آیا ظهور یک گروه وابسته به داعش در اندونزی محتمل است؟


"حملات هفته گذشته در جاکارتا نشان داد که برای اولین بار خشونت‌های داعش به اندونزی رسیده است، اما باز هم کارشناسان امنیتی برای این باورند که جای پای گروه‌های رادیکال در این کشور چندان عمیق نیست و هنوز این گروه‌ها وابسته به رهبران منطقه‌ای خود در سوریه هستند."

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری رویترز در گزارشی با اشاره به حملات تروریستی هفته گذشته در جاکارتا گزارش کرده است: پلیس، "بحرون نعیم" اندونزیایی مستقر در سوریه را به عنوان مغز متفکر بمب گذاری‌های اخیر اندونزی شناسایی کرده است. اما هنوز به نظر می‌رسد که مهمترین فرد تاثیرگذار در منطقه "امان عبدالرحمان"، فرد رادیکالی زندانی در این کشور است که تاکنون با استفاده از افراد پیام رسان و موبایل توانسته است پشت میله‌های زندان برای گروه خود 20 نفر را جذب کند.

وی در راس جماعة الاسلامی قرار دارد که در سال گذشته به عنوان یک سازمان حمایتی تشکیل شد. این سازمان، گروه‌های این منطقه را تحت حمایت خود قرار داده است. در همین راستا کارشناسان امنیتی بر این باورند که این گروه یکی از حامیان داعش است.

راکیان ادیب‌راتا، کارشناس مرکز ضد تروریسم در جاکارتا و یکی از مراکز مشاوره به پارلمان می‌گوید: آنها می‌خواهند درگیری‌های نظامی در اندونزی را بومی سازی کنند، بر همین اساس تلاش می‌کنند که نیروهایی را از خارج جذب کنند.

وی ادامه می‌دهد: همانند سوریه، آنها نیاز به ایجاد یک منطقه بسیار بزرگ برای درگیری دارند تا بتوانند نیروهای خود را از سراسر جهان به اندونزی جذب کنند.

هم چنین پلیس بر این باور است که نعیم خود یکی از حامیان عبدالرحمان است که تلاش می‌کند مهارت‌های رهبری خود را با نقشه چینی برای بمب گذاری‌های جاکارتا ثابت کند.

تیتو کارناویان، رئیس پلیس جاکارتا در این باره می‌گوید: نعیم برای کسب اعتبار از سوی داعش نیاز دارد که پتانسیل رهبری خود را ثابت کند.

وی ادامه می‌دهد: چشم‌انداز مورد نظر نعیم متحد کردن گروه‌های پراکنده افراطی در کشورهای جنوب شرقی آسیا مانند اندونزی، مالزی و فیلیپین است.

داعش تاکنون اعلام بیعت و وفاداری بسیاری از افراط گرایان را در نیجریه، مصر، لیبی، الجزایر، افغانستان، پاکستان، یمن و عربستان سعودی پذیرفته است اما هنوز هیچ گروهی رادیکالی را در جنوب شرقی آسیا به رسمیت نشناخته است.

گروه جماعة الاسلامی در اندونزی آخرین گروهی بود که توانست حملات گسترده‌ای را در این منطقه به راه اندازد که می‌توان به بمب‌گذاری‌های سال 2002 در بالی اشاره کرد که در این حملات 202 نفر کشته شدند.

این گروه رادیکالی توسط شبه نظامیان اندونزی و مالزی بازگشته از جنگ اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان در دهه 1980 و اوایل دهه 1990 تشکیل شد.

اکنون بسیاری از دولتهای جنوب شرقی آسیا نگران هستند که شبه نظامیان مالایی زبان پس از بازگشت از جنگ داعش در سوریه وعراق یک سازمان منطقه‌ای رادیکالی مانند جماعة الاسلامی تشکیل دهند.

اما کارشناسان امنیتی در این باره تردید دارند که شانس ایجاد چنین سازمان افراط گرایی وجود داشته باشد، زیرا مسائل مختلفی افراط‌گراهای مالزی و فیلیپین را از هم جدا می‌کند.

در همین راستا یک مقام ارشد ارتش ضد تروریسم فیلیپین می‌گوید: در حال حاضر بسیار دشوار است که یک گروه وابسته به داعش در جنوب شرقی آسیا ایجاد شود. اولین مانع بزرگ برای ایجاد این گروه مساله رهبری آن و انتخاب فردی که مورد تایید همگان باشد، است.

عبدالرحمان تاکنون در میان رقبای خود از وزنه سنگین‌تری برای رهبری گروه داعش در این منطقه برخوردار است.

این فرد در حالیکه به 9 سال حبس به اتهام کمک به آموزش نظامی گروهی در اندونزی محکوم شده، از زندان صدها نفر از اندونزیایی‌ها را برای پیوستن به داعش در سوریه و عراق تشویق کرده است.

مسئولان زندان مکررا تلاش کرده‌اند که عبدالرحمان را به سکوت وادارند.

در همین راستا، براساس اعلام موسسه سیاسی- تحلیلی، از سال 2014 تاکنون، 10 گوشی موبایل از زندان وی مصادره شده است، اما وی تنها بعد از یک ماه دوباره صاحب یک موبایل جدید شده و توانسته بازهم دستورات و خطبه‌های خود را به پیروانش اعلام کند و این ارتباط از داخل زندان با خارج ادامه یافته است.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
ریشه و ظهور گروه تروریستی داعش خراسان