آیا مهران به بهشت جنگل تبدیل می‌شود؟


مدیرکل منابع طبیعی ایلام گفت: حوزه منابع طبیعی نیاز به مجاهدت همه‌ی کارکنان منابع طبیعی و سایر دلسوزان دارد تا طرح‌های بیابان‌زدایی یکی پس از دیگری اجرا شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه ایلام، «رضا احمدی» در نشست خبری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تمام اقدامات حفاظتی، آبخیزداری آب‌وخاک نقشه راه منابع طبیعی استان است که با کار کارشناسی و ایجاد گروه‌های مجرب در حال عملیاتی کردن آن‌ها هستیم.

وی بابیان اینکه حوزه منابع طبیعی نیاز به مجاهدت دارد و بدون تعارف از پرسنل کار می‌خواهیم، افزود: بیش از 87 درصد مساحت استان را عرصه‌های طبیعی و ملی تشکیل می‌دهد و از زمان بروز حادثه سیل در استان تاکنون 5800 مترمکعب سازه گابیون 2000 مترمکعب سازه خشکه‌چینی و 1200 مترمکعب سازه سنگی ملاتی در ایلام اجرا شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تصریح کرد: براثر وقوع سیل اوایل آبان ماه امسال بیش از 10 هزار میلیارد ریال به تأسیسات زیربنایی، سیل‌بندها، مسیل‌ها، زیرساخت‌ها در استان ایلام خسارت وارد شد.

مدیرکل منابع طبیعی ایلام با اشاره به این‌که طرح‌های آبخیزداری، گابیون‌بندی، سنگی ملاتی و خشکه چینی در حوضه آبخیز دره ارغوان، هانیوان، چغاسبز و شلم انجام‌شده است، تصریح کرد: پس از سیل اخیر و خرابی‌های ناشی از سیل ضرورت ایجاد و ترمیم سیل بندها اهمیت داشت که با تلاش منابع طبیعی استان اکنون شاهد اتمام کار چهار حوزه از 5 حوزه آبریزهای اصلی شهر ایلام هستیم.

وی خاطرنشان کرد: در جریان وقوع سیل اخیر ایلام سازه‌های آبخیزداری این اداره‌کل نقشی بازدارنده در مهار و کنترل سیلاب داشت به‌نحوی‌که از 43 میلیون مترمکعب روانآب سیلابی 23 میلیون مترمکعب آن مهار شد.

مدیرکل منابع طبیعی ایلام، تولید چوب، محصولات فرعی جنگل، تولید گیاهان دارویی، توسعه صنعت اکوتوریسم و جذب گردشگر، مبارزه با پدیده ریزگردها و مهار گردو غبار، جلوگیری از بیابانی شدن منطقه، ذخیره نزولات آسمانی، تقویت پوشش گیاهی را از ویژگی‌های نهال‌کاری در مهران عنوان کرد.

احمدی افزود: با مشارکت مردم در شهرستان مهران تا پایان امسال در سطح 5000 هکتار در استان اجرا می‌شود.

وی افزود: برای نخستین بار در کشور در ایلام گونه‌های اقتصادی و سازگار بومی شامل کنار، کهور، رملیک، بنه، پسته، خرما، انار و اکالیپتوس با هم تلفیق شدند که حرکت موفقی در عرصه‌ی نهال‌کاری است.

احمدی بابیان این‌که با اجرای این طرح‌ بی‌سابقه جنگل‌کاری چهره شهرستان مهران به‌عنوان یکی از مناطق مستعد گردوغبار، عوض می‌شود، خاطرنشان کرد: از دیگر جنبه‌های مثبت اجرای این طرح‌ها مهار ریز گردها و ایجاد سدی در مقابل پدیده ریزگردها و حفاظت از جنگل‌های طبیعی است که نقش اساسی در مهار آن‌ها ایفا می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی ایلام تصریح کرد: چاله‌های احداث‌شده برای نهال‌کاری در ابعاد 1 و 2 مترمکعبی است که ضمن تأمین آب مورد نیاز نهال سالانه مقدار یک‌میلیون و 300 هزار مترمکعب آب حاصل از بارندگی‌ها را به سطح سفره‌های زیرزمینی می‌افزاید.

احمدی ادامه داد: با کاشت گونه‌های گیاهی دارویی و صنعتی مانند مرزه کوهی، گل نرگس، علف مار، هندوانه ابوجهل و ختمی در زیراشکوب این نهال‌ها سالیانه مقدار قابل‌توجهی گیاه صنعتی و دارویی و زینتی تولید و مورد استفاده مردم این شهرستان قرار می‌گیرد.

وی بابیان این‌که اجرای طرح‌های عظیم جنگل‌کاری جام 1 و 2 و جماب باعث تولید چوب و صنایع چوبی، محصولات فرعی جنگل، تولید گیاهان دارویی، خوراکی و زینتی، توسعه فضای سبز شهرستان و استان می‌شود، خاطرنشان کرد: توسعه صنعت اکوتوریسم و جذب گردشگر، مبارزه با پدیده ریز گردها و مهار گرد و غبار، جلوگیری از بیابانی شدن منطقه، ذخیره نزولات آسمانی، تقویت پوشش گیاهی و ایجاد تفرجگاه باچشم‌انداز زیبا و افزایش سرانه فضای سبز در استان از دیگر نتایج این طرح است.

وی افزود: 1680 هکتار از عرصه‌های ملی استان ایلام در سال 94 درماه‌های آبان و آذر با گونه‌های مقاوم به شرایط کم‌آبی، خشک‌سالی و دمای بالا شامل کنار، کهور، رمیلک، کهور، علف مار، گل نرگس و ... در این عرصه‌ها جنگل‌کاری شده است.

مدیرکل منابع طبیعی ایلام تصریح کرد: این کار با همکاری مردم و باهدف مشارکت مردم در اجرای طرح‌های منابع طبیعی، کنترل کانون‌های بحرانی فرسایش بادی و جلوگیری از پدیده ریز گرد، توسعه و رونق اقتصادی اکولوژیکی شهرستان‌های استان انجام شده است.

احمدی ایجاد پوشش گیاهی و فضای سبز در اراضی ملی به‌منظور حفاظت از خاک و آب، افزایش سرانه جنگل، مدیریت هرزآب‌ها و کنترل فرسایش بادی و آبی، جلوگیری از تغییر کاربری اراضی و زمین‌خواری را از دیگر اهداف جنگل‌کاری برشمرد.

*عکس تزئینی است.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
مشکلات پیش روی طرح تنفس جنگل‌ها و توقف بهره‌برداری تجاری از جنگل‌های شمال