سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



ازدواج جوانان بازار مکاره شده است


سلامت نیوز: نشست بررسی ابعاد حقوقی و جامعه‌شناختی موسسات و سایت‌های همسریابی در معاونت ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان برگزار شد. این نشست با حضور نمایندگان دستگاه‌های مرتبط با موضوع و نیز متخصصان و استادان دانشگاهی برگزار شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شهروند، محمد رضا رستمی، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، در این نشست با تاکید بر این‌که نباید برای علاج موضوعات به صورت موردی عکس‌العمل نشان داد و تصمیم گرفت، گفت: این مسأله نیازمند سیاستگذاری جدی است و برای این امر نیازمند این هستیم که به این سوال پاسخ دهیم که آیا حاکمیت و دولت در راستای همسر‌گزینی و همسریابی ورود داشته باشد یا نداشته باشد. فواید و مضرات، نقاط ضعف و قوت ورود به این بحث چیست؟ آسیب‌ها و فرصت‌هایی که می‌تواند ایجاد کند با در نظر گرفتن مجموعه مسائلی که با آن مواجه هستیم، چه می‌تواند باشد.معاون ساماندهی امور جوانان در ادامه با اشاره به این‌که این جلسه و کمیته به همین نیت برگزار شده است، افزود: امیدواریم که این کمیته با چندین جلسه منظم به یک جمع‌بندی روشن و جامع دست پیدا کرده و از طریق مراجع ذیربط بتوانیم تصمیم درست و سیاست درستی در این مورد اتخاذ کنیم.در این نشست مریم نجابتیان، مدیر گروه مشاوره وزارت ورزش و جوانان نیز گزارشی از شرایط موجود جامعه و سپس سایت‌ها و مراکزی که به صورت‌های مختلف به این امر مشغول هستند، ارایه داد.او با ارایه آمار در این حوزه با اشاره به این‌که سایت‌های بسیاری در امر همسرگزینی و همسریابی فعال هستند، گفت: جامعه نیازمند یک مدیریت فرهنگی در انتخاب همسر است. شیوه‌ای برای انتخاب همسر باید ترویج شود که در امتداد سنت‌های گذشته و همگام با شرایط جدید باشد و البته باید شرایط و بستر‌های لازم برای ازدواج نیز فراهم شود.مدیرگروه مشاوره وزارت ورزش و جوانان افزود: وضع مطلوب از نظر ما این است که شرایط ایجاد شده توسط این سایت‌ها باید سه ویژگی را به همراه داشته باشد. نخست این‌که امکان دسترسی به زوج مناسب برای افراد فراهم شود. دوم این‌که در این سایت‌ها و مراکز، امکانپذیری ازدواج وجود داشته باشد. یعنی این‌که راهی نباشد و نشود برای دوست شدن و مسائل دیگر که آسیب‌هایی را در پی خواهد داشت و مسأله و ویژگی دیگر این‌که ازدواج‌ها پایدار باشد و رها نشود و بتوان تا حداقل ٥‌سال بعد از ازدواج زوج‌ها را همراهی و رصد کرد.

راستی‌آزمایی برای سایت‌های همسریابیدر ادامه این نشست، مهدی امیری، نماینده رئیس اداره نظارت کمیته تعیین مصادیق مجرمانه دادستانی کل کشور به تاریخچه این سایت‌ها و فعالیت این کمیته اشاره کرد و گفت: اردیبهشت‌ماه ١٣٩٠ کمیته تعیین مصادیق مجرمانه که جلساتی را متشکل از ٦ وزارتخانه و ٢ نماینده از قوه مقننه که به تصویب مجلس می‌رسند و ٣ نهاد خارج از قوای سه‌گانه مثل نیروی انتظامی و صدا و سیمای جمهوری اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی به ریاست دادستان کل کشور برگزار کرد و مصوبه‌ای را گذراند که سایت‌های فعال در این زمینه ٣ ماه فرصت دارند در ٣ سطح و در ٣ شرایط مختلف از سازمان ملی جوانان که آن موقع هنوز معاونت وزارت ورزش و جوانان نشده بود، مجوز بگیرند و طبق شرایط و حدود تعیین شده فعالیت کنند. ما آن موقع پیشنهاد داشتیم دیتابیس یا بانک اطلاعاتی که در این حوزه ایجاد می‌شود، در این معاونت باشد تا هم در سیاستگذاری‌ها کارایی داشته باشد و هم از قرار گرفتن اطلاعات در جاهایی که شاید متولی مورد اعتماد نباشد، جلوگیری شود.امیری به ایجاد شرایطی برای راستی‌آزمایی اطلاعات قرار گرفته در این سایت‌ها اشاره کرد و گفت: باید این مراکز با ثبت احوال و مراکز دانشگاهی و غیره لینک شوند تا اطلاعات که از فرد در آن قرار می‌گیرد، چک و درستی آن تایید شود تا زمینه‌های سوءاستفاده که در فضای مجازی بسیار است، کاهش پیدا کند و مردم بتوانند به این مراکز و سایت‌ها اعتماد کنند.

