شاعری که دست‌نیافتنی مانده است


یک مدرس دانشگاه تاکید کرد: رازگشایی غزلیات سعدی دست‌نیافتنی است و این شاعر دست‌نیافتنی باقی مانده است.

تورج عقدایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا - منطقه زنجان، به مناسبت روز بزرگداشت سعدی (اول اردیبهشت) در‌باره سعدی و راز بلاغت و زیبایی شعرهای او گفت: سعدی در کنار حافظ، مولانا و فردوسی یکی از ارکان ادب فارسی بوده است. دو کتاب بوستان و گلستان وی کتاب زندگی است که در شرایط روحی مختلف می‌توان به این کتاب‌ها مراجعه کرد و از آن‌ها درس گرفت.

او افزود: در کنار دو کتاب این استاد بزرگ شعر و ادب ایران‌زمین که درس‌هایی از زندگی هستند می‌توان غزلیات سعدی را یک شاهکار دانست زیرا غزلیات وی با غزلیات هیچ شاعر دیگری قابل مقایسه نیست و اگر چه همه به این موضوع توجه داشته‌ و تلاش کرده‌اند که به فراخور درک خود به حوزه غزلیات سعدی نزدیک شوند، ولی اتفاقی در این زمینه نیفتاده است.

این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: غزلیات سعدی همواره سهل و ممتنع است و هیچ‌کس تا‌کنون نتوانسته است به این حوزه نزدیک شود و زیبایی‌هایی را که او به کار برده است، در اشعار خود نشان دهد و همواره سروده دیگران متفاوت بوده است.

عقدایی همچنین گفت: در سروده دیگران، همواره می‌توان چارچوب خاصی یافت اما غزلیات سعدی همواره عمیق و پوشیده است؛ لذا می‌توان گفت در اشعار سعدی لذت با آموزش توام بوده و در غزلیات او همواره احساس لذت همراه با خواننده بوده که نمی‌توان آن را در قالب کلمات بیان کرد.

این مدرس ادبیات که چهار سال است به پژوهش در زمینه غزلیات سعدی می‌پردازد، عنوان کرد: تقریبا همه محققانی که به غزلیات سعدی پرداخته‌اند، همواره عنوان کرده‌اند که از خواندن غزلیات سعدی باید لذت برد و نباید به فکر چارچوبی در زیبایی‌شناسی او بود و هیچ‌کسی تاکنون نتوانسته است به بیان تمام ریزه‌کاری‌های غزلیات وی بپردازد.

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان تصریح کرد: بیان زیبایی‌های غزلیات سعدی فقط از عهده کسی بر می‌آید که در حد او سواد، توانایی و بلاغت داشته باشد که تا‌کنون این امر محقق نشده و سعدی دست‌نیافتنی باقی مانده است. البته باید تاکید کرد شاید در روزگاران آینده کسانی یافت شوند که بتوانند راز غزلیات سعدی را بیان کنند.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
آرزوی دست نیافتنی ما