاس گروه بیست اعلام کرد که وی به شورشیان میانه‌رو سوریه در عملیات علیه داعش کمک نظامی خواهد کرد.

کشورهای عربی سنی که بخشی از ائتلاف ضد داعش به رهبری ایالات متحده هستند مخالف همکاری با ایران شیعه‌اند. به طور خاص عربستان سعودی به شدت مخالف چنین اقدامی است با این حال عربستان به ندرت در عملیات هوایی اخیر در سوریه شرکت دارد و تمرکز این کشور در عوض بر روی یمن است جایی که عربستان در حال برگزاری عملیات نظامی علیه شورشیان حوثی است.

یک دیپلمات غربی در این باره اظهار کرد: عربستان سعودی آن چه در یمن و ایران می گذرد را به عنوان تهدیدی اصلی نگاه می‌کند برای ما البته داعش دشمن اصلی است. احتمالا هم‌فکری در این زمینه وجود نخواهد داشت.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
دلیل مخالفت انگلیسی ها با حضور در ائتلاف ضد داعش