دولت‌ها نباید در امر ازدواج دخالت کننددکتر مصطفی اقلیما، رئیس انجمن مددکاری ایران نیز در این نشست با اشاره به این‌که دولت نباید در امر ازدواج که حوزه خصوصی افراد است دخالت کند، گفت: ما باید با واقعیت درست مواجه شویم. دولت‌ها موظف به تولید کار هستند و اگر جوانان کار داشته باشند، ازدواج می‌کنند. این سایت‌ها عمدا برای دوست‌یابی هستند. در دیگر کشور‌ها حتی برای ازدواج وام نمی‌دهند بلکه شرایط کار و فعالیت را فراهم می‌کنند و وقتی مردم درآمد داشته باشند هم ازدواج می‌کنند و هم بچه‌دار می‌شوند.استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: در این امر اگر دخالت نکنیم به نظر بنده بهتر است و ما باید به‌عنوان حاکمیت جای دیگری نقش خود را بازی کنیم.قاسمی کبریا، استاد دانشگاه و عضو کمیته پیشگیری از طلاق نیز در این نشست در ادامه مباحث مطرح شده با تاکید بر این‌که فضای جامعه به شدت دستخوش تغییر شده است، گفت: فضای الکترونیکی و تکنولوژیکی را نباید نادیده گرفت. ابزار‌های ارتباطی به شدت فضای این فعالیت‌ها را فراوان ایجاد کرده است. در شرایط جدید این سایت‌ها کمک‌کننده هستند به شرطی که طرح باشد و در بستر یک برنامه جامع مسائل این مراکز و سایت‌ها دیده شود و از این ابزار‌های نو به شکل مناسبی بهره‌برداری شود.

نظارت بر سایت‌های همسریابی بیشتر شودهمچنین کاوه امیدی، کارشناس معاونت اجتماعی ناجا گردانندگان این مراکز را بسیار مهم توصیف کرد که باید تحت نظارت قرار بگیرند و گفت: باید دید این موسسات و مراکز چه تعداد هستند و توسط چه کسانی مدیریت می‌شوند. او افزود: بیشتر سایت‌های موجود، سایت‌های دوست‌یابی هستند و باید وضع آنها بررسی شود. مراکز همسرگزینی خوب است ولی باید شرایط مناسب و نظارتی آنها فراهم شود و نفرات گرداننده آن بسیار مهم هستند.مریم جلالی، مدیرگروه خانواده و فرهنگ شبکه دو صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز در این نشست گفت: باید دید آیا می‌خواهید فرهنگ را قیم‌مآبانه مدیریت کنید یا این‌که می‌خواهید با رویکرد فرهنگی مدیریت کنید. اگر قرار است فرهنگی مدیریت شود باید اقتضائات فرهنگ ما رعایت شود. مسأله امروز ما چگونگی ازدواج نیست، بلکه چرایی ازدواج است. معاونت ساماندهی امور جوانان باید تکلیف خود را معلوم کند که رسالت آن تسهیل در چرایی امر ازدواج است یا چگونگی آن است. این سایت‌ها عمدا با نگاه سودجویانه تشکیل می‌شود. اختیارت و اعتبارات و ارتباطات این مراکز بسیار مهم است و باید حدود این مسائل دیده و تنظیم شود. دلیل اصلی طلاق ازدواج است و برای این‌که بتوانیم طلاق کمتری داشته باشیم باید ازدواج آگاهانه را توسعه دهیم.

