زنده‌به‌گور شدن یک زن در آوار ساختمان


گودبرداری غیراستاندارد و ریزش آوار در ساختمان فرسوده، زن 45 ساله‌ای را زیر خروارها خاک زنده‌به‌گور کرد.

به گزارش ایسنا، روزنامه ایران نوشت: ساعت 11 جمعه هفتم اسفندماه، ساکنان کوچه‌ای در خیابان شهید دستگردی با صدای مهیب ریزش یک ساختمان از خانه‌هایشان بیرون ریختند.

محل حادثه خانه سه طبقه قدیمی بود که در مجاورت آن طرح ساخت یک آپارتمان کلید خورده و در ساختمان جدید به تازگی گودبرداری صورت گرفته بود. با نخستین تماس، مأموران آتش‌نشانی در کوتاه‌ترین زمان در محل حاضر شدند و پس از تحقیقات میدانی پی بردند که همه ساکنان ساختمان فروریخته موفق به فرار شده و تنها یک زن 45 ساله در زیر آوار مانده است.

با این یافته‌ها، عملیات جست‌وجو آغاز شد و پس از دقایقی پیکر بی‌جان تنها قربانی حادثه که در آشپزخانه یکی از طبقات گیر افتاده بود از زیر خروارها خاک بیرون کشیده شد.

تکنیسین‌های اورژانس که در محل حاضر بودند با معاینه این زن، مرگ او را اعلام کردند و با کنترل شرایط، تحقیقات درباره علت وقوع این حادثه آغاز شد.

بررسی‌های ابتدایی نوک پیکان همه اتهامات رابه سمت مالک، مجری و ناظر طرح ساختمانی مجاور نشانه رفت که شواهد از رعایت نکردن اصول ایمنی حکایت داشت.

سیدجلال ملکی سخنگوی آتش‌نشانی تهران گفت: ساعت 11:07 جمعه وقوع حادثه ریزش یک ساختمان دو طبقه در خیابان ظفر، خیابان دلیری به 125 ستاد فرماندهی آتش‌نشانی اعلام شد.

وی با اشاره به اعزام مأموران چهار ایستگاه آتش‌نشانی نزدیک به این محل، اظهار کرد: علت وقوع حادثه، گودبرداری در محدوده زمینی به ابعاد 200 مترمربع با عمق چهارمتر بود که با همجواری دو ساختمان دوطبقه در ضلع شرقی آن، یکی از این دو ساختمان ناگهان تخریب شده است.

ملکی افزود: آتش‌نشانان پس از رعایت اصول ایمن‌سازی از چند نقطه عملیات آواربرداری را بسرعت انجام دادند و توانستند در این جست‌و‌جو جسد یک زن را از زیر آوار خارج کرده و به امدادگران اورژانس تحویل دهند.

وی در مورد علت وقوع این حادثه گفت: با توجه به وضعیت پیش آمده در این مکان به احتمال قوی رعایت نکردن اصول فنی - مهندسی در انجام عملیات گودبرداری موجب شکل‌گیری این حادثه بوده است.

اقبال شاکری، رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران نیز با اشاره به این حادثه تلخ، گفت: به نظر می‌رسد با توجه به عمق کم گودبرداری، بی‌احتیاطی مالک، مجری و ناظر باعث وقوع این حادثه شده است.

وی افزود: عمق گودبرداری صورت گرفته بسیار کم و به دلیل شیب کوچه بین 2 تا حدود 6 متر بود اما دیواره‌های ساختمان شرقی این زمین فرو ریخت. با رسیدن مأموران آتش‌نشانی به محل حادثه آوار‌برداری آغاز و پیکر یک زن 45 ساله پیدا شد که با تأیید تکنیسین‌های اورژانس مشخص شد وی جان خود را از دست داده است.

رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران تصریح کرد: در واقع عمق کم گودبرداری آنها را به صرافت نینداخته که سازه نگهبان را بویژه برای بخش عمیق ایجاد کنند. وی افزود: اما ناظر باید دستورالعمل‌هایی را صادر می‌کرد و اگر متوجه شده بود که ایمن‌سازی گود صورت نگرفته باید دستور توقف فعالیت صادر می‌شد ولی در اثر بی‌احتیاطی این عوامل، یک زن جوان جان خود را از دست داد. باید بررسی شود ناظر در گزارش‌های خود به این موضوع اشاره کرده است یا خیر در غیر این صورت ناظر به طور 100 درصد در وقوع این حادثه مقصر است.

شاکری تصریح کرد: اگر ناظر درباره ایمن‌سازی گود هشدار داده و شهرداری هم مطلع شده باشد اما مالک را موظف به جلوگیری از انجام کار نکرده نیز کوتاهی کرده است البته نکته مهم دیگر این است که دخالت افراد غیر متخصص معمولاً باعث بروز چنین حوادثی می‌شود.

وی در ادامه گفت: در برخی طرح‌ها با پیش پروانه اقدام به گودبرداری می‌شود که ناظر نیز در آن حضور ندارد؛ این کار غلط و غیر قانونی است و به محض صدورپروانه باید ناظر نیز مشخص شود.

شاکری خاطرنشان کرد: ممکن است در برخی طرح‌ها ناظر تذکراتی بدهد ولی بعضاً قاطعانه دستور توقف نمی‌دهد که علت آن عدم تسلط وی و حضور نداشتن کامل در طرح است که در نهایت منجر به بروز حادثه می‌شود.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
زنده ماندن یک زن پس از ۱۷ روز زیر آوار بودن!!