بازار مکاره در حوزه همسریابیرستمی، معاون ساماندهی امور جوانان با اشاره به اینکه در این جلسه ما برای بررسی چرایی ازدواج دور هم جمع نشده‌ایم، گفت: درست است که ما در قبال چرایی ازدواج نقش داریم و باید برنامه‌ریزی داشته باشیم ولی در جلسه امروز برای بررسی چگونگی ساماندهی مراکز همسریابی جمع شده‌ایم. در این حوزه یک بازار مکاره‌ای شکل گرفته است که تبدیل به جریان اجتماعی شده و باید دولت در این امر مداخله کند. زهره حسینی، مدیر طرح همسان‌گزینی موسسه اطلاع‌رسانی و فرهنگی تبیان، زیرمجموعه سازمان تبلیغات اسلامی نیز با اشاره به مجموعه کارهایی که موسسه در این زمینه انجام داده است، گفت: شبکه‌ای از معرفان ازدواج را شکل دادیم و گفتیم با قرار دادن فضای مجازی در اختیار این جامعه معرفان این فضا را به نوعی گسترش دهیم. به دلیل این‌که این معرفان از خود مردم هستند این نفع مالی در آن دیده نشده است و خانواده‌ها در قدم به قدم این مراحل حضور و نظارت دارند. در سیستمی که ما ارایه داده‌ایم ما زوجین را رها نمی‌کنیم و تا ٤‌سال با تست‌های روانشناسی آنها را همراهی می‌کنیم تا زندگی پایداری را داشته باشند. پیشنهاد ما به دولت این است که فرآیند موجود در سایت‌ها اصلا خوب نیست، از طرفی هم این دغدغه بین جوانان بسیار زیاد است و باید شرایطی مثل تبیان فراهم شود. گزارش‌هایی هست که اگر اجازه بدهید، در این زمینه برای ارایه داریم که می‌تواند به کار تصمیم‌گیرندگان بیاید.

فضای مجازی، فضای انتخاب را گسترده می‌کندمجید محمودی ‌مظفر، مدرس دانشگاه نیز با تاکید بر اینکه وقتی مسأله‌ای در جامعه وجود دارد یعنی نیاز بدان هم بوده است، گفت: دولت باید پیش از امر ازدواج، به طلاق برسد و روند رو به رشد آن را متوقف کند. فضای مجازی فضای انتخاب را گسترده می‌کند ولی ایراد این است که عمدا برای دوست‌یابی استفاده می‌شوند. یک تعدادی از افراد هستند که دامنه ارتباط محدودی دارند که نیاز دارند از این راه‌ها استفاده کنند و دولت می‌تواند این بستر را برای آنها فراهم سازد و نه این‌که بگوید حتما باید از این طریق و این کار را انجام دهد. ولی در مورد اینکه این اتفاق بیفتد یا نیفتد باید گفت ما حق انتخاب را برای مردم زیاد کرده‌ایم و باید فرآیند را مورد بررسی قرار دهیم.حسین کوچیکان‌فرد، رئیس اداره سرمایه اجتماعی امور فرهنگی و سبک زندگی وزارت کشور نیز در این جلسه با اشاره به اینکه جامعه خودش راه خود را پیدا می‌کند، گفت: جامعه در گذشته برای خود سازوکارهایی را ایجاد کرده است و دفاتر ازدواج از این جمله هستند. برای جامعه باید قواعدی را ایجاد کرد و سپس گذاشت کار خود را انجام دهد و در کنار آن مراکزی را ایجاد کرد تا آن نیاز و شرایط را پاسخگو باشد. چه بسا خوب است که با قوه قضائیه صحبت شود و همسریابی هم در همین مراکز مثل همین دفاتر ازدواج مثل یک مجموعه ایجاد و دیده شود. سایت‌ها را هم خوب است قانونمند کنیم و چه بخواهیم و چه نخواهیم اینها هستند و ما باید سازوکار را درست کنیم و شرایط قانونمندی آن را فراهم سازیم تا نظارت شوند و حاشیه‌های آن را کاهش دهیم.امیراسماعیل بزرگ‌منش، کارشناس رسانه‌ای مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مرکز ما ساماندهی سایت‌های کل کشور را برعهده دارد. امروز ١٢٦ سایت همسریابی در پایگاه اینترنتی ما ثبت‌نام کرده‌اند و این تعداد سایت وجود دارد و همه دارند فعالیت می‌کنند. ما تنها مرکزی هستیم که با مدیران این سایت‌ها ارتباط داریم و اینها در برخی موارد از حداقل سواد و آگاهی هم برخوردار نیستند. باید این سایت‌ها ساماندهی شود تا این شرایط تغییر کند.رستمی، معاون ساماندهی امور جوانان در پایان جلسه با اشاره به اینکه جمع نظرات کارشناسی با ساماندهی این مسأله موافق است و باید درباره اشکال و حدود این ساماندهی صحبت کرد، گفت: در جلسه آینده با این دستور جلسه کار را پی می‌گیریم که شرایط و ویژگی‌های مراکز و سایت‌های همسریابی و همسرگزینی و همین‌طور درباره شرایط صاحبان مجوز و قوانین و مقررات ضروری و پشتیبان این مسأله بحث و گفت‌وگو کنیم تا بتوانیم به یک نقطه معقول و منطقی برسیم.


ویدیو مرتبط :
در بازار مکاره مارک های تقلبی چه خبر است